Μετάβαση στο περιεχόμενο

geros1982

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από geros1982

  1. Μπορείς να το πιστοποιήσεις και μόνος σου.

    Ρίξε μια ματιά στο ΕΛΟΤ EN 60204-1 (Ηλεκτρικός εξοπλισμός μηχανών), και στην οδηγία 89/336/ΕΟΚ για την ηλεκτρομαγνητική συμβατότητα.

    Επίσης το ΕΛΟΤ ΕΝ 60529 που έχει τον βαθμό προστασίας από περιβλήματα (κώδικα ip) ίσως σου χρειαστεί για να αποδείξεις την ασφάλεια του χρήστη από τυχόν κινούμενα μέρη του μηχανήματος αλλά και από τον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό (προστασία από ηλεκτροπληξία).

     

    Στον φάκελο που θα φτιάξεις θα πρέπει να έχεις

    1.Ανάλυση τυχόν κινδύνων του χειριστή

    2.Κατάλογο με τα εναρμονισμένα πρότυπα (πρότυπα του ΕΛΟΤ, κοινοτικές νομοθεσίες) που έχουν να κάνουν με τον αυτόματο πωλητή.

    3.Ένα σχέδιο του μηχανήματος. Δεν είναι ανάγκη να είναι πολύ λεπτομερές. Επίσης κατάλογο των εξαρτημάτων και τυχόν προδιαγραφές

    4.Το ηλεκτρολογικό σχέδιο και κατάλογο του ηλεκτρολογικού-ηλεκτρονικού υλικού.

    5. Οδηγίες χρήσης,εγκατάστασης και συντήρησης

    6.Εάν μιλάμε για σειρά παραγωγής τότε καλό θα είναι να μπουν και μέτρα που θα λάβει ο κατασκευαστής για την διασφάλιση της πιστότητας για κατασκευή σε σειρά.

    7.Τη σήμανση CE και το αναγνωριστικό του μηχανήματος(ταμπελάκι).

     

    Έχω κάνει αρκετές πιστοποιήσεις CE αλλά έχω να ασχοληθώ 2 χρόνια. Αν χρειαστείς κάτι άλλο στείλε μου pm.

     

     

    Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ, πραγματική βοήθεια!!

  2. Κατ'αρχήν σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια. Το προϊόν είναι ένας αυτόματος πωλητης, δηλαδη με δυο λόγια αποτελείται από το ηλεκτρολογικό του κομάτι (220VDC), έναν υπολογιστή, κερματοδέκτη, νομισματοδέκτη, εκτυπωτή οθόνη και ένα GSM modem. Μπορώ πιστεύετε να προβώ σε αυτοπιστοποίηση?

     

    Ευχαριστώ

  3. Καλησπέρα, έχω μια απορία. Η Σήμανση CE μπορεί να γίνει και ως αυτοπιστοποίηση ή είναι απαραίτητο να απευθυνθώ σε κάποιον από τους κοινοποιημένους φορείς? Δηλαδή, εαν κάποιος κατασκευαστης διαθέτει τον εξοπλισμό και την τεχνογνωσία να κάνει μόνος του τα τεστάκια που χρειάζονται, μπορεί να φτιάξει τον τεχνικό του φάκελο και να κάνει αυτοπιστοποίηση? Πάσα βοήθεια πολύτιμη!!

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.