Μετάβαση στο περιεχόμενο

kalivatsis

Members
  • Περιεχόμενα

    41
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από kalivatsis

  1. @Pavlos33 οκ αυτά που μου έστειλες.
    Το ερώτημα είναι εάν κατά το στάδιο της τοπογραφικής αποτύπωσης απαιτείται η αποτύπωση των δένδρων και των θάμνων (βάσει προδιαγραφών που είναι φεκ ή εγκύκλιος).
    Μου φαίνεται παράλογο.
    Σημειώνω πως είμαι 22 χρόνια στο επάγγελμα και δεν μου έχουν ζητήσει ούτε έχω ακούσει πως πρέπει να αποτυπώνονται θάμνοι και δένδρα παρά τω ρέμα...

     



    Κοίτα Εδώ: http://www.michanikos.gr/topic/10345-%CE%9F%CF%81%CE%B9%CE%BF%CE%B8%CE%AD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%AD%CE%BA%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7/

    Γενικά οι προδιαγραφές καθορίζονται από το 696/74. Στην σύμβαση που κάνατε γράφει αναλυτικά? Γενικά, η αποτύπωση των δέντρων μέσα στην κοίτη είναι απαραίτητη. Η αποτύπωση των θάμνων θα γίνει με σημεία περιμετρικά και θα γράφεις "θαμνώδη έκταση"...

    Η σύμβαση αναφέρει απλά αποτύπωση ζώνης κλίμακα 1:1000


    @Γιάννης υπάρχει αναφορά στο άρθρο 119 (ΕΦΑΡΜΟΓΑΙ) παράγραφος 8 του 696/74 ( αναφέρεται σε Αποτύπωσις ζώνης δια προμελέτην οδοποιίας.......) σχετικά με αποτυπώσεις δένδρων μεμονωμένων και συστάδων δένδρων. Γνωρίζεις κάτι ειδικότερο περι ρεμάτων?


    Συνάδελφε, σε παρακαλώ θερμά να προσέχεις να αποφεύγεις τις διαδοχικές δημοσιεύσεις. Υπάρχει δυνατότητα επεξεργασίας του προηγούμενου μηνύματος.
    Ευχαριστώ
    , DIMITRIS80
  2. Συνάδελφοι θα ήθελα να με ενημερώσετε για τις προδιαγραφές σύνταξης τοπογραφικών διαγραμμάτων για καθορισμό οριογραμμής ρέματος σε κλίμακα 1:1000 , Εκτός Σχεδίου και ειδικότερα περί της αποτύπωσης των δένδρων και των θάμνων !! Επιβλέπων σε μία μελέτη που εκπονώ απαιτεί να εμφανίζονται όλα τα δένδρα καθώς και οι θάμνοι.

     

    Παρακαλώ εαν γνωρίζετε κάτι σχετικό (εγκυκλίους , Π.Δ. , Κανονισμούς) να τους παραθέσετε για γνώση και συμμόρφωση.

     

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων

  3. Υπάρχουν 2 τρόποι.

    Είτε δηλώνεται ομάδα μηχανικών στο σύστημα αυθαιρέτων (εσύ και ο συνάδελφος σου) και έπειτα τα γνωστά: σύστημα αμοιβών, κρατήσεις κ.α.

    Είτε παραδίδεις το τοπογραφικό στον πελάτη ως ανεξάρτητη "δουλειά" και αναφέρει ο συνάδελφος σου ότι του παρέδωσε ο πελάτης του υπάρχον τοπογραφικό. Σε αυτήν την περίπτωση δεν είσαι αναγκασμένος να περάσεις από το σύστημα αμοιβών αλλά κόβεις ΔΠΥ.

    Το καλύτερο για τους εμπλεκόμενους είναι το να παραδίδεις το τοπογραφικό στον πελάτη , να πληρώνεσαι απο αυτόν φυσικά να κόβεις ΔΠΥ και έτσι δεν μπλέκεις με ομάδες και κρατήσεις επιπλέον. 

