Μετάβαση στο περιεχόμενο

electrobuzz

Members
  • Περιεχόμενα

    0
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από electrobuzz

  1. Κοίτα φίλε μου, έθεσες το δίλημα κατά κάποιον τρόπο μηχανικός ή γιατρός? Θα μπορούσα να προσθέσω ή δικηγόρος ή οικονομολόγος ή στρατιωτικός? Τελείως μα τελείως διαφορετικά επαγγέλματα. Δεν μπορεί κάτι θα σου αρέσει πιο πολύ κάπου θα έχεις κλήση...

    Δεν νομίζω την σημερινή εποχή με την πληροφόρηση που υπάρχει ή με την επικοινωνία σου με τον περίγυρω να μην γνωρίζεις τις διαφοροποιήσεις και το αντικείμενο του κάθε ένος από τα παραπάνω και όχι μόνο. Την στιγμή που είσαι και φοιτητής το θεωρώ συγνώμη αλλά...απαράδεκτο.

    Πες μου με ποια λογική στην τελική διάλεξες ΗΜΜΥ και όχι κάτι άλλο? Κάτι θα ήξερες δεν μπορεί, εκτός και αν συμπλήρωνες το μηχανογραφικό στην τύχη...

     

    PS 1. ξεκάθαρη εικόνα για το μηχανηλίκι ως προς την φύση εργασίας ενδεχωμένος δεν θα αποκτήσεις ούτε στην σχολή, μπορείς όμως να αποκτήσεις μία γνωριμία με το αντικείμενο

    2. Είπα γιατρός εντελώς προσωπικά γιατί πιστεύω ότι περνάς σε "άλλη διάσταση" (κύρος,λειτούργημα,χρήματα,δεν ξέρω κάποιον άνεργο) αλλά πρέπει πάντα να το γουστάρεις.

     

     

    Δεν είμαι ακόμα φοιτητής (απλώς κάτι έπρεπε να γράψω για να γίνω μέλος),

    και τη σχολή την επέλεξα επειδή έχει τις περισσότερες επαγγελματικές προοπτικές, ενώ παράλληλα μου άρεσαν και τα μαθηματικά που απ' ότι έχω δει διδάσκονται στη σχολή.

  2. Αν δεν σου αρέσουν τα ηλεκτολογικά θα μπορούσες να ασχοληθείς με το 2τερο σκέλος του τίτλου σου δηλαδή με υπολογιστές κτλ. Αλλωστε δεν είναι το παν η οικοδομή ή τα ηλεκτρολογικά και σήμερα περισσότερες ευκαιρίες και εξέλιξη έχουν οι "κομπιουτεράδες" παρά οι καθαρά ηλεκτρολόγοι. Το ίδιο φαντάζομαι θα γίνεται και ίσως σε μεγαλύτερο βαθμό και 5 χρόνια μετά όταν με το καλό πάρεις το πτυχίο σου. Το παν βέβαια είναι να σου αρέσει.

    Οσο για το τελευταίο που είπες μου δίνει να καταλάβω ότι δεν σε τρελλένει το μηχανιλίκι. Γιατί εντελώς διαφορετικό πράγμα Γιατρός με μηχανικό.

    ...Πιάνομαι από αυτό και σου λέω εντελώς προσωπικά πως αν έχεις τις δυνατότητες πήγαινε Ιατρική ασυζητητή

     

     

    Γιατί ιατρική ασυζητητή? Πες κάτι παραπάνω να με διαφωτίσεις.!

  3. Αυτά που ζητάς είναι δύσκολο να απαντηθούν από αυτό το forum.

     

    Σε γενικές γραμμές γίνεσαι μηχανικός που ασχολείται με ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις και με θέματα τέτοιας φύσης.

    Με μελέτες, με κατασκευές, σε εργοτάξια, σε εργοστάσιο... Με δική σου δουλειά ή σε υπαλληλική βάση.

     

    Μπορεί να κάνεις ακαδημαϊκή καριέρα ή μπορεί να ασχοληθείς σε εταιρία στην διοίκηση έργων ή μπορείς να ασχοληθείς στην εκπαίδευση ως καθηγητής ΗΥ......

     

    Αυτή τη ζοφερή εποχή δύσκολα μπορεί να σου πει κάποιος για δυνατότητες εξέλιξης και προοπτικές.

     

    Ας υποθέσουμε ότι δεν πας σ' αυτό το τμήμα, παρ' όλο που θεωρείται από τις καλύτερες επιλογές. Που αλλού σκοπεύεις να δώσεις; Δεν νομίζω κάποιος να μπορεί να σου προτείνει με σιγουριά κάτι καλύτερο. Είναι και θέμα προσωπικό ξέρεις..

     

    Κάθε τομέας έχει τα θετικά του και τα αρνητικά του και σε κάθε τομέα θα βρεις άτομα που το έχουν μετανιώσει ή είναι ευχαριστημένα.

     

    Εγώ προσωπικά, αν και ήξερα όταν πρωτομπήκα στην σχολή περίπου όσα ξέρεις και συ (ελάχιστα δηλαδή) σήμερα είμαι ευχαριστημένος. Με την έννοια ότι κάνω ένα επάγγελμα που μου αρέσει. Αν και το κουπί που τραβάς στην αρχή είναι μεγάλο, δεν το μετάνιωσα. Ποιος μπορεί όμως να σου εγγυηθεί ότι θα συμβεί το ίδιο μ' εσένα, προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο;

     

    Τι νομίζω;

    Αν σε γενικές γραμμές σου αρέσει το αντικείμενο (και πίστεψέ με είναι αρκετά ενδιαφέρον) πάνε στη σχολή, πέρασε όσο καλύτερα μπορείς 5 χρόνια, να είσαι συνεπής φοιτητής και δεν θα το μετανιώσεις.

     

    Καλή τύχη (ελπίζω και σου εύχομαι) μελλοντικέ συνάδελφε[/quote

     

     

     

    Γνωρίζώ ότι αυτή η σχολή είναι από τις καλύτερες επιλογές που μπορεί να έχει κάπως. Πάντως δεν είμαι σίγουρος αν μου ταιριάζει, γιατί ποτέ δεν είχα ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα ηλεκτρολογικά και αν και μου αρέσουν οι υπολογιστές το θεωρώ βαρετό, να κάθομαι όλη τη ζωή μου μπροστά από μια οθόνη. Υπάρχει κάποιος τρόπος να δω αν μου ταιριάζει?

     

    Αν δεν πάω στη σχολή, θα ξαναδώσω για Ιατρική.

  4. Φέτος πέρασα στο τμήμα Ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών και δεν είμαι εντελώς σ'ιγουρος ότι θα πάω.

    Θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να μου δώσει πληροφορίες σχετικά με τη φύση του επαγγέλματος, τις επαγγελματικές προοπτικές και τις δυνατότητες ανέλιξης.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.