Μετάβαση στο περιεχόμενο

john13552

Members
  • Περιεχόμενα

    119
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από john13552

  1. Καλησπέρα, να ρωτήσω το εξής.

    Έχω αγροτεμάχιο, εκτός αναδασμού, εκτός ΖΟΕ περίπου στα 9 στρ. εξ αδιαιρέτου (70-30). Επιτρέπεται η διανομή ή πρέπει να εξετάσω αν είναι ΓΥΠ? Δεν με ενδιαφέρει αν θα προκύψουν άρτια και οικοδομήσιμα τα δύο νέα κομμάτια.  Απλά να γίνει η κατάτμηση θέλουν οι 2 ιδιοκτήτες.

  2. 1 ώρα πριν, PANOSCHAL said:
    Καλημέρα σας,
     
    Μπορεί ο μηχανικός που έχει εκδώσει το Α' ΠΕΑ να εκδώσει και το Β ΠΕΑ;
    Υπάρχει ασυμβίβαστο;
    Δε έχει συμμετάσχει σε εργασίες αναβάθμισης και ούτε έχει εκδώσει την άδεια μικρής κλίμακας.
     
    Αναμένω σύντομα απάντηση σας.

    Ναι, μπορεί

  3. Στο πρώτο έντυπο παρεμβάσεων είχα δηλώσει εξώπορτα με U> 2. Σαν πόσο δεν έβαλα το μέγιστο που δικαιουμουν επειδή δεν είχα περιθώριο λόγω των άλλων παρεμβάσεων. Τώρα που πήρα πιστοποιητικό από τον μάστορα μου έδωσε U < 2. Λέτε να υπάρχει πρόβλημα; είναι και καλύτερο ενεργειακά και δεν επηρεάζει τον τελικό προϋπολογισμό. 

  4. 1 ώρα πριν, GriGaS said:

    Όχι δεν γίνεται τιμολόγιο. Δεν υπάρχει τιμολόγιο προς ιδιώτη. Έχεις μπερδέψει την απόδειξη λιανικής με την απόδειξη ταμιακής (για την οποία ισχύουν αυτά που λες)

    Μήπως για αυτό λέει να γραψουμε στο επάγγελμα ιδιώτης? Για να δικαιολογήσει και τα τιμολόγια? Με συνάδελφο που το συζήτησα μου είπε πως επιτρέπεται, βέβαια δεν ξέρω αν το δέχτηκαν

     

  5. 10 ώρες πριν, johnjohn1 said:

    Στην Καρτέλα "καταβληθέντα ιδία κεφάλαια" καταχωρείτε και ο ενεργειακός επιθεωρητής? Ο σύμβουλος έργου? (Πληρώνεται κατευθείαν από το πρόγραμμα δεν κόβει τιμολόγιο?)

    όχι, αυτοί πάνε στην καταχώρηση λοιπόν εξόδων. Κόβουν κανονικά απόδειξη, απλά ο σύμβουλος έργου και ο μελετητής πληρώνεται κατευθείαν από το πρόγραμμα. Ο επιθεωρητής από τον πελάτη και τα παίρνει μετά

  6. 10 ώρες πριν, N_N said:

    Ακριβώς αυτό συνάδελφε, να θυμίσω απλά σε όλους/ες μας ότι οι ΑΠΥ συμβούλου και μελετητή είναι επί πιστώσει, ενώ των ενεργειακών επιθεωρητών εξοφλημένες. (https://exoikonomisi.ypen.gr/parastatika-dapanon).

    Γράφεις στην ΑΠΥ "επί πιστώσει"? 

  7. 2 ώρες πριν, silverhawk said:

    Καλημέρα johnjohn1 , ο σύμβουλος πληρώνεται κατευθείαν από το πρόγραμμα σε αντίθεση με τον ενεργειακό επιθεωρητή που πληρώνεται από τον ωφελούμενο. Στο δεύτερο ερώτημα, το φυσιολογικό είναι να μην είναι ακριβώς η ίδια εξοικονόμηση, αρκεί λοιπόν να πετυχαίνεις τον εκάστοτε στόχο ( ανάλογα τον ωφελούμενο ).

    Όπως και ο μελετητής. Εμείς απλά σκανάρουμε μόνο την ΑΠΥ  του, την ανεβάζουμε και μπαίνουν τα χρήματα μετά στο λογαριασμό του?

  8. On 3/12/2018 at 8:36 ΠΜ, GriGaS said:

    είναι του λογαριασμού που συνδέθηκε με το δάνειο. το φτιάξαν στην τράπεζα όταν πήγε ο ωφελούμενος να υπογράψει τη δανειακή σύμβαση.

