Μετάβαση στο περιεχόμενο

stetap3

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από stetap3

  1.  

    Πάντως από πληροφόρηση που είχα από τον ΟΑΕΔ, οι περισσότερες επιχειρήσεις συνήθως όταν κάνουν αίτηση έχουν ήδη βρει και τον εργαζόμενο..

    Πως γινεται αυτο? Απ'οτι διαβασα στην προσκληση, ο ΟΑΕΔ αποφασιζει ποιους θα στειλει που. Ο εργοδοτης δινει και ονομα μαζι με την αιτηση?

  2. Επίδομα ανεργίας σε επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες

     

    360 ευρώ το ελάχιστο μηνιαίο επίδομα. Θα καταβάλλεται τουλάχιστον για τρεις μήνες. Το ποσό του επιδόματος-βοηθήματος και ο χρόνος καταβολής του θα αυξάνεται ανάλογα με το χρόνο ασφάλισης και καταβολής της εισφοράς, κλιμακωτά έως τα 3.600 ευρώ και τους δώδεκα μήνες

    "Η" 5/4

    Του Γιώργου Γάτου

    «Καλύψεις» ανεργίας από τρεις μήνες έως και ένα χρόνο (ανάλογα με το χρόνο ασφάλισης και το χρόνο καταβολής εισφορών) και με ελάχιστο επίδομα 360 ευρώ το μήνα για το πρώτο τρίμηνο, αποκτούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και ανεξάρτητα απασχολούμενοι ασφαλισμένοι σε ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ και ΕΤΑΠ- ΜΜΕ που, λόγω της κρίσης, διακόπτουν το επάγγελμά τους και αδυνατούν να βρουν μισθωτή εργασία ή να αυτοαπασχοληθούν.

    Το μέτρο που προέβλεψε ο ν. 3986/11 - επιβάλλοντας την παρακράτηση εισφοράς 10 ευρώ το μήνα από 1/1/2011 - ενεργοποιεί ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κουτρουμάνης, όπως δήλωσε χθες στη ΝΕΤ. Και η «Η» αποκαλύπτει το σχέδιο της απόφασης, η οποία βρίσκεται σε διαβούλευση με τους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς που ζητούν επιμέρους βελτιώσεις (η ΓΣΕΒΕΕ ζητεί λογιστική και διαχειριστική αυτοτέλεια για κάθε ταμείο, να τεθεί χαμηλότερο εισοδηματικό όριο ώστε να καλυφθούν όσοι έχουν πράγματι ανάγκη, να δίδεται το επίδομα εφόσον ο επαγγελματίας μένει χωρίς εργασία για 2 μήνες, αντί 3 και να μη συνδέεται η επιδότηση από την ύπαρξη ή μη οφειλών στον ΟΑΕΕ, οι επιστημονικοί φορείς δικηγόρων, γιατρών και μηχανικών ζητούν διαφοροποίηση στις καλύψεις κ.ά.).

    Οι εννέα προϋποθέσεις

    Για τη χορήγηση του βοηθήματος χρειάζονται:

    1. Η πραγματοποίηση τουλάχιστον τριών ετών ασφάλισης στον ασφαλιστικό φορέα που υπάγονται κατά τη διακοπή του επαγγέλματος.

    2. Η καταβολή εισφοράς για ένα τουλάχιστον έτος στον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας για τους δικαιούχους που διακόπτουν την επαγγελματική δραστηριότητα από 1/1/2012. Για τους δικαιούχους που διακόπτουν την επαγγελματική δραστηριότητα από 1/1/2013 η καταβολή εισφοράς για τουλάχιστον δύο έτη και για όσους διακόπτουν την επαγγελματική δραστηριότητα από 1/1/2014 και εφεξής η καταβολή εισφοράς για τρία τουλάχιστον έτη.

    3. Το συνολικό ατομικό καθαρό ετήσιο εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή των τριών ετών πριν τη λήψη του βοηθήματος να μην υπερβαίνει αθροιστικά το ποσό των 40.000 (1η πρόταση) ή 50.000 ευρώ (2η πρόταση) και το συνολικό οικογενειακό καθαρό ετήσιο εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή των τριών ετών πριν από τη λήψη του βοηθήματος να μην υπερβαίνει αθροιστικά το ποσό των 80.000 ευρώ (1η πρόταση) ή 100.000 ευρώ (2η πρόταση).

