Μετάβαση στο περιεχόμενο

billkos

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από billkos

  1. Θα συμφωνησω με τον theo και θα πω τα εξης:

     

    Το κτιριο αν καταλαβα καλα κτισθηκε με οικ.αδεια του 85(οποτε εγινε και υπερβαση της αδειας) ενω το 89 εγινε η ενταξη του στο σχεδιο πολης.

    Αυτο που θα πρεπει να εξεταστει ειναι αν με βαση το σ.δ. του οικοπεδου επαρκει η δομηση ωστε να νομιμοποιηθουν ολα τα επιπλεον,

    της οικοδ.αδειας τετραγωνικα του κτιριου που κτισθηκαν παρανομα.

    Αν ναι τοτε βγαζεις μια αδεια νομιμοποιησης για τα επιπλεον τεραγωνικα.

    Στην περιπτωση αυτη θα πληρωσεις προστιμο ανεγερσης και διατηρησης για τα επιπλεον αυτα τετραγωνικα της υπερβασης.

    Το προστιμο ανεγερσης θα ειναι σχετικα μικρο εφοσον το αυθαιρετο τμημα ειναι προ του 2003. Αν αποδεχθεις το προστιμο(δεν υποβαλεις ενσταση δηλαδη) εχεις εκπτωση 30%. Επισης αν πληρωσεις μετρητοις το προστιμο εχεις επιπλεον εκπτωση 50%(στην ουσια πληρωνεις δηλ το 35%).

    Το δε προστιμο διατηρησης ΕΦΟΣΟΝ!!!!!!! δεν υπαρχει καταγγελια στην πολεοδομια αρχιζει να μετραει απο την στιγμη που θα πρωτοκολησεις την αδεια νομιμοποιησης(στην ουσια δηλ καταγγελεις τον εαυτο σου).

    Σαυτην την περιπτωση το διατηρησης ειναι μικρο και ισχυουν παλι οι παραπανω μειωσεις.

    Αν υπαρχει καταγγελια,εκθεση αυτοψιας της πολεοδομιας, επιβολη προστιμου και το προστιμο εχει βεβαιωθει στο δημοσιο ταμειο τοτε τα πραγματα ειναι πιο δυσκολα μιας και το προστιμο διατηρησης θα αρχισει να μετραει απο τοτε.

    Και αυτο γιατι το ετησιο προστιμο διατηρησης απο το 92 εως το 98 προσαυξανοταν κατα 20% καθε χρονο και απο το 99 εως το 2003 κατα 10% καθε χρονο.

    Στην περιπτωση τωρα που ο σ.δ. δεν επαρκει για να νομιμοποιηθει ολο το κτιριο τοτε τα υπολοιπα τετραγωνικα μπορεις να τα εξαιρεσεις απο κατεδαφιση με την προυποθεση βεβαια(συμφωνα με την νομοθεσια περι εξαιρεσεως κατεδαφισης) οτι προκειται περι "μικρων πολεοδομικων παραβασεων" οι οποιες "δεν δημιουργουν αυτονομους χωρους"

    (η παραπανω διατυπωση αφηνει καποια περιθωρια ελαστικοτητας)

    Αν υποθεσουμε τωρα οτι το ΣΧΟΠ εγκρινει την εξαιρεση απο κατεδαφιση τοτε για το ΤΜΗΜΑ αυτο που εξαιρεθηκε πληρωνεις ενα ΕΦΑΠΑΞ προστιμο ισο με το τετραπλασιο του προστιμου ανεγερσης.

    Για το παραπανω προστιμο δεν ισχυουν οι πιο πανω μειωσεις.

    Εννοειται οτι και σαυτην την περιπτωση για το τμημα που νομιμοποιεις(οχι αυτο που εξαιρεις) θα πληρωσεις προστιμο ανεγερσης και διατηρησης.

    Οι υποθεσεις αυτς ειναι πολυ δυσκολες και πρεπει ο μηχανικος που θα βαλεις να ειναι σχετικα εμπειρος

     

    φίλε gior35 βάσει ποιου ακριβώς νόμου στηρίζεσαι και παραθέτεις αυτά? αν θέλεις στείλε τα ΦΕΚ

    Ευχαριστώ

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.