Μετάβαση στο περιεχόμενο

laouri

Members
  • Περιεχόμενα

    20
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από laouri

  1. Στον κωδ. 615 θα πάνε μόνο όσες επιχορηγήσεις φορολογούνται στη φορολογία εισοδήματος.

     

    Η επιδότηση από το ΕΣΠΑ φορολογείται στην φορολογία εισοδήματος ? Προς το παρόν κατάλαβα ότι ΔΕΝ φορολογείται άρα δεν προστίθεται στο 615 (όπως λέει ο φίλος ssouanis)

  2. Oxι στον κωδ. 615 και αν δεν υπάρχει περίπτωση pro-rata , θα συμπληρώσεις και τον κωδ. 613.

    Στο Ε3 οι κωδ. 681 και 904 είναι πληροφοριακού χαρακτήρα δηλ. τα αναγραφόμενα δεν συμμετέχουν στον προσδιορισμό του καθαρού εισοδήματος.

    Οποιον κωδ. και να χρησιμοποιήσεις για την αναγραφή της επιχορηγήσεως είναι το ίδιο (και τίποτε να μην γράψεις πάλι το ίδιο είναι ).

     

    Συγνώμη αλλά ακόμα δεν έχω καταλάβει...

    Βάζω το ποσό της επιδότησης στο 611

    Δεν έχω άλλα εσοδα (πχ εκπαίδευση) μόνο ΑΠΥ. Πρέπει το ίδιο ποσό να μπει και στο 613?

    Και τέλος στο 615 θα λάβω υπόψη την επιδότηση ή όχι?

     

    Thanx και SOTHRIS Respect :)

  3. Oxι δεν έχεις τέτοιο δικαίωμα. Θα ξεκινήσεις από την πρώτη ανέλεγκτη χρήση και θα προχωρήσεις όσο σου αρέσει ....

     

    Από που το έβγαλες αυτό το συμπέρασμα ? Εγώ δεν κατάλαβα κάτι τέτοιο .. και θα κάνω από τα 6 χρόνια που είμαι ελ. επαγγελματίας τα 3 τελευταία ..

  4. Μία ερώτηση...

     

    Αν έχω ενα τιμολόγιο 1000Ε και το εξοφλήσω με πιστωτική κάρτα εφάπαξ, πειράζει αν γράφει ως τρόπος εξόφλησης "επί πιστώσει" και μου δώσουν μία βεβαίωση από το κατάστημα ότι έχει εξοφληθεί μετρητοίς?

  5. Καλημέρα, έχω κι εγώ την ιδια απορία για οθόνη laptop .. Ενώ δηλαδή είχα προσφορά με οθονη 17'', τώρα προσανατολίζομαι προς 16,4'' . Τα υπόλοιπα χαρηακτηριστικά (μνήμη, δίσκος, επεξεργαστής κλπ) του laptop με την 16αρα είναι σαφώς ανώτερα από το άλλο και σχεδόν 300Ε πιο φτηνό !

     

     

     

    Η αλλαγή οθόνης dell 30 se οθόνη apple 27'' (αλλαγή και προμηθευτή) φαντάζομαι να περνιέται σαν αλλαγή μικρής κλίμακας
  6. Αν καταλαβαίνω σωστά εγώ μπορώ να υποβάλλω αίτημα για έλεγχο μετά τις 16/8 (άσχετα αν έχω ολοκληρώσει και εξοφλήσει τις αγορές μου πολύ νωρίτερα), η τράπεζα έχει περιθώριο 2 μήνες να κάνει τον έλεγχο και αφού τον ολοκληρώσει, σε 15 μέρες δίνει τα χρήματα σε επιταγή...

    Άρα στην καλύτερη περίπτωση και αν όλα τρέξουν καλά τα χρήματα δεν θα δοθούν πριν το Φθινόπωρο....?

     

    Κι εγώ αυτό κατάλαβα..

  7. εγω αν ημουν ΕΣΠΑ ,θα εκοβα οσους πηγαν και πληρωσαν να κανουν αιτηση.ε δεν γινεται να μην μπορεις να κανεις μια αιτηση και να θες και ..επιδοτηση.

     

    Συμφωνώ απόλυτα ... Πραγματικά απορώ με αυτούς που "πετάνε" έτσι χρήματα

  8. Είναι προφανές από το 2. ότι υπάρχει δικαίωμα για συμμετοχή στο πρόγραμμα..