    4. Η διακοπή του επαγγέλματος στη ΔΟΥ για 3 τουλάχιστον μήνες από την 1/1/2012 και εφεξής.

    5. Ο δικαιούχος να μην έχει αναλάβει μισθωτή απασχόληση ή να μην αυτοαπασχολείται ή να μη λαμβάνει σύνταξη. Ειδικά για τους ασφαλισμένους του Τομέα Σύνταξης Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΤΣΜΕΔΕ) του ΕΤΑΑ απαιτείται η διακοπή της ασφάλισης στον Τομέα.

    6. Ο δικαιούχος που διακόπτει το επάγγελμα να μην έχει υπαχθεί στην προαιρετική ασφάλιση του φορέα του και να μην έχει υποβάλει αίτηση για συνταξιοδότηση για οποιαδήποτε αιτία.

    7. Ο δικαιούχος να μην έχει μεταβιβάσει την επιχείρησή του ή το μερίδιό του ή τις μετοχές του στην επιχείρηση στην οποία ανήκε σε πρόσωπο α΄ και β΄ βαθμού συγγένειας.

    8. Να έχουν εξοφληθεί ολοσχερώς οι οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές ή τυχόν οφειλές από οποιαδήποτε αιτία προς τον ασφαλιστικό φορέα και

    9. Ο δικαιούχος να διαμένει μόνιμα στην Ελλάδα.

    Τι ζητά η ΓΣΕΒΕΕ

    Η ΓΣΕΒΕΕ ζητά λογιστική και διαχειριστική αυτοτέλεια για κάθε Ταμείο και να τεθεί χαμηλότερο εισοδηματικό όριο ώστε να καλυφθούν όσοι έχουν πράγματι ανάγκη.

    Πότε καταβάλλεται και πότε διακόπτεται το επιδομα

    1. Το κατώτατο βοήθημα θα είναι 360 ευρώ το μήνα (όπως και το αντίστοιχο επίδομα του ΟΑΕΔ) και θα καταβάλλεται τουλάχιστον για ένα τρίμηνο. Το ποσό του επιδόματος και ο χρόνος καταβολής θα αυξάνονται, ωστόσο, ανάλογα με το χρόνο ασφάλισης και καταβολής της εισφοράς, φτάνοντας κλιμακωτά έως τα 3.600 ευρώ και τους 12 μήνες.

    2. Το βοήθημα καταβάλλεται αναδρομικά από την ημερομηνία διακοπής του επαγγέλματος (ή της αίτησης για τη λήψη του) από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ και βαρύνει τον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας.

    3. Ο ασφαλισμένος που πραγματοποιεί διακοπή δύο ελευθέρων επαγγελμάτων δικαιούται χορήγηση βοηθήματος από μία μόνο πηγή.

    4. Σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος αναλάβει μισθωτή απασχόληση ή αυτοαπασχοληθεί ή συνταξιοδοτηθεί έχει υποχρέωση να ενημερώσει τον ΟΑΕΔ και η καταβολή του βοηθήματος διακόπτεται από την ημερομηνία ανάληψης της μισθωτής εργασίας ή της αυτοαπασχόλησης ή της συνταξιοδότησης.

    5. Τυχόν βοηθήματα που έχουν καταβληθεί επιστρέφονται ως αχρεωστήτως καταβληθέντα, προσαυξημένα με τόκο υπερημερίας.

    http://www.imerisia....pubid=112846003

     

  3. Τους πετυχα τελικα στο τηλεφωνο. Η ρυθμιση ισχυει κανονικα και για το τσμεδε οπως ηταν αναμενομενο.

    Μεχρι 31-3 οι αιτησεις. Απλα μου ειπαν δεν διεκπεραιωνεται αμεσα το αιτημα. Καταθετεις την αιτηση και σε παιρνουν μετα τηλεφωνο αυτοι.