  4. τους μόνους που ευνοεί το παρόν σύστημα είναι τα μεγάλα γραφεία (αυτούς που ευνοούσε και πριν δηλαδή αλλά τώρα ακόμη περισσότερο και πιο απροκάλυπτα).

     

    ποιος θα πετύχει καλύτερη τιμή στα εργαστηριακά, ο μικρός ή ο μεγάλος?

     

    ποιον ευνοεί "η γνώση της περιοχής?" (τα πιο αστείο κριτήριο όλων)

     

    ποιος έχει stock μελετών από τη χρυσή εποχή?

     

    Να και ενας που με καταλαβαίνει...

  5. με το Μνημόνιο καταργήθηκε πλέον το μέγιστο ποσοστό έκπτωσης στις μελέτες δημοσίου που προέβλεπε ο 3316. Οπότε πλέον θα υπάρχει αληθινός ανταγωνισμός στις μελέτες του δημοσίου.

    Βέβαια αυτή είναι μια εξέλιξη που το ΤΕΕ πολέμησε με λύσσα ειδικά όταν συζητιόταν η αναμόρφωση του 716 ο οποίος δεν προέβλεπε καν οικονομική προσφορά! Το επιχείρημα του ΤΕΕ τότε ήταν ότι οι μελέτες είναι «πνευματικό έργο» και δεν μπορεί να τιμολογούνται! Όπως το ακούτε!!!

     

    Μόνο που το κριτήριο της έκπτωσης έχει βαρύτητα 25% έναντι του 75% των υπολοίπων διαβλητών κριτηρίων...

  6. @xaxa @gzin

    Φίλοι, απλά προσπαθώ να αφυπνίσω τους "μικρούς" με κάποια ηθική και φιλοσοφία (όπως είμαι και εγώ "μικρός" και πολλοί απο εμάς εδώ μέσα ελπίζω) να απαιτήσει αξιοκρατία και διαφάνεια.

    Οσον αφορά το ύφος που μου καταλογίζετε να ξέρετε πως δεν είναι του στυλ μου οι εκφράσεις "μου προκαλεί αέρια" αν διαβάσετε το 1ο post του Hans θα καταλάβετε ότι ήταν προσβλητικό προς εμένα και όποιον προσπαθεί να ξεμπροστιάσει καταστάσεις και ειλικρινά δεν είχα καμία διάθεση για αντιπαράθεση ,,,

     

    @thdoris1982 οι διαγωνισμοί μέσω ΤΕΕ μπορεί να είναι ανοιχτοί αλλά υπάρχει ακόμα το κριτήριο της τεχνικής ικανότητας το οποίο είναι υποκειμενικό και εκεί παίζεται όλο το παιχνίδι.

    Οσον αφορά τις απ'ευθείας αναθέσεις εκεί ούτε λόγος ..Κατ'αρχην εδώ και αρκετά χρόνια προσπαθούμε να υπάρχει προκαταρκτική ενημέρωση για τις απ'ευθείας αναθέσεις και να υποβάλλει όποιος ενδιαφέρεται την προσφορά του. Αυτό δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ γιατί υπάρχουν συμφέροντα και φυσικά...μίζες.

     

    Τέλος πάντων περίμενα διαφορετική προσέγγιση από τους συναδέλφους που αγωνίζονται για διαφάνεια , αξιοκρατία , αξιοπιστία για το καλό του κλάδου και το καλό της Ελλάδος...

    Ευχαριστώ και συγνώμη αν προκάλεσα κάποιους

  7. Κατ'αρχην δεν ξεχνώ τίποτα...

    Ένσταση σε τι? και πως? Μάλλον δεν έχεις ασχολειθεί με το αντικείμενο. Υπάρχουν τόσα παραθυράκια που πάντα βρίσκουν την άκρη και τελικά η δουλειά πηγαίνει σε αυτούς που τους λαδώνουν. Μόνο έτσι γίνεται . Δεν υπάρχει καμία ανάθεση μελέτης χωρίς λάδωμα .ΤΕΛΟΣ

     

    Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με την λέξη να συνεργάζεσαι...Μήπως εννοείς να γίνεις συνεργός στο λάδωμα και στην μίζα?

