Μετάβαση στο περιεχόμενο

T.H.S.

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από T.H.S.

  1. @spy1551

    Μπροστά στους Γάλλους δεν κάνουν ζάφτι φίλε.

     

    πράγματι δεν θεωρούνται άδικα οι καλύτεροι γεφυράδες σε κάθε υλικό

     

    @ σαλταπίδας

    λές....

    γιατί πές που να ψάξουμε

  2. Δόξα τω Θεώ, υπάρχει απέραντη Αγγλόφωνη βιβλιογραφία. Ο σχεδιασμός δεν είναι δύσκολος, καλύπτεται εξάλλου πλήρως από τους Ευρωκώδικες. Όμως θέλει λίγη προσοχή σε βασικές έννοιες:

    Ενώ στο Ο/Σ τα αντισεισμικά τοιχώματα εξασφαλίζουν έναντι μηχανισμού ορόφου, στον χαλύβδινο φορέα δεν υπάρχουν σύνδεσμοι δυσκαμψίας που να πετυχαίνουν κάτι αντίστοιχο (εξ ου και το q<=1,5).

    .

     

    Καλημέρα συνάδελφοι

     

    Πρώτα θέλω να επισημάνω πως η Αγγλική βιβλιογραφία δεν έχει και τίποτα σπουδαίο. Σε αντίθεση με την γερμανική και την ρώσικη.

     

    Επίσης δεν είναι υποχρεωτική (τουλάχιστον κατά ΕΑΚ) η χρήση q<=1.5. Ανάλογα με το είδος των συνδέσμων δυσκαμψίας αλλά και με την δυνατότητα του λογισμικού να σχεδιάσει ικανοτικά τα μέλη του φορέα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε q>1,5

    Αυτό που σίγουρα αλλάζει είναι η απόσβεση η οποία μάλιστα εξαρτάται από το είδος των συνδέσεων (κοχλιωτή ή συγκολλητή).

     

    Φυσικά η μεγαλύτερη διαφορά είναι πως οι μεταλλικές κατασκευές είναι εύκαμπτες (άρα και ευαίσθητες σε άλλους είδους φορτίσεις) ενώ οι από μπετό (σε συνήθη ύψη) δύσκαμπτες.

     

    Α, και Θεός δεν υπάρχει...

    • Upvote 1
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.