Μετάβαση στο περιεχόμενο

Chris-R

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από Chris-R

  1. Ναι. Καλό είναι να βλέπει Μηχανικός αυτά τα πράγματα & όσο τυχόν καλύτερα γίνεται. (πχ. αν βρει το τότε τεύχος υπολογισμών, πως είναι το Κτίριο κατά την κρίση του κλπ. κλπ.)

    Γενικώς τώρα, και για Οικοδομές του 1968 (δηλ. του τότε ΕΑΚ 1959/μπορείς να τον βρεις δηλ. τον προ του ΕΑΚ 1984 που και αυτόν μπορείς να τον βρεις) παραθέτω το τι έλεγε ο τότε Αντισεισμικός Κανονισμός (για τοίχους πλήρωσης),καθώς και ο Κανονισμός Φορτίσεων Δομικών Έργων του 1945 (για μεταβλητά φορτία).

    Ουσιαστικά τώρα υποθέτω, και ίσως και για να μην έμπαιναν οι τότε μηχανικοί σε όποια διαδικασία υπολογισμών τοίχων πλήρωσης, συνήθως (το τονίζω-συνήθως) έβαζαν στην κάτοψη-στα φέροντα στοιχεία, τοίχους πλήρωσης κατά x και y (έστω και έναν κατά διεύθυνση) διότι έως τώρα δεν έχω δει σε παλιά μελέτη να υπολογίζεται κάτι σχετικό με τοίχους πλήρωσης, 

    Παραθέτω και το τι έλεγε και ο ΕΑΚ 1984 για τους τοίχους πλήρωσης (ναι-ισχύει, το όριο ήταν μέχρι & 25%)

    ελπίζω να βοήθησα,

    Τώρα για τα σημερινά δεδομένα (μειώσεις δυσκαμψίας & μάζας, κανονικότητα Κτιρίων κλπ κλπ) κατά τα γνωστά,

    ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΑΘΑΙΡΕΣΕΩΝ ΤΟΙΧΩΝ ΠΛΗΡΩΣΗΣ ΕΑΚ 1984.jpg

    ΤΟΙΧΟΙ ΠΛΗΡΩΣΗΣ ΕΑΚ 1959.jpg

    ΦΕΚ 1945 ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΟΦΕΛΙΜΩΝ ΦΟΡΤΙΩΝ ΚΑΤΑ ΟΡΟΦΟ.jpg

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.