  4. Νέες ρυθμίσεις ασφαλιστικών εισφορών - 7/2/2012

     

    Σας ενημερώνουμε ότι στον N.4038/2-2-2012 προβλέπονται νέες δυνατότητες ρύθμισης οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών. Συγκεκριμένα:

    · άρθρο 21 παρ. α του Ν.4038/2012:

     

    Προϋποθέσεις:

     

    - Υποβολή αίτησης έως 31/3/2012, με έκπτωση 40% στα πρόσθετα τέλη.

    - Υποβολή αίτησης μετά την 1/4/2012 χωρίς έκπτωση στα Τ.Κ.

    - Ρύθμιση οφειλών έως 31/12/2011-καταβολή τρεχουσών εισφορών.

    - Εξόφληση-απώλεια στα πρότυπα της ρύθμισης του Ν 3943/2011.

    - Η δυνατότητα παράλληλης ρύθμισης καταργείται.

     

    · άρθρο 21 παρ. β του Ν.40382012- Νέα ρύθμιση:

    Προϋποθέσεις:

    - Υποβολή αίτησης έως 31/3/2012.

    - Ρύθμιση οφειλών έως 31/12/2011-καταβολή τρεχουσών εισφορών.

    - Εξόφληση:

    ü Εφάπαξ ή έξι (6) δόσεις με έκπτωση 100% στα πρόσθετα τέλη.

    ü Από επτά (7) έως δέκα (10) δόσεις με έκπτωση 75% στα πρόσθετα τέλη.

    Καταβολή εφάπαξ ή 1ης δόσης έως 30/4/2012.

    - Μη καταβολή δύο συνεχόμενων δόσεων συνεπάγεται απώλεια.

    - Εξόφληση καθυστερούμενων δόσεων έως την τελευταία μέρα εμπρόθεσμης πληρωμής της τελευταίας δόσης.

    - Αναστολή αναγκαστικών μέτρων μέχρι 31/12/2012.

    - Δυνατότητα ένταξης και σε ασφαλισμένους που έχουν ήδη ενεργή ρύθμιση.

     

    http://www.oaee.gr/a...=0&banner_pgc=3

    Αυτη η ρυθμιση δεν ισχυει για το τσμεδε?

    Παιρνω τηλεφωνο Αθηνα εδω και 3 μερες και δεν απανταει κανεις. Θεσσαλονικη μου ειπαν οτι δεν εχουν ενημερωθει απο τα κεντρικα.

  5. Πώς θα ρυθμίσετε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σας

    20/1/2012 6:54:00 μμ

     

     

    Ρεπορτάζ: Μαυρούλη Αργυρώ

     

    Μεγαλύτερες εκπτώσεις επί των πρόσθετων τελών προβλέπει βελτιωτική τροπολογία για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημα της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ.

     

    Σύμφωνα με την νέα ρύθμιση προβλέπεται ότι αν κάποιος ρυθμίσει τις οφειλές του και τις καταβάλλει μέσα σε ένα εξάμηνο έχει έκπτωση στο 100% των πρόσθετων τελών, έκπτωση 75% εφόσον καταβληθούν οι εισφορές με ισόποσες δόσεις μέσα σε δέκα μήνες, ενώ για περισσότερες δόσεις η έκπτωση είναι 40%.

     

    Ειδικότερα η προσθήκη, στο άρθρο 21 του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για τις ρυθμίσεις που αφορούν στην εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-15 οι περιπτώσεις του προτεινόμενου σχεδίου νόμου, που αφορούν στη νεα ρύθμιση οφειλών επιχειρήσεων σε ασφαλιστικά, προβλέπονται τα εξής:

     

    α) Για εφάπαξ ή έως έξι ισόποσες δόσεις (από τρείς που προβλεπόταν αρχικά) θα ρυθμίζεται η οφειλή με έκπτωση 100% στα πρόσθετα τέλη

    β) από επτά έως και δέκα ισόποσες δόσεις (από έξι αρχικά) με έκπτωση 75%

    γ) η ένταξη στη ρύθμιση του Α. 48, Ν. Ν. 3943/11, με έκπτωση κατά 40% (αντί 30%) στα πρόσθετα τέλη μετά την κεφαλαιοποίηση της οφειλής μέχρι την 31.12.2011. Υπενθυμίζεται ότι η έκπτωση ισχύει και για όσους έχουν υπαχθεί στο Α. 48 του Ν. 3943/11.

