Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

georgem2

Members
  • Περιεχόμενα

    16
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από georgem2

  1. 1 ώρα πριν, astrah said:

    Εγώ πάλι διαβάζω ότι:

    ότι η αρμοδιότητα ελέγχου μη υπέρβασης του ανωτέρω ορίου θα ανήκει αποκλειστικά στον αρμόδιο διαχειριστή (ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ / ΑΔΜΗΕ ΑΕ), προκειμένου να χορηγήσει την οριστική προσφορά σύνδεσης και όχι στις αρμόδιες για την περιβαλλοντική αδειοδότηση Διευθύνσεις των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και των Περιφερειών της Χώρας.

    Άρα δεν ζητάς κάτι κάτι από την περιφέρεια... πας απευθείας ΔΕΔΔΗΕ

    ζητας απαλλαγη η ππδ

  2. το θέμα είναι ότι η εγκύκλιος δεν λέει για το μεσοδιάστημα από την ψήφιση του Νόμου μέχρι την έκδοση ΚΥΑ

    αυτό το λεει η ανακοίνωση της περιφέρειας μόνο.

    και οι αρνήσεις ειναι σε δνση περιβάλλοντος διαφορετικής περιφέρειας

     

  3. βρέθηκε η εγκυκλιος τελικά.

    ΑΛΛΑ

    Η κατα τόπου δνση περιβάλλοντος που με αφορα δεν δέχεται την εγκύκλιο δίνοντας της την εμηνεία ότι όταν θα βγεί η ΚΥΑ τότε θα περάσει η αρμοδιότητα στους ΔΕΔΔΗΕ ΑΔΜΗΕ

    Ποιά ειναι η γνώμη σας /

    ΕΓΓΡΑΦΟ ΥΠΕΝ ΓΓΥΠ.pdf

    • Upvote 1
  4. 15 λεπτά πριν, dimitris GM said:

    δλδ

    - το αρμόδιο υπουργειο δεν φαινεται να  εχει καταχωρησει καπου επισημα μια  προσφατη δική του  εγκυκλιο.

    - ο υπαλληλος  διαβαζει μεν την ανακοινωση της περιφερειας Θεσσαλιας, 

    αλλά δεν του φθανει... θελει και το "χαρτι" με τις σφραγιδες...ύπερθεν.....

    Εχει την λογική του αυτό...

     

     Τα  υπόλοιπα σαιτς  απλά "αναμεταδιδουν" το δελτιο τυπου τις  Περιφερειας,  ο συντακτης του οποίου  ανφερεται μεν στην εγκυκλιο, αλλα δεν σκεφθηκε να βαλει πουθενα το απαραίτητο "εδω",

    Παντως, αναφερει ρητα οτι.... "μετα απο  συντονους και επιμονους προσπαθειές  μας"...τρεχαγυρευε😀

    αλλά το ίδιο το έγγραφο   δεν  σκεφθηκε να  το ανεβασει η  Περιφερεια.

     Και οχι μονον δεν βρεθηκε  "ενας"  εμπλεκομενος  να σηκωσει ενα τηλεφωνο  να την ζητησει....

    αλλα την ζηταει απο τον πολιτη...

     

     

    Δυστυχώς ετσι ειναι . 

  5. Δεν υπάρχει πουθενά αυτή η ερμηνευτική εγκύκλιος? Mου ζητήθηκε να την προσκομίσω σε υπηρεσία περιβάλλοντος για να παρω την απαλλαγη από μελετη περιβαλλοντικών για φ-β 499 kw. Αν μπορει να βρεθεί παρακαλώ θα ήμουν ευγνώμων

  6. θα μου φερει το σχετικο εγγραφο της πολεοδομιας που συνοδευε τοτε την παραχωρηση για να δουμε τι γραφει και θα επανελθουμε αν υπαρχει κατι να συζητησουμε και να δουμε αν μπορει να βρεθει κατι

    • Upvote 1
  7. 10 λεπτά πριν, nbr said:

    ...... Στο αρχικό σου κείμενο αναφέρεσαι με τρόπο που δείχνει πως τα 124 στρέμματα ήταν δικά του. Αλλά αυτά ήταν κοινόχρηστη έκταση, που και αυτή απαλλοτριώθηκε για χάρη της Εγνατιας. Απλά κομμάτι της κοινόχρηστης έκτασης (1500τμ)  δόθηκαν στον κάτοχο των 4 στρεμμάτων , πουν  τα δέχτηκε έναντι αμοιβής ή τμήμα αυτής, για την απαλλοτρίωση των 4 στρεμμάτων του. Δεν πρέπει να το ξεχνάμε πως αυτές οι απαλλοτριώσεις  είναι πάντα "αναγκαστικές". 

    Την οικοδομησιμότητα ενός εναπομένοντος τμήματος γηπέδου την μελετάμε, αν το αρχικό ήταν αρτιο και οικοδομήσιμο και το κομμάτι που απομένει εξεταζόμενο σύμφωνα με το διάταγμα Δ270 μπορεί να δεχτεί κτίσμα. Στην δικιά σας περίπτωση το γήπεδό σας χάθηκε εντελώς. Τον κτηματολογικό πίνακα , που συντάχτηκε από την μελέτη ,τον είδες? Ξέρεις πόσα λεφτά και για ποιους λόγους, πήρε ο πελάτης σου??? Εγώ γνωρίζω πως τα χρήματα που έδωσε η Εγνατία, προπάντων για το τμήμα Βρασνά - Κάριανη, ήταν τεράστια. Θα ζητήσεις να δεις και τα διπλότυπα πληρωμή του από την αποζημίωση του. 