    Οχι ρε φίλε δεν το κάνω...και όσον αφορά το που είναι το ΤΕΕ είναι ειρωνική η ερώτηση μου και φυσικά δεν περιμένω τίποτα από τους κομματικά εκλεγμένους του Δ.Σ. του ΤΕΕ , που αν είναι σύμβουλος του κράτους και όχι Τεχνικό Επιμελητήριο τότε ας τους πληρώνει το κράτος και όχι οι μηχανικοί με το 2% και την συνδρομή τους.

     

    Γενικά νομίζω πως έχεις λυμένα τα θέματα του επαγγέλματος σου οπότε δεν βλέπω να ιδρώνει το αυτί σου για την κατάντια των μηχανικών και του κράτους κατ'επέκταση , οπότε εσύ μου προκαλείς αέρια με την απάθεια σου.

    Καλή συνέχεια στο έργο σου

  8. Και μην μου πείτε ότι τους πιέζουν άνωθεν...γιατί δεν το δέχομαι σαν μηχανικός...Στις επιτροπές αξιολόγησης (χαχα ας γελάσω) ως γνωστόν υπάρχουν και μηχανικόι του φορέα , του ΤΕΕ κ.λ.π. οπότε αν ισχύει αυτό τότε ας το καταγγείλουν .....

  9. H διαφθορά ξεκινά από τα Δημόσια Έργα:

    Από την εκδήλωση ενδιαφέροντος της μελέτης μέχρι την κατασκευή του έργου.

    Έχω την τύχη ή την ατυχία να έχω ασχοληθεί και με τα 2...και ξέρω επιδερμικά έστω την βρωμιά που υπάρχει στο κύκλωμα των μηχανικών...τόσο των Ελ. επαγγελματιών όσο και των δημοσίων υπαλληλάκων...

    Όσα χρόνια και να είσαι επαγγελματίας εάν δεν τους λαδώσεις δεν πρόκειται να πάρεις ποτέ καμία μελέτη δημοσίου...

    Οι Εργολήπτες Δημοσίων έργων με βοήθεια την νομοθεσία ,σε χαμηλό επίπεδο τουλάχιστον, έχουν κάποια ελπίδα να γίνουν ανάδοχοι σε ένα μικρό έστω εργάκι ..οι μελετητές όμως?

    Οι μελετητές ποτέ εκτός εάν τους λαδώσουν...

    Έχετε ακούσει ποτέ την φράση "ΕΊΝΑΙ ΔΟΣΜΈΝΗ....ΜΗΝ ΚΑΤΑΙΒΑΙΝΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ..."

    Αυτό σημαίνει πως κάποιος πριν από σένα κατά πάσα πιθανότητα άσχετος με το αντικείμενο τους έχει λαδώσει ,οπότε δεν έχεις καμία τύχη ....

    Για να εξαλειφθεί έστω και προσωρινά , γιατί αυτοί που τα αρπάζουν θα βρουν την άκρη σε σύντομο χρονικό διάστημα , θα πρέπει να ισχύσει και στο Ελλαδιστάν ένα και μόνο κριτήριο για τις αναθέσεις μελετών και αυτό να είναι της μεγαλύτερης έκπτωσης και μόνο....φυσικά σε συνδυασμό με την κατηγορία του πτυχίου που απαιτείται .

    Ποτέ δεν έχω καταλάβει με ποιό κριτήριο ένα ατομικό Γ' τάξης πτυχίο είναι καλύτερο από ένα άλλο...Μήπως επειδή τους λαδώνει??

    Και αναρωτιέμαι γιατί μπήκε στο συρτάρι το Νομοσχέδιο Ρέπα???

