Μετάβαση στο περιεχόμενο

dmetalli

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από dmetalli

  1. Η επιλογή στεγανού- απορροφητικού βόθρου για μια κατοικία εκτός σχεδίου είναι αποδεκτός τρόπος διαχείρισης?

    Διαβάζοντας την ΚΥΑ 145116/11 ( ΦΕΚ354/Β/11) σχετικά με την επαναχρησιμοποίηση, δεν είμαι και τόσο σίγουρος.

    Συγκεκριμένα στο άρθρο 5 που μιλάει για τροφοδότηση υπόγειου υδροφορέα με επεξεργασμένα υγρά απόβλητα ( φαντάζομαι σε αυτήν την περίπτωση είμαστε) στην παρ. 7 αναφέρει για τις περιπτώσεις ιδιωτικών συστημάτων επεξεργασίας μεμονωμένων κατοικιών, θέτει κάποιες προϋποθέσεις, και μέσα σε αυτές είναι  να υποβληθεί μελέτη σχεδιασμού και εφαρμογής όπου θα γίνεται περιγραφή του εδαφικού στρώματος διήθησης, να προσδιορίζεται η στάθμη των υπόγειων νερών και να τεκμηριώνεται η αποφυγή διείσδυσης των λυμάτων σε υπόγειους υδροφορείς τα ύδατα των οποίων χρησιμοποιούνται για απόληψη ποσίμου νερού 

  2. Συνάδελφοι ψυχραιμία

    Όταν οι νόμοι φτιάχνονται στο πόδι με μόνο στόχο τα χαράτσια τι περιμένουμε....

    Ο 4014 έχει τροποποιηθεί με το 4042 - 4030 - 4067 .... και έπεται συνέχεια .........

    Σχετικά με το θέμα υπαγωγής του ποντιφικα

     

    ΑΡΘΡΟΝ-24 παρ 1.α............

     

    "Η με οποιονδήποτε τρόπο μεταβολή των χρήσεων γης δεν επιδρά στο κύρος της υπαγωγής, σύμφωνα με τα προηγούμενα εδάφια."(*)

     

    (* Σ.Σ. Το εντός "..." εδάφιο στο τέλος της περιπτ.α της παρ.1 προσετέθη με την παρ.3β Αρθ-30 του Ν-4067/12 ΦΕΚ-79/Α/9-4-12

     

    Ποντίφικα πες στους μηχανικούς(?) της Πολεοδομίας σου να μην το παίζουν αλάνθαστοι...

     

    Όσο για το ερώτημα στην περιφέρειά σου κανείς δεν σου απαγορεύει να το υποβάλεις.

    Κάνε τους και μια μνεία για το νόμο περί δικαιωμάτων του πολίτη και τους χρόνους απάντησης των Υπηρεσιών

    (Προβλέπονται και σχετικές αποζημιώσεις) .

     

    Το πρόβλημα δεν είναι η υπαγωγή στον 4014/11, αυτό δεν μπορεί να το αρνηθεί καμιά πολεοδομία γιατί ο 4014/11 ξεκάθαρα δεν κοιτάει χρήσεις γης όπως τροποποιήθηκε με τον 4067/12 που αναφέρεις.

    Το πρόβλημα είναι αν μετά την δήλωση στον 4014/11 και την υποχρέωση για έκδοση άδειας νομιμοποίησης (για να μην πληρώσεις πρόστιμο) σύμφωνα με το άρθρο 22 του ΓΟΚ (όπως αναφέρουν οι ειδικές διατάξεις του 4014/11), αν θα βγάλουν τη συγκεκριμένη άδεια ή θα σου πουν ότι δεν βγαίνει λόγω των χρήσεων γης.

    Αν το πας μόνο με πρόστιμο 4014/11 δεν θα το μπλοκάρει κανείς αλλά δεν συμφέρει με τίποτα οικονομικά γιατί θα πρέπει να δηλωθούν όλα τα τετραγωνικά με αυθαίρετη αλλαγή χρήσης.

    Εκεί είναι το πρόβλημα.

     

    Επίσης όσον αφορά τις προθεσμίες παραθέτω τα παρακάτω

     

     

     

    ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α.:ΔΙΣΚΠΟ/Φ17/ΟΙΚ/4468/1.3.2004

    Νέες προθεσμίες διεκπεραίωσης υποθέσεων πολιτών - (Εγκύκλιος )

    Αρμόδια Υπηρεσία: ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α.

     

    H Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α, στο πλαίσιο των προσπαθειών της για τη βελτίωση των διοικητικών διαδικασιών προχώρησε στη θεσμοθέτηση νέων διατάξεων ( με το ν.3230/2004, Φ.Ε.Κ.44Α/11-2-2004), με τις οποίες προβλέπεται μείωση των προθεσμιών διεκπεραίωσης υποθέσεων των πολιτών, με σκοπό την επιτάχυνση των διαδικασιών επικοινωνίας μεταξύ των δημοσίων υπηρεσιών και ασφαλώς με τους πολίτες. Συμπληρώνονται επίσης και οι διατάξεις που αφορούν τη λειτουργία των Επιτροπών αποζημίωσης σε περίπτωση καθυστέρησης στη διεκπεραίωση υποθέσεων των πολιτών από τη Διοίκηση με σκοπό την έκδοση αιτιολογημένων αποφάσεων.