     

    Η νέα ρύθμιση, όπως έχει ανακοινωθεί με την κατάθεση της ισχύει για όσους οφειλέτες είτε δεν έχουν υπαχθεί μέχρι σήμερα σε καθεστώς ρύθμισης, είτε έχουν εκπέσει του δικαιώματος παραμονής σε προηγούμενη ρύθμιση, είτε έχουν υπαχθεί σε παλαιότερη ρύθμιση και είναι συνεπείς.

     

    Οι οφειλέτες μπορούν να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στη νέα ρύθμιση από την ημέρα δημοσίευσης του νόμου μέχρι και την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα.

     

    Με τη νέα ρύθμιση κεφαλαιοποιούνται οι οφειλές και οι πρόσθετες επιβαρύνσεις μέχρι την 31.12.11 και υπολογίζονται οι δόσεις ανάλογα με τον τρόπο που θα επιλέξει ο κάθε οφειλέτης.

     

    Ο κ. Κουτρουμάνης μιλώντας στη Βουλή υπεραμύνθηκε των πολιτικών ρύθμισης οφειλών, λέγοντας ότι ενώ αμφισβητείται η αποτελεσματικότητα τους, με τις ρυθμίσεις που έγιναν πριν από ένα χρόνο, διπλασιάστηκε το ποσό που καταβάλλεται στα ταμεία από ρυθμίσεις οφειλών παλαιοτέρων ετών.

     

    Ειδικά για το ΙΚΑ, ανέφερε, με βάση πρόσφατα στοιχεία από τα περίπου 40 με 42 εκατομμύρια ευρώ το μήνα, πληρώνονται πλέον 80 περίπου εκατομμύρια ευρώ το μήνα έναντι παλαιών οφειλών.

     

    «Διευκολύνουμε τις επιχειρήσεις σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν. Ταυτόχρονα, όμως με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζουμε περισσότερους πόρους από οφειλές που προέρχονται από παρελθόντα έτη. Νομίζω ότι αυτός πρέπει να είναι ο στόχος για να μπορέσουν τα Ταμεία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους», επισήμανε ο υπουργός Εργασίας.

    http://www.real.gr/D...=118482&catID=3

  6. Νέα ρύθμιση οφειλών προς τα Ταμεία

     

    NAFTEMPORIKI.GR Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012 19:57

    Τελευταία Ενημέρωση : 11/01/2012 20:04

     

     

    Νέα ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία κατέθεσε το υπουργείο Εργασίας στη Βουλή, στο πλαίσιο του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.

    Η νέα ρύθμιση ισχύει για όσους οφειλέτες είτε δεν έχουν υπαχθεί μέχρι σήμερα σε καθεστώς ρύθμισης, είτε έχουν εκπέσει του δικαιώματος παραμονής σε προηγούμενη ρύθμιση, είτε έχουν υπαχθεί σε παλαιότερη ρύθμιση και είναι συνεπείς. Οι οφειλέτες μπορούν να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στη νέα ρύθμιση από την ημέρα δημοσίευσης του νόμου μέχρι και την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα.

    Με τη νέα ρύθμιση κεφαλαιοποιούνται οι οφειλές και οι πρόσθετες επιβαρύνσεις μέχρι την 31.12.11 και προβλέπονται οι εξής εναλλακτικές:

    1) εφάπαξ ή έως τρεις ισόποσες δόσεις με έκπτωση ποσοστού 100% στα πρόσθετα τέλη και λοιπές επιβαρύνσεις,

    2) έως έξι ισόποσες δόσεις με έκπτωση ποσοστού 75% στα πρόσθετα τέλη και λοιπές επιβαρύνσεις,

    3) έως εννέα ισόποσες δόσεις με έκπτωση ποσοστού 50% στα πρόσθετα τέλη και λοιπές επιβαρύνσεις.

