Μετάβαση στο περιεχόμενο

sakisbour

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από sakisbour

  1. Συνάδελφοι, φίλοι θέλω να ρωτήσω επειδή είμαι άνεργος 1 χρόνο τώρα θέλω να διακόψω την ασφάλιση στο ΤΣΜΕΔΕ αλλά από ότι γνωρίζω διαγράφομαι και απο το ΤΕΕ. Επειδή όμως θέλω να συμμετέχω σε προκηρύξεις ΑΣΕΠ μπορώ να βγάλω ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ π.χ. στη Κύπρο και να κάνω κανονικά αιτήσεις ή θα πάψω πια να θεωρούμε καν μηχανικός. Κρίμα πραγματικά που έμεινα στην Έλλαδα ούτε άνεργος δε μπορώ να μαι εδώ πρέπει να δίνω 4000 να μη πω σε ποιους!!! Παρακαλώ άμα γνωρίζει κάποιος ας μου πει είτε εδώ είτε στο mail: [email protected]

  2. Εάν εμείς οι μηχανικοί δεν οργανωθούμε δεν γίνεται τίποτε.Ευτυχώς που υπάρχει και αυτό το φόρουμ και μπορούν να ακουστούν όλες οι απόψεις. Γράμματα και επιστολές δεν πρέπει να στείλουμε μόνο στο ΤΕΕ-ΤΣΜΕΔΕ αλλά και στο Υπουργείο Εργασίας, Οικονομικών, Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας και κυρίως στο γραφείο του Πρωθυπουργού και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (εφημερίδες, κανάλια).

     

    Το ΤΕΕ είναι ένα όργανο απαξιωμένο που πλέον δεν μπορεί να παρακολουθήσει τις ανάγκες του μηχανικού. Το ΤΕΕ είναι μια δημόσια υπηρεσία όπως όλες οι άλλες, νοιάζεται μόνο για τις ανάγκες των υπαλλήλων του.

    Το δε ΤΣΜΕΔΕ είναι το χειρότερο ταμείο από όλα με διαφορά σε όλους τους τομείς.

    (εξυπηρέτηση, παροχές, νομικό πλάισιο, ασφάλιστρα)

     

    Όσον αφορα τον ΟΑΕΔ μετά από πολύ ψάξιμο κατάλαβα οτι ισύει το εξής. Ένας μηχανικός ελεύθερος επαγγελματίας δεν μπορεί να γραφτεί στις λίστες ανέργων του ΟΑΕΔ. Ακόμη κι αν κάνει πάυση επαγγέλματος στην εφορία δεν μπορεί να γραφτεί στον ΟΑΕΔ διότι λόγω της υποχρεωτικής ασφάλισης στο ΤΣΜΕΔΕ θεωρείται ανενεργός ελεύθευρος επαγγελματίας και πρέπει να πλήρώνει στο ΤΣΜΕΔΕ εισφορές ελεύθερου επαγγελματία.

     

    Αν όμως ήταν μισθωτός μηχανικός (με σύμβαση εργασίας) δηλαδή είχε ταυτόχρονα και βιβλιάριο ΙΚΑ (παροχή σε χρήμα) και απολύονταν (καταγγελία σύμβασης εργασίας από εργοδότη) τότε θα μπορoύσε να βγει Ταμείο Ανεργίας και να πάρει το σχετικό επίδομα έάν βέβαια είχε τις προυποθέσεις που ισχύουν για όλους τους μισθωτούς. Πάλι βέβαια θα έπρεπε να πληρώνει ΤΣΜΕΔΕ (κατα την διάρκεια που θα είναι στο Ταμέιο Ανεργίας) αλλά για τον ΟΑΕΔ θα ήταν στις λίστες της Επιδοτούμενης Ανεργίας και όχι στις λίστες των Ανέργων. Κατά την γνώμη μου θα έπρεπε να υπήρχε καλύτερη πληροφόρηση από το ΤΕΕ σε τέτοια θέματα (οι υπάλληλοι του ΤΕΕ είναι άσχετοι).

     

    Το θέμα είναι ότι το ΤΣΜΕΔΕ ασφαλίζει την Ιδιότητα και όχι την Εργασία. Θεωρητικά κάποιος θα μπορούσε να μην δουλέψει ποτέ στην ζωή του (αν έχει άλλα εισοδήματα) και να έχει τις παροχές του ΤΣΜΕΔΕ.

     

    Νομίζω ότι το θέμα πρέπει να συζητηθεί εκτενώς ιδιαίτερα τώρα που η κυβέρνηση λέει

    ότι θα ανοίξει το επάγγελμα του μηχανικού (δεν έχω καταλάβει ακόμη τι θέλει να κάνει).

    Το θέμα ΤΕΕ-ΤΣΜΕΔΕ είναι ευκαιρία να λυθεί τώρα. Το θέμα είναι εμείς οι μηχανικοί ξέρουμε την λύση;

     

    Αυτό που είπες για το επίδομα ΟΑΕΔ ισχύει, ήμουνα μισθωτός μηχανικός σε πολυεθνική, και το πήρα κανονικά παρόλο που μου είπαν στην αρχή ότι δε δικαιούμαι!!!!