     

    http://www.espa.gr/Greek/News.aspx?newsid=140

     

     

    2. Ελεύθερος επαγγελματίας (μηχανικός, γιατρός, κλπ.) και με σχέση μισθωτής εργασίας με κάποιον οργανισμό μπορεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα;

    Εφόσον ο επιστήμονας – επαγγελματίας δηλώνει έσοδα από την άσκηση ατομικής δραστηριότητας στο σχετικό πεδίο του Ε1 (ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ) και ικανοποιεί και τους λοιπούς όρους του προγράμματος, όπως αυτοί περιέχονται στην σχετικά Υ.Α. Προκήρυξης και αναλύονται στον Οδηγό Εφαρμογής, μπορεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα.

     

     

    3. Για τους νέους επαγγελματίες με λιγότερο από 5 έτη άσκησης δραστηριότητας, ισχύει ο κατώτερος μέσος όρος ακαθάριστων εσόδων όπως ισχύει για τους επαγγελματίες με περισσότερα από 5 έτη;

    Η προϋπόθεση να υπερβαίνει ο μέσος όρος των ακαθάριστων εσόδων των δύο τελευταίων χρήσεων συγκεκριμένο ποσό ανάλογα με την επαγγελματική δραστηριότητα ισχύει μόνο για τους δυνητικούς δικαιούχους που έχουν κάνει έναρξη πριν την 1/1/2004 οι οποίοι και υπάγονται στην κατηγορία ενίσχυσης 50%.

     

    ...Tί εννοεί λοιπόν, εχουμε δικαίωμα ή δεν έχουμε???

    Τελικά πήρε παράταση μέχρι το Νοέβριο?

  9. Έχεις σχέση εξαρτημένης εργασίας (εφόσον αναφέρεις για ΙΚΑ) και άρα δυστυχώς εξαιρείσαι από όσο κατάλαβα. ...

     

     

    Δεν αναφέρει πουθενά ότι εξαιρείσαι .. Κάτι τέτοιο το έγραφαν πριν βγει η επίσημη Υπουργική Απόφαση..

  10. Update : Νέα έκδοση φόρμας υποβολής 1.3 που περιλαμβάνει το 71.12.1

     

     

    http://www.ependyseis.gr/sub/epag/forma-ypovolis.htm

     

    QUOTE=ΓΙΑΝΝΗΣ Γ;103641]Επιβεβαιώνω laouri.Το τελευταίο οικονομικό έτος (2009) δεν συμπεριλαμβάνεται.Οπότε μιλάμε για τα οικονομικα ετη 2008 κ 2007 (Δηλαδή χρήσεις 2007 κ 2006).

    Επίσης μου είπαν οτι θα διορθωθεί και το λάθος με τους ΚΑΔ που ενώ περιγράφονται στην προκήρυξη δεν υπάρχουν στο πρόγραμμα.Θα κατεβάσουμε νεότερη έκδοση και ολα οκ.

     

    Ελπιζω να μη με διαψευσει καποιος.....

  11. Έχεις δίκιο γι αυτό που λες... Εγώ σας ανέφερα τι μου είπαν στο τηλέφωνο (και όχι μόνο σ εμένα όπως φαίνεται.. )

     

    συμφωνω και επαυξανω.

     

    θα επρεπε να γραφει οτι ειναι δεκτοι αυτοι που εκαναν εναρξη πριν τη 1/1/08,και οχι πριν τη 1/1/2009 που γραφει η αποφαση.

     

    εκτος κι αν εκαναν κι αλλη πατατα...

     

    αυτη τη φορα οχι στην προδησμοσιευση ΑΛΛΑ στην ιδια την υπουργικη αποφαση...

     

    κοιταζοντας ξανα τους ορους νομιζω ειναι πασιφανες οτι προκειται για τα οικονομικα ετη 2008 και 2009.

     

    ''''''να τηρούν βιβλία Β’ ή Γ΄ κατηγορίας και να έχουν τουλάχιστον μία (1) κλεισμένη διαχειριστική χρήση (τουλάχιστον για το οικονομικό έτος 2009 – διαχειριστική χρήση 2008)'''''

     

    ο,τι θελουν λενε στο τηλεφωνο μου φαινεται...

  12. Αυτή την απορία έχω κι εγώ .. Θα πάρω τηλ. σήμερα να ρωτήσω..

