Μετάβαση στο περιεχόμενο

N.A.

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από N.A.

  1. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33)

    καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα παρακαλώ την άποψή σας στην εξής περίπτωση:

    Γεωτεμάχιο μεγαλύτερο των 4στρ κείται εν μέρει εντός οικισμού (700τμ. στο διάσπαρτο, με αρτιότητα 1000) και εν μέρει εκτός σχεδίου (3350τ.μ.). Το εντός τμήμα, είναι 700τ.μ., δηλ λιγότερο από την αρτιότητα και ενώ έχει τις προϋποθέσεις για παρέκκλιση, δεν έχει πρόσωπο σε δρόμο. Το συνολικό όμως τεμάχιο (εντός+εκτός) είναι προ του 1970 (με δικαστική απόφαση) και θα μπορούσε (ίσως μετά την οριστικοποίηση της ιστορίας με το ΣτΕ, κλπ) να είναι άρτιο ως εκτός σχεδίου.

    Η άποψη της πολεοδομίας είναι ότι δεν μπορεί να είναι άρτιο διότι, εφ όσον το εκτός σχεδίου τμήμα είναι μικρότερο από 4στρ, δεν ισχύει η αρτιότητα.

    Εγω σκέφτομαι όμως ότι αυτό ήταν 4στρ, πριν θεσπιστούν τα νέα όρια οικισμών το 1985 και αυτή η θέσπιση του στερεί το δικαίωμα που είχε πριν το 1985, χωρίς να του δίνει δυνατότητα αρτιότητας/οικοδομησιμότητας ως εντός οικισμού, λόγω έλειψης δρόμου. Θα ήθελα παρακαλώ πολύ την άποψή σας επί του θέματος

    ευχαριστώ πολύ

  2. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos33)

    Καλημέρα συνάδελφοι,

    Γράφω για πρώτη φορά στο φόρουμ και ζητώ την άποψη-βοήθεια συναδέλφων σχετικά με το εξής:

    Ν4495/17 άρθρο 103 «μειώσεις προστίμων σε ειδικές ομάδες..», παρ. 5: τρίτεκνοι (αλλά ουσιαστικά και για όλες τις ομάδες)

       Η άποψη μου είναι ότι αφορά σε όσους τρίτεκνους έχουν το εισοδηματικό κριτήριο (δηλ ατομικό <25000 ή οικογ<40000) ανεξαρτήτως μεγέθους της κύριας κατοικίας τους (δηλαδή της δηλούμενης) και ότι δεν ισχύει εδώ ο περιορισμός για την  επιφάνεια κατοικίας 70τ.μ.+15τ.μ./τέκνο, διότι αυτό ισχύει μόνο για το άρθρο 100 παρ.12, όπου ρητά αναφέρεται «… Η προϋπόθεση της κύριας κατοικίας για την εφαρμογή του παρόντος άρθρου πληρούται εφόσον για τις στεγαστικές ανάγκες των ανωτέρω προσώπων το άθροισμα της συνολικής επιφάνειας που τους αντιστοιχεί δεν υπερβαίνει τα εβδομήντα (70) τ.μ.. Η επιφάνεια αυτή προσαυξάνεται κατά δεκαπέντε (15) τ.μ. για κάθε τέκνο.»

    Με άλλα λόγια η έκπτωση του άρθρου 100 ισχύει για όλους όσους συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις εμβαδού, κύριας και μοναδικής κατοικίας κλπ, ανεξαρτήτως αριθμού τέκνων κλπ, ενώ οι αναφερόμενες ειδικές ομάδες του άρθρου 103, δεν έχουν περιορισμό εμβαδού, αρκεί να έχουν τις εισοδηματικές και άλλες προϋποθέσεις του άρθρου.

    Όσο για την περίφημη εγκύκλιο 4, αυτή αφενός αφορά σε προγενέστερο νόμο (άρα όχι στον 4495, έστω και αντικατέστησε τον 4178 και καλύπτει τις ίδιες ανάγκες) αφετέρου δεν μπορεί να αλλάξει τον ίδιο τον νόμο, αλλά απλώς να τον ερμηνεύσει  (τα τελευταία από συζήτηση, επί του θέματος, με νομικό).

    Μπορεί κάποιος συνάδελφος να βοηθήσει στον συλλογισμό μου, ή να αναφέρει που είναι το σφάλμα, ή τι δεν έχω βρει στην νομοθεσία (κάνοντας κι εγώ, όπως και όλοι μας, τον αυτοσχέδιο νομικό);

    Ευχαριστώ πολύ

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.