    Άρα τα λεφτά των ενεργειακών επιθεωρήσεων θα μπουν εκεί στο τέλος, σωστά? Όπως επίσης και οι δόσεις του δανείου καταβάλονται στον ίδιο λογαριασμό, σωστά?

  9. 48 λεπτά πριν, LeoNaXe said:

    πέρασα απο την τράπεζα και μου έδωσαν το βιβλιάριο, ο ένας προμηθευτής έχει πάρει τα λεφτά. για τους άλλους μου λέει πως με τα IBAN τους πρέπει να πάω για να κάνω το έμβασμα και την χρέωση των 10 ευρώ να την χρεώσω όπου θέλω, ή να πάρουν αυτοί -10 ευρώ από την κατάθεση ή να τα πληρώσω εγώ. Οπότε αυτό κάνω λέτε;

    Ναι , και θα  μεταφερθούν τα χρήματα στον προμηθευτή. 

  10. 2 ώρες πριν, LeoNaXe said:

    Μόλις με πήρανε από την τράπεζα και μου είπαν πως πρέπει να πάω για να υπογράψω το Έμβασμα για της μεταφορές. Ενημέρωσα πως τα μαιλ για της καταθέσεις έχουνε πάει ακόμα και στους προμηθευτές και μου απάντησε πως μάλλον τα χρήματα έχουν επιστραφεί και από την Αθήνα τους έχουν πει πως πρέπει να πάμε εμείς. 

    Ξέρετε τίποτα σχετικά με αυτό; 

    Όταν η τραπεζα του προμηθευτη είναι διαφορετική από του ωφελούμενου, πρέπει να κάνει ο ωφελούμενος ένα έμβασμα για την μεταφορά των χρημάτων.

  11. 3 ώρες πριν, coulis said:

    Και οι δύο πληρώνονται από τον πελάτη, ο οποιος τα παίρνει πίσω, από το πρόγραμμα. Το γράφει στην πίσω σελίδα της απόφασης υπαγωγής


    1) τις 2 ενεργειακές επιθεωρήσεις

    2)Το κόστος του Σύμβουλου έργου

    4) Την επιδότηση των τόκων του δανέιου (4%)

    5) Διαχειριστικο κόστος δανειου

    Αυτα τα χρηματα, 1718€, θα τα πάρει πίσω ο πελάτης μου, μόλις ολοκληρωθεί το έργο (αποστολή 2ουΠΕΑ)

     

    Καταγραφή.JPG

    "Επιλέξιμα για το Πρόγραμμα είναι τα παραστατικά δαπανών επί πιστώσει, συμπεριλαμβανομένων των παραστατικών δαπανών αμοιβής συμβούλου έργου και εκπόνησης τεχνικών μελετών, καθώς και τα εξοφλημένα παραστατικά που αφορούν σε πληρωμή ενεργειακού επιθεωρητή, ασφαλιστικών εισφορών και καταβολή ιδίων κεφαλαίων" 

    Τα παραστατικά για σύμβουλο έργου τα κόβει επί πιστώσει ενώ του ενεργ. επιθεωρητή εξοφλημένο από την αρχή

  12. 22 λεπτά πριν, GriGaS said:

    Λοιπόν. Όσον αφορά τη Eurobank η κατάσταση έχει ως εξής:

    Το δάνειό μου είναι στη Eurobank 1150 ευρώ. Οι δύο προμηθευτές είναι σε Eurobank και Πειραιώς με ποσό 705 και 100 ευρώ αντίστοιχα.

    Αρχικά έγινε κατάθεση στο λογαριασμό μου 805 ευρώ και κατευθείαν έγινε ανάληψη 805 ευρώ. Στη συνέχεια τα 100 ευρώ επέστρεψαν και έμειναν εκεί δεσμευμένα. Μετά από πολύ ψάξιμο και αρκετές βόλτες στο τοπικό υποκατάστημα διαπιστώσαμε το εξής.

    Οι μεταφορές προκαταβολών προς προμηθευτές σε άλλη Τράπεζα επιβαρύνονται με προμήθεια εμβάσματος 10 ευρώ (από Eurobank προς Πειραιώς). Στις περιπτώσεις αυτές πρέπει να πάει ο ωφελούμενος στην Τράπεζα με το IBAN του προμηθευτή και να υπογράψει το έμβασμα και να φροντίσει και τα της προμήθειας.