    4) η ένταξη στη ρύθμιση του Α. 48, Ν. Ν. 3943/11, με έκπτωση κατά 30% στα πρόσθετα τέλη μετά την κεφαλαιοποίηση της οφειλής μέχρι την 31.12.2011. Υπενθυμίζεται ότι η έκπτωση ισχύει και για όσους έχουν υπαχθεί στο Α. 48 του Ν. 3943/11.

    Υπενθυμίζεται ότι σε παλαιότερη ρύθμιση του Ν. 3943/11, Α. 48 προβλεπόταν μόνο η κεφαλαιοποίηση των οφειλών μέχρι την 31. 12. 2010, ενώ στη ρύθμιση του Ν. 4019/11, Α. 20 προβλεπόταν η κεφαλαιοποίηση των οφειλών μέχρι 31.12.10, με έκπτωση κατά 20% των πρόσθετων τελών.

    Συνεχίζει να ισχύει το Α. 48, Ν. 3943/11 όσον αφορά τα εξής:

    i. Το ποσό της δόσης σε ό,τι αφορά το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και τα λοιπά ταμεία ασφάλισης μισθωτών καταβάλλεται σε μηνιαία βάση, αντιστοιχεί σε ποσοστό 1,25% της κατά τα κατωτέρω κεφαλαιοποιημένης οφειλής, δεν μπορεί να είναι μικρότερο του 20% και μεγαλύτερο του 40% επί του μέσου όρου των μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών του τελευταίου τριμήνου του έτους 2010 και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπολείπεται των εκατόν πενήντα (150) ευρώ. Εφόσον κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2010 ή μέρους αυτού δεν υφίστατο υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών υπέρ ταμείων μισθωτών λόγω μη απασχόλησης προσωπικού, το καταβλητέο ποσό αντιστοιχεί στο 1,25% της κεφαλαιοποιημένης οφειλής χωρίς να υπολείπεται των εκατόν πενήντα (150) ευρώ.

    ii. Ειδικά για τους οφειλέτες του ΟΑΕΕ το ποσό της διμηνιαίας καταβολής υπολογίζεται με βάση την εισφορά που ισχύει κατά την ημερομηνία υποβολής του αιτήματος υπαγωγής στον διακανονισμό, χωρίς να υπολείπεται των 150 ευρώ. Σε περίπτωση που έχουν διακόψει την ασφάλιση τους στον Οργανισμό αυτόν, ως εισφορά θεωρείται η αντιστοιχούσα στην ασφαλιστική κατηγορία όπου βρίσκονταν κατά το χρόνο διακοπής της ασφάλισης.

    iii. Για τους οφειλέτες των ταμείων ασφάλισης αυτοαπασχολούμενων - ανεξάρτητα απασχολούμενων, πλην ΟΑΕΕ, ισχύουν αναλόγως τα αναφερόμενα στην περίπτωση (ii) της παραγράφου αυτής, με εξαίρεση τη δόση που είναι μηνιαία και το ελάχιστο ποσό αυτής που ανέρχεται στα 100 ευρώ.

    Επιπλέον, η εφάπαξ καταβολή και η καταβολή της πρώτης δόσης γίνεται υποχρεωτικά έως την τελευταία ημέρα του μεθεπόμενου μήνα από τον μήνα δημοσίευσης του παρόντος. Μη καταβολή δύο συνεχόμενων δόσεων συνεπάγεται έκπτωση από την παρούσα ρύθμιση. Η λήψη αναγκαστικών και λοιπών μέτρων είσπραξης αναστέλλεται έως την 31.12.2012 για τους οφειλέτες που θα υπαχθούν στην παρούσα ρύθμιση.

    Τονίζεται ότι οφειλέτες που χάνουν το δικαίωμα παραμονής σε ρύθμιση μπορούν μετά από αίτηση τους στα αρμόδια όργανα των ΦΚΑ να επανέλθουν σε αυτή.

