Μετάβαση στο περιεχόμενο

dbexis

Members
  • Περιεχόμενα

    20
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από dbexis

  1. απο λαθος ο πρωτος ενεργειακος επιθεωρητης εχει περασει οτι θα γινουν συρομενα τα κουφωματα αρα επιδοτουνται με 250 ευρω, τωρα θα κανω εγω το δευτερο αλλα γινονται ανοιγομενα, στα τιμολογια τα τετραγωνικα πολλαπλασιαζονται με 250 δεν υπαρχει θεμα ετσι?

  2. Τα ρολά δεν αντικαθιστούνται από μόνα τους. Θα αλλαχθούν μαζί με τα κουφώματα. Δεν υπάρχουν απαιτήσεις όσον αφορά το U τους και υπολογίζονται όπως αναφέρεται και στις ερωταπαντήσεις του ΤΕΕ:

     

    <<Κούφωμα με εξωτερικό ρολό. Πως υπολογίζεται ο συντελεστής θερμοπερατότητας.

    Τα ρολά όπως και όλα τα προστατευτικά φύλλα των κουφωμάτων, δεν λαμβάνονται υπόψη στους υπολογισμούς ενεργειακής απόδοσης του κτηρίου ως στοιχεία σκίασης του κτηρίου. Γι' αυτόν τον λόγο δεν καθορίζεται η χρήση τους και στο λογισμικό.

    Παρ' όλα αυτά το κυτίο περιέλιξης του ρολού που βρίσκεται επάνω από τον κούφωμα λαμβάνεται υπόψη στον υπολογισμό του συντελεστή θερμοπερατότητας U του κουφώματος. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τους εξής τρόπους:

    α) με τη θεώρησή του ως τμήμα του κουφώματος και συγκεκριμένα ως τμήμα του πλαισίου με τα αντίστοιχα θερμικά χαρακτηριστικά ανάλογα με το είδος κατασκευής του κιβωτίου.

    β) με τη θεώρησή του ως τμήμα τοιχοποιίας (αδιαφανές δομικό στοιχείο) στην περίπτωση που το κιβώτιο είναι χωνευτό στην τοιχοποιία με εσωτερική επικάλυψη (π.χ. μονή πλινθοδομή) από άλλο δομικό στοιχείο.

    γ) ως ξεχωριστό τμήμα που υπολογίζεται ως πέτασμα σύμφωνα με τον τύπο 2.13. της Τ.Ο.Τ.Ε.Ε. 20701-2 και λαμβάνοντας υπόψη τη θερμογέφυρα στο σημείο επαφής με το πραγματικό πλαίσιο (αυτός ο τρόπος προσφέρεται για τον υπολογισμό, ιδίως αν το κυτίο περιέλιξης του ρολού είναι θερμομονωμένο, οπότε λαμβάνεται ο συντελεστής U χαμηλότερος, αναλόγως της θερμομονωτικής προστασίας που προσφέρει).>>

     

    Δεν απαιτείται να είναι δηλαδή θερμομονωμένα. Καλό θα ήταν να είναι αλλά είναι ακριβά και συνήθως δεν τα επιλέγουν.

    Αυτό όμως που απαιτείται είναι το CE.

    Και αν πάρεις CE για ρολό... να μας το γράψεις στο φόρουμ.

    με ολες τις εταιριες που δουλευω εχουν ce αλλιως δεν τις δουλευω, τυχαινει να εχω εταιρια με τον αδελφο μου αλουμινα

  3. Στη Eurobank δεν πάω πελάτη για κανένα λόγο. Η καθυστέρηση σε σχέση με τις υπόλοιπες τράπεζες (πειραιώς και εθνική) είναι γύρω στο 50% παραπάνω. Πέρα από τα θέματα με τους σύμβουλους. 

     Εκεί που υπάρχει θέμα γενικότερο και έχει επιδεινωθεί σε σχέση με το παρελθόν, είναι με τις τελικές εκταμιεύσεις. Σε όλες τις τράπεζες ισχύει αυτό. Τώρα θέμα των τραπεζών είναι, θέμα του ΕΤΕΑΝ, δεν έχω άποψη έχω ακούσει και τις δύο γνώμες...

    σε eurobank πηρα τελικη εκταμιευση σε 3 μηνες, τωρα περιμενω 6 μηνες se πειραιως και δε βλεπω φως

  4. Για προεγκριση στην Τραπεζα Πειραιως θεσσαλιας εκαναν.....4 μηνες...(προεγκριση!!!!!)

    3 μηνες πελατης μου σε eurobank  και δεν εχει παρει απαντηση για προεγκριση.

  5. να ρωτησω κατι θελω να δωσω το iban  στην τραπεζα για να αναλαβω καποιες εργασιες σε προγραμμα εξοικονομηση κατοικον, πρεπει να ειναι λογαριασμος οψεως?

  6. σε αδεια φαινεται 100 τ.μ. εχουν γινει αυθαιρεσιες και τελικα ειναι 125 τ.μ. εγω αποτυπωνω τα 125 και αυτα δειχνω στο ΠΕΑ. οπως ειναι η οδηγια του εξοικονομω. αφου μας νοιαζει η πραγματικοτητα. στην αιτηση στην επιφανεια λεει οτι τα τ.μ. λαμβανονται απο το ΠΕΑ. αρα καταληγω οτι δεν θα εχω προβλημα στον προελεγχο.και στο Ε9 100 τ.μ. εχει ο ιδιοκτητης. θα υπαρξει προβλημα λετε?

    πρεπει να αλλαχτει το ε9, σε περιπτωση δικη μου γυρισε πισω απο την τραπεζα πειραιως και επρεπε ε9 και ΠΕΑ να συμπιπτουν

  7. εχω κ εγω να κανω 3 μελετες με επιβλεψη υδρευση αποχετευση και ηλεκρολογικα, τι διαδιακασια ακολουθω?ειναι συγγενης μου ο πελατης και οι αμοιβες θα ειναι μικρες.πρωτη φορα ασχολουμαι καθως νεος μηχανολογος,Σας ευχαριστω

  8. εχω και εγω περιπτωση για επαγγελματικο εργαστηριο αλουμινια κατω απο 10 κw αλλα δν υπαρχει κτηριο τωρα βγαινουν τα τελικα σχεδια και να γινουν οι μελετες, πρεπει να κανω απο τωρα τις ενεργειες σε υπ.αναπτυξης ? απο τι ειδα αλλαξε νομος για κατω απο 10 κw δεν θελει αδειες και αλλα χαρτια. αν γνωριζει καποις ας μου πει.

  9. σε καινουρια οικοδομη μονο καταστημα βιοτεχνια αλουμινιου γνωριζει καποιος αν υπαρχει εξαιρεση σε ΜΕΑ?H μελετη φωτισμου τι ακριβως περιλαμβανει?επαειδη δν εχω βρει κατι

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.