     

    Μόλις μίλησα και μου είπαν ότι αφορά τα οικονομικά έτη 2007 και 2008 (εισοδήματα 2006 και 2007) , εξαιρεί δηλαδή την τελευταία φορολογική δήλωση ..

     

    Ας ρωτήσει και κανένας άλλος για επιβεβαίωση (3742071, 3742072, 3742081-6)

  13. Παίδες το χετε εξακριβώσει με κάποιο τρόπο?Μιλάμε για οικονομικά έτη 2007 κ 2008 (εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2006 και 2007 αντίστοιχα) ή για οικονομικά έτη 2008 κ 2009 (εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2007 και 2008 αντίστοιχα) ?

     

    Αυτή την απορία έχω κι εγώ .. Θα πάρω τηλ. σήμερα να ρωτήσω..

  14. Πως το έβγαλες αυτό το συμπέρασμα ? Εξαρτάται αν εννοει τις δηλώσεις οικονομικου έτους 2007 και 2008 (εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2006 και 2007 αντίστοιχα)

     

     

     

    συνεπως η φετινη δηλωση δεν λαμβανεται υπ'οψιν.

     

  15. Εννοείς αν διορθώσω τον ΚΑΔ?

    Γι αυτό και θα περιμένω να μου απαντήσουν η να βγάλουν κάποια διευκρίνιση στο site.. Έχουμε καιρό ακόμα..

     

    Όσοι περισσότεροι τηλεφωνούν για τον ίδιο λόγο, έχω την εντύπωση ότι θα το διορθώσουν γιατί μετά δε θα μπορούν να διαχειριστούν τις ενστάσεις από τη στιγμή που γράφει ξεκάθαρα στην Υπουργική Απόφαση τον ΚΑΔ

     

     

    Tους ρώτησες αν μετα θα γίνεσαι δεκτος για το πρόγραμμα;;
  16. Στη φόρμα υποβολής υπάρχει πεδίο που λέγεται "Αναλυση Δαπανών"

     

    H διαδικασια ειναι τελικα, παμε κανουμε αντιστοιχιση του παλιου καδ με τους νεους, παμε μετα γραφομαστε στο ependyseis.gr και παιρνουμε κωδικο εισοδου. συμπληρωνουμε τα στοιχεια μας στη φορμα υποβολης (το ηλεκτρονικο αρχειο) και το κανουμε εξαγωγη σε αρχειο xml. υστερα συμπληρωνουμε και την τραπεζα και τα αποστελουμε. υστερα περιμενουμε απο την τραπεζα να μας ειδοποιηση. σωστα? το ερωτημα μου ειναι που θα γραψουμε για το τι θελουμε να παρουμε? μαζι με την προκυρυξη υπηρχε και στο παραρτημα Ε μια αιτηση-εντυπο υποβολης. αυτο που το συμπληρωνουμε? πως το αποστελουμε?
  17. Ανήκω ακριβώς στο παράδειγμά σου με κωδικό δηλαδή 71.12.1 . Μου είπαν να περιμένω 1-2 μέρες μήπως και διορθωθεί η φόρμα, αλλιώς μου ανέφεραν σε email που έστειλα αυτό:

     

    "Σε απάντηση του ερωτήματος σας, που αφορά στην Προκήρυξη του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών για την ενίσχυση Επιστημόνων-Ελευθέρων Επαγγελματιών σας ενημερώνουμε ότι θα πρέπει να αναλυθεί ο γενικός κωδικός σε κατώτερο υποκωδικό. Αυτό θα γίνει μέσω εφορίας."

     

    Θα περιμένω και την άλλη εβδομάδα και βλέπουμε ...

     

     

    Κατ ΄εμέ δεν έχει ξαναϋπάρξει μεγαλύτερη παπαριά (συγνώμη κιόλας) από αυτό με το ΚΑΔ.

     

    Δέν μπορεί κύριοι του ΕΣΠΑ στο παράρτημα Β υπουργικής απόφασης να αναφέρεται με υπογραφή υπουργού π.χ. ο ΚΑΔ 71.12.1 και στο προγραμματάκι που φτιάχτηκε να μην υπάρχει.

    Ας ανεβάσουνε καινούργιο στο επενδύσεις ή ας προσθέσουνε ΚΑΔ. Σιγά το δύσκολο που τους είναι. Αλλιώς βλέπω κανά 20000 ενστάσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.