Μετάβαση στο περιεχόμενο

andrgkar

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από andrgkar

  1. Τι διεύθυνση είχε η όδευσή σου; Αν ήταν γενικά Ανατολή - Δύση, τότε η μη αναγωγή των μηκών μπορεί να φέρει αυτό το αποτέλεσμα (μια υπόθεση κάνω). 

    Η οδεύσεις είχαν διεύθυνση απο Βορρά προς Νότο. (που λέει και ο Βασιλάκης ο Καρράς)

  2. Μήπως το τριγωνομετρικό στο οποίο έστησες το base "χάνει" αυτό δέκα πόντους? Αν το μετρήσεις με Static, μήπως παίζει να προκύψουν αυτοί οι 10 πόντοι διαφορά?

     

    Όταν λες πως έκανες Static για τα τριγωνομετρικά που χρησιμοποίησες για την ταχυμετρία, εννοείς HEPOS? Διότι αν ισχύει αυτό, υπάρχει όντως ένα διαφορετικό σύστημα αναφοράς στην πραγματικότητα... Το ότι είναι και τα 2 ΕΓΣΑ87 πχ δεν λέει κάτι.

     

    Κάπου εκεί πιστεύω ότι είναι το θέμα...

     

    Ένα δεύτερο σενάριο είναι κάποιο σφάλμα στην όδευση... ¨Ηταν εξαρτημένη από τα 2 άκρα? Είχες μεγάλο γωνιακό και γραμμικό σφάλμα?

    Το τριγωνομετρικό από το οποίο εξαρτήθηκα και για RTK και για STATIC ηταν της ΓΥΣ οπότε δεν νομίζω να "έχανε" σε εκατοστά.

    Static για τα τριγωνομετρικά που χρησιμοποίησα για την ταχυμετρία έκανα στήνοντας το ένα "μέρος" του GPS στο γνωστό τριγωνομετρικό της ΓΥΣ και το άλλο "μέρος" μετρούσε για 45 λεπτά περίπου το εκάστοτε τριγωνομετρικό που ήθελα να υλοποιήσω.

    Η οδεύσεις ήταν εξαρτημένες στα 2 άκρα και τα σφάλματα ήταν εντός ορίων.

  3. Μήπως τα μετρημένα μήκη με Total Station δεν τα ανήγαγες στο ΕΓΣΑ 87 με τον κατάλληλο συντελεστή κλίμακας; (εφόσον μέτρησες RTK στο ΕΓΣΑ βέβαια).

    Σωστή η παρατήρησή σου, όχι δεν τα ανήγαγα με τον κατάλληλο συντελεστή κλίμακας, αλλά ακόμα και έτσι γιατί κατα Χ να υπάρχουν μεγάλες διαφορές ενώ κατα Ψ οι διαφορές να είναι σημαντικά μικρότερες?

  4. Υ.Γ.

     

    Θα ήθελα να μου περιγράψεις λίγο παραπάνω την μεθοδολογία που ακολούθησες:

     

    - Πώς μέτρησες με RTK? Με κάποιο δίκτυο σταθμών αναφοράς? (HEPOS METRICA κλπ) ή έβαλες ζεύγος base - rover σε στάση γνωστών συντεταγμένων?

     

    - Κατά την ταχυμετρία, πως εξάρτησες την αποτύπωση? Είχες στάσεις μετρημένες με HEPOS κλπ? Με το ίδιο ζεύγος base-rover? Ή έκανες καμιά οπισθοτομία από γνωστά τριγωνομετρικά?

     

    Ξαναδιάβασα την ανάρτησή σου και είδα πως απάντησα χωρίς να έχω πλήρη εικόνα.. Ρωτάω για να αποκλίσω ότι οι διαφορές που βρήκες οφείλονται σε κάποιο διαφορετικό σύστημα αναφοράς μεταξύ των δύο μεθόδων (πχ HEPOS versus τοπικό τριγωνομετρικό δίκτυο).

    -RΤΚ μέτρησα με ζεύγος base-rover σε στάση γνωστού τριγωνομετρικού.

    -Κατά την ταχυμετρία ξεκίνησα όδευση απο τριγωνομετρικά που ίδρυσα με STATIC.

    (όλα ήταν στο ίδιο σύστημα αναφοράς)

    Υ.Γ συγνώμη για την καθυστερημένη μου απάντηση.   

  5. Καλησπέρα!
    Έχω πραγματοποιήσει κάποιες συγκρίσεις συντεταγμένων μεταξύ 2 μεθόδων, RTK-ταχυμετρία.
    Το ανησυχητικό και αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω, είναι ότι ενώ κατά Χ υπάρχουν μεγάλες διαφορές (μέχρι και 10 εκ.), κατά Y οι διαφορές είναι αισθητά μικρότερες. Πώς μπορεί να συμβαίνει αυτό?
    Παραθέτω και κάποια στατιστικά στοιχεία..

     

    w2ubNVf.jpgeG5Qx4e.jpg

    ΔΧ min (μ.)

    0,0001

    ΔΧ max (μ.)

    0,0991

    ΔΧ μ.ο (μ.)

    0,0382

    ΔΧ διακύμανση (μ.)

    0,0010

    ΔΧ τυπική απόκλιση (μ.)

    0,0320

     

    ΔΥ min (μ.)

    0,0003

    ΔΥ max (μ.)

    0,0306

    ΔΥ μ.ο (μ.)

    0,0092

    ΔΥ διακύμανση (μ.)

    0,0000

    ΔΥ τυπική απόκλιση (μ.)

    0,0070

     
  6. Καλησπέρα,

    Θέλω να ρωτήσω ποια θα πρέπει είναι η αναμενόμενη απόκλιση αν συγκρίνω συντεταγμένες ίδιων σημείων μετρημένων με μέθοδο RTK και Ταχυμετρίας ;

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.