    Τέλος, προωθείται ρύθμιση με βάση την οποία ενεργοποιείται για οφειλέτες προς το ΙΚΑ, η αυτόφωρη διαδικασία, αντίστοιχη με εκείνη που ισχύει για φορολογικές και τελωνειακές οφειλές, στις περιπτώσεις που οι οφειλόμενες ασφαλιστικές οφειλές ξεπερνούν το ποσό των 150.000 ευρώ, χωρίς να συνυπολογίζονται τα πρόσθετα τέλη.

  7. Συγχωρέστε με αν έχει ξανασυζητηθεί, έκανα ένα search αλλά δε βρήκα κάτι ανάλογο.

     

    Εμείς σαν ασφαλισμένοι στο ΕΤΑΑ-Κλάδο Μηχανικών, έχουμε δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΕΟΤ? Αν ναι, ποια είναι τα κριτήρια (μισθολογικά,οικογενειακά, κτλ)?

     

    Η διαδικασία πως είναι?

    Υπάρχει συνάδελφος που έχει μπει σε αυτό το πρόγραμμα? Αξίζει ή τσάμπα η ταλαιπωρία στα ΚΕΠ?

    Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο υποπρογράμματα. Το πρώτο θα υλοποιηθεί από τον Ιούλιο 2011 έως 31 Μαίου 2012. Συνολικά θα διατεθούν συνολικά 100.000 ατομικά δελτία. Οι κάτοχοι των δελτίων έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν διακοπές σε όλη την επικράτεια σε ξενοδοχεία όλων των λειτουργικών μορφών και τάξεων καθώς και τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες τουριστικές επαύλεις, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις, όλων των τάξεων που διαθέτουν Ειδικό Σήμα Λειτουργίας. Η διάρκεια των διακοπών ορίζεται μέχρι τις πέντε διανυκτερεύσεις, οι οποίες δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν το χρόνο ισχύος του Προγράμματος, δηλαδή την 31η Μαΐου 2012.

     

    Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι παρακάτω κατηγορίες δικαιούχων με τα προστατευόμενα μέλη τους με την προϋπόθεση ότι δεν είναι δικαιούχοι αντίστοιχων προγραμμάτων του Οργανισμού Εργατικής Εστίας ή του Οργανισμού Αγροτικής Εστίας.

    - Μόνιμοι υπάλληλοι και Συνταξιούχοι του Δημόσιου Τομέα και των ΝΠΔΔ.

    - Μισθωτοί ή συνταξιούχοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου του Δημοσίου και των ΝΠΔΔ, εφόσον δεν τους παρακρατούνται εισφορές υπέρ της Εργατικής Εστίας, και συνεπώς δεν είναι δικαιούχοι των Προγραμμάτων της.

    - Εν ενεργεία ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ, που ασφαλίζει ελεύθερους επαγγελματίες ή επιχειρηματίες (πρώην ΤΕΒΕ, ΤΣΑ, ΤΣΜΕΔΕ κ.λπ.).

    - Συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ, που ασφαλίζει ελεύθερους επαγγελματίες, ή επιχειρηματίες (πρώην ΤΕΒΕ, ΤΣΑ, ΤΣΜΕΔΕ, κ.λπ.) με την προϋπόθεση, ότι η συνταξιοδότηση (βάσει αρχικής απόφασης συνταξιοδότησης) καλύπτεται από ένα από τα παραπάνω ταμεία, ακόμη και αν η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη καλύπτεται από το ΙΚΑ.

    - Οι ασφαλισμένοι στο ΝΑΤ.

    - Άτομα τα οποία είναι ασφαλισμένοι της Πρόνοιας ή τα οποία λαμβάνουν επίδομα απορίας ή αναπηρίας από την Πρόνοια έστω και αν είναι ασφαλισμένοι σε άλλον ασφαλιστικό φορέα ως προστατευόμενα μέλη.

    - Άτομα, τα οποία είναι αυτασφαλιζόμενοι του ΙΚΑ, προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν από αυτό.

    - Άτομα με αναπηρία 67% και άνω ανεξαρτήτως εισοδήματος, εφόσον ανήκουν σε μια από τις κατηγορίες δικαιούχων της προηγούμενης παραγράφου. Τα άτομα με αναπηρία και τα προστατευόμενα μέλη τους μπορούν να χρησιμοποιήσουν δελτία του Προγράμματος, κάθε χρόνο σε ένα μόνο από τα υποπρογράμματα του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους» και πάντα εφόσον δεν δικαιούνται Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού από τον Οργανισμό Αγροτικής Εστίας ή από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας.