    Μήπως για να τα αρπάξουν για λίγο ακόμη κάποιο υπάλληλοι μηχανικοί του Δημοσίου???

    Φυσικά εν μέσω κρίσης θα μου πείτε που τις είδες τις μελέτες....Ελα όμως που όλο και κάποια μελέτη βγαίνει....και περνάνε στο ντούκου όλα...

    Εχω δει απ'ευθείας αναθέσεις συνολικού ύψους 100,000€ σε ένα άτομο και με κατακερματισμό του αντικειμένου...το ΤΕΕ που είναι????ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ?????????

    ΤΟΥΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΟΛΟΥΣ....

  10. Μπορεί κάποιος, μάλλον ΑΤΜ, να μου απαντήσει σε αυτά?

     

    1.

    Τώρα ξαναδιαβάζω για τα του μηχανικού και λέει για "Τοπογραφικό διάγραμμα εξαρτημένο από το κρατικό σύστημα συντεταγμένων". Αυτό είναι απαραίτητο για οποιαδήποτε κατασκευή ή μόνο για "εκτός σχεδίου και σε οικισμούς χωρίς σχέδιο (τι σχέδιο εννοεί?)", όπως αναφέρει?

     

    2.

    "Απόσπασμα ρυμοτομικού σχεδίου, για περιοχές με εγκεκριμένα σχέδια, όπου υπάρχει ο.α.".

    Μπορεί κάποιος συνάδερφος να μου το επεξηγήσει λίγο παραπάνω?

     

    3.

    "Διάγραμμα κάλυψης υποβάλλεται για κάθε οικοδομήσιμο οικόπεδο ή γήπεδο".

    Να φανταστώ θέλει να πει οικοδομημένο οικόπεδο. Που έχει το κτίσμα. Διότι αν έχω αυθαίρετο σε μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο (όπως το αναφέρει δλδ), δεν απαιτεί διάγραμμα κάλυψης?

     

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!!!

     

    1) Εξαρτημένο τοπογραφικό σε προβολή ΕΓΣΑ87 σε όλα τα εκτός σχεδίου ακίνητα προς ρύθμιση και σε οικισμούς π.χ. προυφιστάμενους του 1923 ΠΟΥ ΔΕΝ εχουν ρυμοτομικό σχέδιο

    2)Οταν έχεις αυθαίρετο εντός σχδίου πόλεως υποβάλλεις απόσπασμα ρυμοτομικού σχεδίου και υποθέτω 'οτι το συσχετίζεις με το αυθαίρετο.

    3) οπως υποθέτεις...

     

    ΥΠΟΘΕΤΩ

  11. Λάθος διορώνω. . . . . . . . . . . Για τα προ του '83 σίγουρα ναι με 4014! Τα μεταξύ '83 έως 2003 το πρόστιμο μπορεί να βγαίνει λίγο μικρότερο με τον 4014, αλλά για 30 χρόνια. Μπορούμε να πούμε περίπου το ίδιο έρχεται.

     

    Όμως αν όντως ισχύει το 50% συμφέρει με 4014 σε κάθε περίπτωση ακόμα και για τα 2003 και μετά.

     

    Εγώ έχω επιφυλάξεις αν ισχύει ή θα ισχύσει κάτι τέτοιο. Ο ποιητής λέει 50% για την περίπτωση βοηθητικών χώρων. Δε λέει που άλλαξαν χρήση σε κύρια. Δεν το ξεκαθαρίζει. Και αυτό αναφέρεται μόνο στο φύλλο καταγραφής όπου δεν διευκρινίζεται! Εγώ λέω πως το αφήσαν μετέωρο και θα δουν. Από τα παραδείγματα μόνο ξεκαθαρίζεται αυτό. Αλλά δε λέει τίποτα αυτό. Χασικλήδες και κοκαϊνοπότες, νυκτόβιοι, μπαρόβιοι υπάλληλοι κοπρόσκυλα του υπεκα αν συνέταξαν τα παραδείγματα μετά από ξενύχτι στα μπαρ των Αθηνών, εεε, λογικό έιναι να γίναν και λάθη. Ποιος μας λέει ότι αύριο δε θα τα αποσύρουν από το site και θα αναρτήσουν άλλα παραδείγματα κάποια άλλα κοπρόσκυλα-κομματόσκυλα.