  3. Αναρωτιομουν αν ολοι εμεις οι μηχανικοι ανηκουμε στην κατηγορια των επιστημονων ή των ιεροδουλων και κατεληξα στο δευτερο.Διοτι μονο ετσι εξηγειται η σταση των συλλογικων μας οργανων απεναντι μας και ειδικα στους νεους.Πως αλλιως να εξηγηθει η απαιτηση για τοσο μεγαλες εισφορες ακομη και απο νεους μηχανικους οι οποιοι μονο ελευθεροι επαγγελματιες δεν ειναι αλλα μαλλον ανεργοι. Ειναι αυτος σεβασμος προς το επαγγελμα μας να ζηταμε απο ανεργους ανθρωπους και πολυ περισσοτερο απο νεα παιδια 25-26 χρονων που δεν μπορουν να προσληφθουν πουθενα με αυτην την κριση να καταβαλουν 200Ε καθε μηνα λες και ειναι ιεροδουλες και εξαγοραζουν την προστασια τους? Η' μηπως θεωρουν οι διοικουντες οτι με την παροδο της 5ετιας ολοι οι μηχανικοι εχουμε πιασει την καλη οποτε πρεπει να αυξηθουν οι εισφορες μας? Μηπως πρεπει να ξυπνησουν οι του ΤΕΕ και του ΤΣΜΕΔΕ και να καταλαβουν οτι δεν ζουμε στο 1950 αλλα στο 2010? Μηπως τελικα φταιμε εμεις που τους αφηνουμε να κανουν οτι θελουν?Η κατασταση νομιζω ειναι απελπιστικη και ειδικα για τα νεα παιδια που ενω βλεπουν τους συνομηλικους τους να παιρνουν επιδοματα ΟΑΕΔ με 6 μηνες εργασιας αυτοι παρακαλανε τους γονεις να πληρωσουν τις ασφαλιστικες τους εισφορες για ενα επαγγελμα που δεν μπορουν να εξασκησουν.

     

    ΠΑΙΔΙΑ προβλημα με τον ΟΑΕΔ δεν υπαρχει κανενα, απλως οι περισσοτεροι ειναι ασχετοι εγω πηρα κανονικά επίδομα όταν απολύθηκα παρόλο που στην αρχή μου είπαν και καλά δε δικαιούμαι και τρίχες, άγνοια απλώς. Επέμεινα και όταν επικοινώνησε με τα κεντρικά της είπαν ότι φυσικά μπορώ και να πάρω!!!! Και κάρτα ανεργίας και όλα μπορούμε!!!!!

     

    Διάβασα με πολύ ενδιαφέρον το thread αυτο και σαν "ελέυθερος άνεργος επαγγελματίας" επιβεβαίωσα το μέγεθος του προβλήματος των νεων μηχανικών και κυρίως αυτών που δεν έχουν ένα αρχικο στήριγμα. Έιμαι Ηλ. Μηχ. και μέλος του ΤΕΕ απο το Μάρτη του 2009. Πέρασα ακόμη και απο τηλεφωνικά κέντρα για να καταφέρω μετά απο χίλια ζόρια να μου κάτσει μια θέση ΙΤ με σύμβαση ενός χρόνου η οποία βέβαια τώρα έχει λήξει και βρίσκομαι πάλι στην διαδικασία να ψάχνω για κάτι άλλο. Βέβαια για το δίαστημα που δεν εργαζόμουν, απο την στιγμή που είμαι στο ΤΣΜΕΔΕ, δεν έχω πληρώσει φράγκο στο ΤΣΜΕΔΕ και δεν ξέρω καν τι τους χρωστάω αυτή τη στιγμή και μάλλον προς το παρόν δεν θέλω να μαθω. Αλλά λυπάμαι για την κατάσταση, λυπάμαι το ότι είμαι μηχανικός στα χαρτιά ή όπως ειρωνικά μας λένε "ελέυθερος επαγγελματίας" και που συγχρόνως βλέπω ότι η πραγματική πορεία του μηχανικου μόνο περίφανο δεν με κάνει! Η λέξη μηχανικός μου φαίνεται ότι έχει μείνει σαν διακοσμητικό προσφώνημα για να κοκορευόμαστε με τα πτυχία μας χωρίς όμως να έχει κάποιο αισθητο αντίκρισμα.

     

    Διάβασα αρκετα στο forum αλλα δεν κατάφερα να ξεκαθαρίσω κάτι: Τελικά μπορεί κάποιος άνεργος μηχανικός να πάρει επίδομα ανεργίας απο ΟΑΕΔ? Και αν όχι γιατι? Δεν συνεργάζεται το ΤΣΜΕΔΕ με τον ΟΑΕΔ?

     

    Φιλε το εγραψα και σε αλλο thread αλλά μια και το είδα κ εδώ μπορείς κανονικότατα να πάρεις επίδομα, εγώ πη΄ρα πάντως παρόλο που μου είπαν αρχικά όχι και μάλιστα διευθύντρια υποκαταστήματος (για τόσο ασχετοσύνη μιλάμε). Φυσικά επέμεινα και πήρε τα κεντρικά η φόλα και της είπαν ότι δικαιούμαι!!!! Όλα κανονικά

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.