    Επικοινωνώντας με το helpdesk του προγράμματος ενημερώθηκα ότι δεν γίνεται σε αυτό το σημείο να αλλάξω IBAN προμηθευτή, επειδή η εκταμίευση της προκαταβολής είναι σε εξέλιξη. Η μόνη λύση είναι να πληρώσω το έμβασμα, στη συνέχεια ο προμηθευτής να επιστρέψει το έμβασμα (προφανώς με επιπλέον προμήθεια) και τότε να αλλάξω το ΙΒΑΝ. Τρεχαγυρευόπουλος δηλαδή.

    Τώρα αυτό που μένει σε εκκρέμοτητα είναι το πώς η Eurobank θα ενημερώσει το σύστημα ότι ολοκληρώθηκε η πληρωμή των προκαταβολών στους προμηθευτές.

     

    Γιατί ο προμηθευτής να επιστρέψει το έμβασμα? Ας το κρατήσει, για 10 € δεν λέει τίποτα μέσα σε όλο το πακέτο

  13. 1 ώρα πριν, LeoNaXe said:

    Εμένα ο μαλακας μου. Είπε ότι θέλει τα λεφτά και ότι εγώ θα τα πάρω από το πρόγραμμα. Μίλησα χθες και μου λέει ότι θα τα δηλώσει ταν 2 ΠΕΑ και θα πληρώσω την διαφορά απλά από το 2ο ΠΕΑ. Πως γκενεν ατό; 

    Ο σύμβουλος πληρώνεται από το πρόγραμμα, ο ενεργειακός επιθεωρητής πληρώνεται από τον πελάτη ο οποίος τα παίρνει στο τέλος πίσω

  14. 16 ώρες πριν, GriGaS said:

    Λοιπόν έγινε η εκταμίευση των προκαταβολών. Το περίεργο είναι ότι ενώ το δάνειό μου είναι 1150 ευρώ και η προκαταβολές 805 ευρώ, έγινε στο λογαριασμό του δανείου κατάθεση 805 ευρώ, η οποία έγινε αυτόματα μεταφορά κάπου αλλού (προφανώς στους προμηθευτές) και στη συνέχεια έγινε επιπλέον κατάθεση 100 ευρώ η οποία έμεινε μέσα στο λογαριασμό.

    Σου ήρθε mail ότι μπήκαν οι προκαταβολές ή απλά τσέκαρες το λογαριασμό σου?

     

  15. 3 λεπτά πριν, LeoNaXe said:

    Και σε εμένα eurobank ήρθε το μαιλ. Φαντάζονται αν έχουν άλλη τράπεζα θα κάνει μερικές ημέρες να εμφανιστούν τα λεφτά. 

    Εγώ eurobank και ακόμα περιμένω, ελπίζω να σας ακολουθήσω. Βέβαια μέσα στο χειμώνα τι θερμοπροσόψεις και μονώσεις θα κάνω είναι άλλο θέμα

  16. 1 λεπτό πριν, GriGaS said:

    Και σε εμένα ήρθε το email για το δικό μου σπίτι με δάνειο στη Eurobank. Με έναν από τους προμηθευτές μου που μίλησα δεν είχε δει λεφτά. Επίσης, πιστεύω πως από τη στιγμή που μπουν οι προκαταβολές, θα αρχίσουν να τρέχουν και οι δόσεις του δανείου και αυτή τη στιγμή στη σχετική καρτέλα του ebanking μου δεν βλέπω τίποτα (ούτε καν το δάνειο)

    Πότε σου ήρθε? Μ¨ηπως θέλουν κάποιες μέρες να εμφανιστεί στο ebanking

  17. 4 ώρες πριν, LeoNaXe said:

    Σήμερα μόλις μου ήρθε αυτό το μαιλ και με ενημέρωσε ο μιχανικος ότι οι προκαταβολες έχουν γίνει κατάθεση. 

    Σας ενημερώνουμε ότι δόθηκε εντολή στο χρηματοπιστωτικό οργανισμό για καταβολή των προκαταβολών στους αναδόχους / προμηθευτές που έχετε δηλώσει.open?upn=tmJ1nykfY9RE3MGm8k50ZO6qIdr5gbA

     

    Μία ερώτηση να κάνω σχετικά με. Την πληρωμή του μηχανικού, είχα ρωτήσει τηλεφωνικά και μου είπαν ότι πληρώνω σε αυτούς τα πεα και σύμβουλο και αυτοί μοθ τα επιστρέφουν από το σύστημα. Έχω ήδη πληρώσει το πρώτο πεα και το σύμβουλο και έχω απόδειξη πληρωμής. Τα λεφτά πως τα παίρνω στην τελική; 

    Σε ποια τράπεζα?

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.