     

    Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται η αποτελεσματικότερη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών και η ανταπόκριση του ανθρώπινου δυναμικού στις αυξημένες προσδοκίες και τα νέα πρότυπα διοίκησης, που απορρέουν από την απαίτηση της κοινωνίας η διοίκηση να λειτουργεί άμεσα, ουσιαστικά και αξιόπιστα, ενώ εμπεδώνεται αντίστοιχα η εμπιστοσύνη των πολιτών στην επάρκεια και τη νομιμοποίηση των δημοσίων υπηρεσιών.

     

    ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' : ΟΙ ΝΕΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

     

    Ειδικότερα σύμφωνα με τις παραγράφους του άρθρου 11 του ν.3230/2004 καθορίζονται τα ακόλουθα:

    o Οι διοικητικές αρχές, όταν υποβάλλονται αιτήσεις, οφείλουν να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις των ενδιαφερομένων και να αποφαίνονται για τα αιτήματά τους μέσα στην προθεσμία που τυχόν καθορίζεται από τις σχετικές διατάξεις, αλλιώς
    μέσα σε προθεσμία 50 ημερών
    , η οποία αρχίζει από την υποβολή της αίτησης στην αρμόδια υπηρεσία. Επισημαίνουμε ότι οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που εκδόθηκαν κατ' εξουσιοδότηση των διατάξεων του άρθρου 5 του Ν. 1943 / 91 όπως αυτές ισχύουν, που είναι ειδικές και προβλέπουν αυξημένες χρονικές προθεσμίες διεκπεραίωσης διοικητικών υποθέσεων αρμοδιότητας διάφορων Υπουργείων, εξακολουθούν να βρίσκονται σε ισχύ, όπως και κάθε άλλη ειδική κανονιστική διάταξη, που προβλέπει διαφορετική ( μεγαλύτερη ή μικρότερη ) προθεσμία.

    o Αν η αίτηση υποβληθεί σε αναρμόδια υπηρεσία, η υπηρεσία αυτή οφείλει μέσα σε 3 μέρες να τη διαβιβάσει στην αρμόδια υπηρεσία και να το γνωστοποιήσει στον ενδιαφερόμενο. Στην περίπτωση αυτή η προθεσμία αρχίζει από τότε που περιήλθε η αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία.

    Για τις υποθέσεις αρμοδιότητας περισσότερων υπηρεσιών, η προθεσμία των 50 ημερών παρατείνεται για 10 ακόμη ημέρες, δηλαδή γίνεται συνολικά 60 ημέρες.

    o Η χρονική προθεσμία για τη χορήγηση εγγράφων είναι 20 ημέρες ακόμη και στην περίπτωση της αιτιολογημένης απόρριψης του αιτήματος από την υπηρεσία . Μέσα στην προθεσμία αυτή κάθε ενδιαφερόμενος έχει το δικαίωμα, ύστερα από γραπτή αίτησή του να λαμβάνει γνώση των διοικητικών εγγράφων, * όπως επίσης, στις περιπτώσεις που κάποιος έχει ειδικό έννομο συμφέρον, μπορεί να λαμβάνει γνώση ακόμα και ιδιωτικών εγγράφων**.

    o Επίσης σημειώνουμε ότι μπορεί να υπάρξουν κατ' εξαίρεση περιπτώσεις που η υπηρεσία να κρίνει ότι το αίτημα είναι εμφανώς παράλογο, αόριστο ακατάληπτο ή επαναλαμβάνεται κατά τρόπο καταχρηστικό. Στην περίπτωση αυτή η υπηρεσία απαλλάσσεται μεν από την υποχρέωση απάντησης στην προθεσμία των πενήντα (50) ή εξήντα (60) ημερών, πλην όμως
    οι πολίτες διατηρούν το δικαίωμα προσφυγής στις Ειδικές Επιτροπές Εφαρμογής Ελέγχου Νομοθεσίας του άρθρου δεύτερου του ν.2690/1999 για να ζητήσουν την καταβολή χρηματικού ποσού
    , οι οποίες θα κρίνουν επί της ουσίας την συνδρομή των παραπάνω λόγων για μη απάντηση.

    o Για να διασφαλίσουμε περισσότερο την αποτελεσματική λειτουργία των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, θεσπίστηκε διάταξη η οποία προβλέπει ότι τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών έχουν υποχρέωση να διαβιβάζουν στην αρμόδια υπηρεσία τις υποβληθείσες σ' αυτά αιτήσεις, εντός της επόμενης από της υποβολής τους ημέρας.

    o Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας και προκειμένου να αρθούν πιθανές συγχύσεις σχετικά με το θεσμικό πλαίσιο, σας επισυνάπτουμε άτυπη κωδικοποίηση των ισχυουσών διατάξεων, που αφορούν στη διεκπεραίωση υποθέσεων από την Διοίκηση.

     

    • Upvote 1
  3. H όλη διαφωνία έγκειται στο ότι η συγκεκριμένη πολεοδομία δεν θεωρεί ότι οι χρήσεις γης είναι πολεοδομική διάταξη (!!!), οπότε δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτά που λέει το άρθρο 22 του ΓΟΚ περί πολεοδομικών διατάξεων που ίσχυαν κατά τον χρόνο ανέγερσης.

    Πως μπορείς να πείσεις για το αυτονόητο?

    Πως αποδεικνύεις σε κάποιον που δουλεύει έτσι για χρόνια ότι οι χρήσεις γης είναι πολεοδομική διάταξη και ότι σύμφωνα με τον ΓΟΚ αν επιτρέπονταν κατά το χρόνο ανέγερσης τότε μπορεί να νομιμοποιηθεί?

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.