Μετάβαση στο περιεχόμενο

apospan

Members
  • Περιεχόμενα

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από apospan

  1. καλημερα συνάδελφοι. μια ερωτησούλα θα θελα να κάνω.

    όταν έχουμε αυθαίρετο σε δώμα (αυθαίρετος όροφος), συνηθης κατασκευαστική τακτική είναι φέρουσα τοιχοποιια και ξυλινη κεραμοσκεπή που πατάει περιμετρικά στην τοιχοποιία και όπου υπάρχουν εξωστες πατάει σε ξύλινα υποστηλώματα (π.χ 10χ10) στην άκρη των εξωστων. 'αρα στους εξωστες αφου έχουμε φεροντα στοιχεια (ξυλινα υποστηλωματα) δημιουργουνται H/X. Ξέρει κανείς πως αντιμετωπίζονται???

    1)τα υπολογίζω στον υπολογισμό αυθαιρέτου??

    2)αν ναι σαν υπέρβαση δόμησης ή σαν βοηθητικούς χώρους??

    3)μπαινουν και στην υπρβαση κάλυψης???

  2. ευχαριστώ συναδελφε.επίσης ποιος τακτοποιεί το αυθαίρετο. οι δύο όροφοι γράφτηκαν ξεχωριστά στα δύο παιδια (ψιλη κυριότητα) και την επικαρπια κρατησε η πατρική οικογένεια. το δωμα δεν έχει ποσοστό συνιδιοκτησίας (χρήση σε όλους). πελάτης μου είναι ο μπαμπάς (επικαρπία), το ένα παιδί (ψιλό κύριος ορόφου), το άλλο παιδί (ψιλό κύριος ισογείου) ή όλοι μαζί???

    ευχαριστώ εκ των προτέρων

     

    Φίλε μου κάνεις το εξής λάθος στο 2.β (δώμα).Και για να το καταλάβεις, θεώρησε οτι το δώμα 9,9μ2 δεν ήταν στην άδεια,και ηταν εντελώς αυθαίρετο.Τότε θα σου έβγαζε λιγώτερο πρόστιμο,διότι δεν θα έμπαινε η αλλαγή χρησης (επι 1,40).Το σωστό κατά την γνώμη μου είναι,εφ'οσον το δώμα υφίσταται,να το βάλεις στο πρόγραμμα στους βοηθητικους χώρους(δηλαδη επι ο,50),οπότε θα σου βγάλει το μισό πρόστιμο (264,60 ευρω).Και αυτό γιατί δεν ειναι δυνατον το αυθαίρετο που άλλαξε χρήση να βγάζει περισσότερο πρόστιμο από το εντελώς αυθαίρετο.

     

    συνάδελφε το νόμιμο δώμα, εμβαδού 9τ.μ αποτελεί πλέον μέρος του αυθαίρετου σπιτιου (δηλαδή όλη η κατοικία στο δώμα είναι 60+9=69τ.μ). σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να δηλωθεί σαν βοηθητικός χώρος??

  3. η διαδικασια είναι αυτή που προβλέπεται απο τον archthanos. δεν χρειάζεται σε πρώτη φάση cad. απλώς πρέπει να είσαι προσεκτικός ώστε να μην ξεφύγεις στο ύψος του παραβολου. τα τ.μ μπορούν να τροποποιηθούν σε δευτερη φάση.

  4. Καλημέρα συνάδελφοι και καλη υπομονή στο νέο χάος του νέου νόμου.

    Θέτω προς συζήτηση την εξής απλή περίπτωση:

    Τ.Ζ 700. Υφιστάμενη διώροφη οικοδομή (70τ.μ ισόγειο + 70τ.μ όροφος+9τ.μ απόληξη δώματος) στην οποία εξαντλήθηκε η δόμηση. Ύψος οικοδομής 6,50μ. / επιτερπόμενο ύψος περιοχής 12μ (άρα δεν έχω υπέρβαση ύψους - 6,50+3αυθαίρετο=9,50 μικρότερο του 12. σωστα??). Κατασκευάστηκε στο δώμα 60 τ.μ αυθαίρετη κατοικία και κλειστηκε εξώστης του ορόφου 8τ.μ.

    Υπολογισμός:

    1)δώμα. 60τ.μ(αυθαίρετο δώμα)x700(T.Z)x0,15x1(υπάρχει οικοδομική άδεια)x1(εντός σχεδίου)x0,50(άλλη κατοικία,Τ.Ζ μικρότερο 1000)x1(υπέρβαση δόμησης μικρ. 50%)x0,80(χτισμένο από 83-2003)=2520

    2)δώμα. 9x700x0,15x0,50(άλλη κατοικία)x1,40(αλλαγή χρήσης)x0,80(παλαιότητα)=529,20

    3)εξώστης. 8x700x0,15x0,50(άλλη κατοικία)x1,40(αλλαγή χρήσης)x0,80(παλαιότητα)=529,20=470,40

    σύνολο 2520+529,20+470,40=3519,60

     

    βλέπετε κανένα λάθος στον υπολογιμο μου. θα εκτιμούσα μια απάντησή σας.

     

    συνάδελφοι υπάρχει καμία απάντηση??

  5. 2) ο αυθαίρετος όροφος είναι στο δώμα (αέρας οικοδομής) χωρίς να έχει ποσοστό συνιδιοκτησίας στο οικόπεδο και φυσικά δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. το ισόγειο είναι στην πλήρη κυριότητα ενός παιδιού, ο πρώτος όροφος κυριότητα στο άλλο παιδί και επικαρπί στην μητέρα του.

    με αυτά τα δεδομένα το αυθαίρετο στο δώμα ανήκει σε ποιόν. και αν ανήκει στην μητέρα θεωρείται κύρια και μοναδική κατοικία?

  6. θεωρώ ότι ενα 80% των περιπτώσεων χρήζει διευκρίνισης. αλλά και ότι στην Ελλάδα με τις τεράστιες αυθιαρεσίες στα κτίρια έχει να πέσει πολύ μαγείρεμα από εμάς. εν πάσει περιπτώση ευχαριστώ συνάδελφε.

  7. Καλημέρα συνάδελφοι.

    Μια απλή ερώτηση σχετικά με τον νόμο μπάχαλο.

    Διώροφη οικοδομή(ισόγειο και α' 'οροφς) με δώμα(άδεια του 1981). Κατασκευάστηκε στο δώμα ένας ακόμη όροφος.

    1)Θεωρώ ότι έχει άδεια ή όχι?

    2)Η ελληνίδα μανούλα ιδιοκτήτρια έγραψε στα παιδιά της τα δύο διαμερίσματα-ορόφους και κράτησε στο ένα , σε αυτό που κατοικεί την επικαρπία. Ο σύζυγος έιναι ΑΜΕΑ >67% με οικογενειακό εισόδημα κάτω από 12.000. Παίρνω τον κοινωνικό συντελεστή ή όχι.Δεν θεωρείται κύρια και μοναδική κατοικία?

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.