    Στην περίπτωση που είναι μεμονωμένα άτομα, χωρίς δηλαδή οικογένεια είτε γιατί δεν υπάρχουν ενήλικα άτομα για να τους συνοδέψουν ή τα ενήλικα άτομα της οικογένειας τους δεν είναι δικαιούχοι του προγράμματος μας, τότε δικαιούνται δελτίου για το συνοδό τους. Η επιλογή του συνοδού γίνεται χωρίς κανένα περιορισμό ή ιδιαίτερη προϋπόθεση και η χορήγηση του δελτίου γίνεται με μόνο δικαιολογητικό το φωτοαντίγραφο της Αστυνομικής του ταυτότητας. Δεν δικαιούνται συνοδού τα άτομα με αναπηρία 67% και άνω των οποίων οι σύζυγοι είναι ήδη δικαιούχοι του προγράμματος μας, εφόσον βέβαια δεν είναι και αυτοί άτομα με αναπηρία.

    Στην περίπτωση που υπάρχουν περισσότερα του ενός ατόμου στην οικογένεια με αναπηρία 67% και άνω, δικαιούνται ξεχωριστού συνοδού για τον καθένα από τους δικαιούχους.

    Τα ανήλικα άτομα με αναπηρία 67% και άνω δικαιούνται δελτίο για τους εαυτούς τους και για το γονέα ο οποίος ασκεί την επιμέλεια, με την προϋπόθεση ότι ο γονέας ανήκει σε μία από τις κατηγορίες επαγγελμάτων της σχετικής παραγράφου. Και σ’ αυτή την περίπτωση το δικαίωμα για τη χορήγηση δελτίου εφαρμόζεται ανεξαρτήτως εισοδήματος, κάθε χρόνο σε ένα από τα υποπρογράμματα του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους».

    - Πολύτεκνοι (τέσσερα τέκνα και άνω): Οι πολύτεκνοι που ανήκουν σε μια από τις παραπάνω κατηγορίες ασφαλισμένων δικαιούνται δελτίο για τον εαυτό τους και τα προστατευόμενα μέλη τους, ανεξαρτήτως εισοδήματος, κάθε χρόνο για ένα από τα υποπρογράμματα του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους».

     

    Το δεύτερο υποπρόγραμμα αφορά την τρίτη ηλικία και θα υλοποιηθεί από 1η Οκτωβρίου 2011 έως 31η Μαίου 2012. Συνολικά θα διατεθούν 10.000 ατομικά δελτία. Δικαιούχοι είναι όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το εξηκοστό έτος της ηλικίας τους και άνω και είναι συνταξιούχοι λόγω γήρατος ή λόγω αναπηρίας, ανεξαρτήτως εισοδήματος, υπό την προϋπόθεση ότι δεν είναι δικαιούχοι των Προγραμμάτων της Εργατικής Εστίας ή της Αγροτικής Εστίας. Επίσης, και τα προστατευόμενα μέλη τους.

     

    * Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε το πλήρες κείμενο της απόφασης.

    http://www.proslipsis.gr/cmCat_treePrd.php?&cm_catid=72&cm_prdid=14521

    Για τα κριτηρια κατεβασε το αρχειο στο λινκ που εβαλα. Πρεπει να εχεις μεχρι ενα ορισμενο υψος εισοδημα και θεωρημενο το βιβλιαριο υγειας. Δικαιουσαι χρονο παρα χρονο.

    Θα πας σε ΚΕΠ, θα παρεις τον καταλογο με τα καταλυματα, θα κανεις κρατηση σε καποιο απο αυτα, θα καταθεσεις την προκαταβολη για την κρατηση σε καποια τραπεζα και με τα αποδεικτικα αυτα και τα δικαιολογητικα που ειναι απαραιτητα θα ξαναπας στο ΚΕΠ και θα παρεις τα δελτια.

    Τηρειται σειρα προτεραιοτητας.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.