     

    Το συγκεκριμένο θέμα έχει να κάνει με μεσοπάτωμα (πατάρι) καταστήματος το οποίο έχει γίνει κατοικία σε οικοδομή πρό του 83.

    Οσο για τα κομματοσκυλοκοπροσκυλα που αναφαίρεις δεν χρειάζεται σχολιασμός απο εμένα.... Νασαι καλά

  12. Άρθρο 24, Παρ. 2

    '' Στην περίπτωση συγκυριότητας του ακινήτου .....................................................................

    Ειδικά στην περίπτωση των δωμάτων, στα οποία υπάρχει με βάση νόμιμο τίτλο δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης, την αίτηση μπορεί να υποβάλει ο δικαιούχος της χρήσης συγκύριος χωρίς να είναι απαραίτητη η συναίνεση των υπόλοιπων συνιδιοκτητών. ''

     

    Οπότε το ίδιο θα ισχύει και για την περίπτωσή σου.

     

    Αυτό αντιλαμβάνομαι και εγώ . Ευχαριστώ. Απλά επειδή ο "νομοθέτης" αναφαίρει συγκεκριμένα για το δώμα... μπερδεύει κάπως

  13. Ο ιδιοκτήτης σε οικοδομή (πολυκατοικία) έχει αποκλειστική ανοιχτή θέση στάθμευσης στον περιβάλλοντα χώρο της οικοδομής (αναφέρεται στο συμβόλαιο κτήσης) , την οποία την έχει κλείσει (κτίστηκε).Γίνεται υπέρβαση κάλυψης και μάλλον δόμησης.

    Ρυθμίζεται? Αν ναι , χρειάζεται συνυπογραφή από τους υπόλοιπους ενοίκους της πολυκατοικίας?

    Εκτιμώ πως δεν χρειάζεται .

    Περιμένω σχόλια σας.

    Ευχαριστώ.

  14. Η πρώτη ερώτηση του αυθαιρετούχου θα είναι: Μήπως δηλώνοντας το ακίνητο το κάνω γνωστό στην εφορία και μου τα αρπάζει συνέχεια από "έκτακτες" εισφορές, ΕΤΑΚ, ΦΜΑΠ, Δημοτικά Τέλη και δεν ξέρω 'γω τι; Το λέω από πείρα από τους ΗΧ. Τι του απαντάς;

     

    Αυτό εννοείται ότι θα συμβεί και είναι πρέπον να αναφαίρετε στους αυθερετούχους:)

     

    παλι μας μπερδευουν.... καταλαβε κανεις αν υπολογίζονται και τα τμ των ημιυπαιθρίων του αυθαιρέτου.? ή πληρώνει μονο για τα τμ του κυριου χώρου?

     

    Θεωρητικά τα τμ των ημιυπαίθριων σε ένα ακίνητο το οποίο δεν είναι εξ' ολοκληρου αυθαίρετο θα έπρεπε να έχουν τακτοποιηθεί με τον Ν.3843/28-4-2010 που συνεπάγεται ότι το πρόστιμο θα αναφαίρεται μόνο στα τμ του κύριου χώρου.

  15. Έχει κανείς συνάδελφος τα τυπικά φρεάτια (ΥΠΕΧΩΔΕ) ύδρευσης π.χ. δικλείδων , αεροεξαγωγών κ.λ.π. τύπου Α, Β , Γ κ.λ.π.?

    Υπάρχουν άρθρα αλλά δεν έχω βρεί τα τυπικά σχέδια. Αν έχει κανείς ας ενημερώσει.

    Ευχαριστώ.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.