    Απλά το "κομματούδι" από το χέρσο του το έδωσαν για να έχει μέσα καμιά γίδα και να βάζει και κανένα κρεμμυδάκι!!!!

    Σπίτι πάντως δεν θα βάλει.

    Δεν νομιζω πως ανεφερα καπου οτι τα 124 στρεμ ηταν δικα του. Τωρα αν οπως λες η εγνατια εδωσε πολλα λεφτα δεν το γνωριζω αλλα δεν εχω λογους να το αμφισβητησω. Το ζητουμενο ομως παραμενει το κομματι των 1500 τμ . Θελει να βαλει σπιτι αν μπορει εκει. γι αυτο και ο ¨¨καυγας¨¨¨.

  8. Σωστα αλλα η κατατμηση του 690 χερσου σ ενα τεμαχιο που προεκυψε μη αρτιο και οικοδομησιμο -1500 τμ - μπορει να ισχυσει? Οι κατατμησεις δεν πρεπει να δινουν αρτια και οικοδομησιμα τμηματα ?

  9. 10 λεπτά πριν, dimitris GM said:

    Ειχε τον αγρο  422 εμβαδου 9800 τμ. Αυτός  ηταν αρτιος και οικοδομησιμος και εχτιζε περιπου 300 τμ.

    Εγνε η απαλλοτριωση, του πηρανε 4050 τμ., αλλα του απεμειναν 5750 τμ.

    Για αυτα τα 4050 δεν αποζημιωθηκε ποτέ...[αγνωστο για ποιούς λογους]

    Με την προυποθεση οτι αυτα τα τα 5750 τμ. που  απέμενειναν ηταν αρτια και οικοδομησιμα, σε αυτα μπορουσε να χτισει  περιπου 230 τμ.

    Επομενως επρεπε να αποζημιωθει για την διαφορα των τμ. που θα εχτιζε μεταξυ του αρχικου 9.800 και του νεου 5750.

    Δεν γινονταν να του αποδωσουν  ενα νεο εμβαδου  4 στρ. διοτι τοτε θα   ειχε δυο αρτιότητες και θα  ήταν  σαν  να εχτιζε 230 τμ. για  το εναπομειναν και 200 για το "παληο" δλδ  430  τμ.  αντι των 300 που δικαιουνταν εξ αρχης ολοκληρο.

    Γι  αυτο εκοψαν απο το υπ αριθ. 690 του δημοσιου, ενα τμημα εμβαδου 1500 τμ. ισου κατ' αξια με την διαφορα της -οικοδομικς αξιας- αξιας μεταξυ 9800  και  5750.

    Ολα κινηθηκαν μετα απο αιτηση του πελατη και εγκριση της αιτησης αυτης με το πρακτικο το λεει καθαρα:

    Να ορισθει επιτροπη για τον καθορισμο αποζημιωσης σε γη, ισαξιας με της απαλλοτριωθεισης περιουσιας του.

    αυτη ειναι η αποψή μου

    [υγ

    Ποτέ δεν πρεπει να λεμε οτι τα ειδαμε ολα στα ακινητα. Ολο και κατι καινουργιο προκυπτει]

     

     

     

     

     

    Στο παραχωρηθεν τεμαχιο των 1500 τμ τωρα ομως δεν μπορει να χτισει λογω μη αρτιοτητας. τι μπορει να γινει εκει ? Ισχυει η κατατμηση αφου το κομματι αυτο δεν ειναι αρτιο και οικοδομησιμο ? Υπαρχει ενδεχομενα καποια παρεκκλιση που μπορει να εφαρμοσθει ? 

  10. Ανεβαζω το παραχωρητηριο για ενημερωση. προβλεπεται στη νομοθεσια κατι γι αυτη την περιπτωση οσον αφορα την αρτιοτητα οικοδομησιμοτητα ? Γιατι διαφορετικα καθισταται εντελως αχρηστο. Επισης θεωρω οτι η εν λογω κατατμηση του ενιαιου οπως περιγραφεται στο παραχωρητηριο τεμαχιο ειναι ακυρη αφου προκυπτει τμημα του μη αρτιο και οικοδομησιμο. ειμαι λαθος ? 

    ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ.pdf

  11. Παραχωρηθηκε απο το Δημοσιο τεμαχιο 1500 τμ που προεκυψε απο κατατμηση μεγαλυτερου γηπεδου 124 στρεμ σε ανταλλαγμα  τεμαχιου διανομης 4 στρεμ λογω απαλλοτριωσης Εγνατιας οδου. η παραχωρηση εγινε το 1986 αρα δεν εχει τα ορια της παρεκκλισης για την αρτιοτητα σαν εκτος σχεδιου. τι μπορει να γινει σ αυτη την περιπτωση ? To τεμ των 1500 τμ εχει προσωπο σε κοινοχρηστο δρομο 50 μ. Ευχαριστω προκαταβολικα 

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.