Μετάβαση στο περιεχόμενο

rouf1o

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από rouf1o

  1. Δεν υπάρχει πουθενά στο κόσμο που να απαγορεύει το σε direct measurement το μέτρημα του καρώτου. Αντίθετα πολλές φορές θεωρείται και επιβεβλημένη τακτική βαθμονόμησης. Εαν θες όλες οι εργασίας που δημοσιεύονται γίνονται σε τέτοια δείγματα. Το πρόβλημα με τα συγκεκριμένα ήταν το μέγιστο αδρανές που βρέθηκε μεγαλύτερο απο 40mm. Τα 40mm είναι το όριο του υπερήχου αλλα και τις κρουσιμέτρησης, εξολκευσης. 

     

    Για τους υπέρηχους υπάρχει ένα νομογράφημα σε σχέση με τις κοκκομετρικές καμπύλες Το νομογράφημα δείχνει τις πιθανές αποκλίσεις που συνήθως είναι αρκετά μεγάλες. Αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και στις περιπτώσεις εξόλκευσης και  κρουσιμέτρησης. 

     

    Στο προκείμενο η διάμετρος του καρώτου θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 3 φορές το μέγεθος του μέγιστου αδρανούς ώστε να μειώσουμε την απόκλιση (το γράφει ο Ε7!!!!). Αυτό δεν έγινε και το Φ ήταν 100. Στο προκείμενο το μέγιστο αδρανές μετρήθηκε στα 58mm. Θα έπρεπε λοιπόν η διάμετρος του καρώτου να ήταν τουλάχιστον 200mm κάτι βέβαια που δημιουργεί άλλα προβλήματα ιδιαίτερα με το L. Το πλέον κλασσικό είναι οτι τα περισσότερα πιστοποιημένα εργαστήρια δεν μπορούν να το σπάσουν. Κατα την άποψή μου τα εργαστήρια θα πρέπει να αρνούνται να σπάσουν δοκίμια που εμφανίζουν μέγιστο αδρανές μεγαλύτερο απο 25mm στο Φ100.

     

    Βέβαια αυτό στην Ελλάδα δεν γίνετε διότι ακόμα και σήμερα τα περισσότερα παρασκευαστήρια χρησιμοποιούν 32, 36 mm για εύλογους λόγους. 

    Εγώ στο νομογράφημα παρατηρώ σχέση Αναλογία Μίγματος Σκυροδέματος - Ταχύτητα Υπέρηχου . Οι κοκκομετρικές καμπύλες από πού προκείπτουν ? Πού φαίνονται αυτές οι αποκλίσεις που αναφέρεις ?

    Το μόνο που έχω βρεί να εξαρτάται από τα αδρανή είναι το μήκος διαδρομής:

    http://portal.tee.gr/portal/page/portal/teeait/drast/hmerida-11-12-2004/TAB5851916/TEEInsituAssessmentTextBook.pdf    σελ. 56.

  2. Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος συνάδελφος που να έχει αμφιβολία για το αν πράγματι υπάρχουν EC 2 και EC 8 στην τελευταία αναβάθμιση, που παρεπιπτόντως στοιχίζει 1400 ευρώ, του Stereostatika ;

    Η ερώτηση δεν αποσκοπεί σε δυσφήμιση της εταιρείας αλλά σε προβληματισμό για το αν οι μέχρι τώρα μελέτες που έχουν γίνει με το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα έχουν πρόβλημα.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.