Μετάβαση στο περιεχόμενο

gaudi_freak

Members
  • Περιεχόμενα

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από gaudi_freak

  1. Έχοντας υπόψη τους ν.4014/2011 και ν.4030/2011 καθώς και τα θέμα 1, θέμα 2 του συγκεκριμένου forum θα ήθελα σας παρακαλώ από όποιον συνάδελφο γνωρίζει καλά το θέμα, μια τεκμηριωμένη άποψη επί της ηλεκτρονικής (πλέον) διαδικασίας έκδοσης Βεβαίωσης Μηχανικού όταν σε ακίνητο που πρόκειται να μεταβιβασθεί, δεν υπάρχουν αυθαιρεσίες επί αυτού. Η συγκεκριμένη βεβαίωση ζητήθηκε από συμβολαιογράφο, ο οποίος με παρέπεμψε στο Υπόδειγμα Βεβαίωσης Μηχανικού το οποίο όπως φαίνεται με τον ν.4030/2011 πλέον δεν ισχύει. Επίσης σας παρακαλώ να γίνει αναφορά και στην αμοιβή που απαιτείται για αυτήν την έκδοση βεβαίωσης.

     

    Όπως καταλαβαίνεται πρόκειται για την πιο απλή περίπτωση του ν.4014/2011 στην οποία ο μηχανικός καλείται να βεβαιώσει ότι δεν υπάρχει αυθαιρεσία. Και όπως διαβάζω στα Θέματα 1, 2 που παράθεσα πριν, ο καθένας γράφει ό,τι του κατέβει. Υπάρχει μια σοβαρή άποψη επί του συγκεκριμένου θέματος; Αν ναι, τότε σας παρακαλώ να απαντηθεί σ'αυτό το topic και ας γίνει sticky topic προκειμένου να διευκολυνθούν και άλλοι συνάδελφοι από αυτό.

     

    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

    • Downvote 3
  2. το google earth ειναι ενα προγραμμα περισσοτερο για εντοπισμο καποιων σημειων ενδιαφεροντος και σε καμια περιπτωση για υπολογισμο ακριβης θεσης, εμβδου και αποστασης. επομενως αν η χρηση που κανεις ειναι καθαρα προσανατολισμου τοτε ειναι καλο αν ειναι τοπογραφικου τοτε ουτε να το διανοηθεις!!!!!!!!!!

     

    οσον αφορα ακριβειες η ακριβεια που δινει το προγραμμα εχει αμεση σχεση με την αναλυση της εικονας. σκεψου οτι οι δορυφορικες εικονες που υπαρχουν προεκυψαν απο ληψη του δορυφορου quickbird που εχει την καλυτερη αυτη τη στιγμη ακριβεις ληψης που ειναι τα 60 cm. αρα αυτο που βλεπεις ή ακομα και αυτο που υπολογιζεις κυμενεται σε μια τετοια ακριβεια. παλι ομως σε καμια περιπτωση δεν μπορεις να βασιστεις τοπογραφικα εννοω σε μια τετοια εικονα μια και στην τοπογραφια ακομα και οι 5 ποντοι θεωρουνται μεγαλο σφαλμα.

     

    Επειδή όπως γνωρίζεις τα πράγματα στην Ελλάδα κι ειδικά για τις δημόσιες υπηρεσίες, η ακρίβεια των 60cm σ'ένα τοπογραφικό διάγραμμα για ένα οικόπεδο εκτός σχεδίου πόλης θεωρείται άκρως ικανοποιητική, οπότε με καλύπτει το στίγμα που δίνει ο δορυφόρος QuickBird. Αν έφτιαχναν όλοι οι μηχανικοί τοπογραφικά για τέτοια οικόπεδα με ακρίβεια 60cm τότε να'σαι σίγουρος ότι θα το'χαν κλείσει το μαγαζί! Παρ'όλα αυτά συμφωνώ μαζί σου, αλλά για να επιβιώσεις πρέπει να παίξεις με το σύστημα κι όχι να εφαρμόσεις 100% αυτά που σου λέει η επιστήμη! Φαντάζομαι θα συμφωνήσεις.

    Σ'ευχαριστώ και πάλι για την επιπλέον πληροφορία που μου έδωσες! Με κάλυψες πλήρως! :D

  3. κοιταξε!! καταρχην η διαφορα που βγαζεις ειναι τεραστια για την τοπογραφια. εντοπισα το προβλημα και το οποιο ειναι το εξης:

     

    αμα ανοιξεις το προγραμμα και επιλεξεις πρωτα κατευθειαν απο το γεωδαιτικα συστηματα το παγκοσμιο '84 φ.λ και στη συνεχεια γραψεις τις συντεταγμενες που θελεις βγαζει ακριβως οτι και το προγραμμα της ΓΥΣ.

     

    αμα ανοιξεις το προγραμμα και υπαρχει μια αλλη επιλογη επιλεγμενη , μετα γραψεις τις συντεταγμενες και στο τελος επιλεξεις το παγκοσμιο '84 φ,λ τοτε οντως βγαζει τα νουμερα που αναφερεις.

     

    το εκανα και το διαπιστωσα. καντο λοιπον οπως σου λεω και νομιζω πως πλεον ολα θα λειτουργουν οκ!!!

     

    Έχεις δίκιο Sir-Topo! Προφανώς αυτό είναι μία δυσλειτουργία του προγράμματος που ίσως να ληφθεί υπόψη σε νεότερες εκδόσεις του.

     

    Θα ήθελα να σε ρωτήσω και κάτι ακόμα: Τις συντεταγμένες στο WGS84 για το συγκεκριμένο σημείο (Στήλες του Ολυμπίου Διός) που έγραψα στο 1ο post μου, τις έχω "αντλήσει" από το Google Earth. Μήπως γνωρίζεις ποια είναι η ακρίβεια του συγκεκριμένου προγράμματος;

     

    Thanks για την βοήθειά σου και πάλι!

  4. @sir-topo

     

    Όντως έχεις δίκιο! Χρησιμοποιούσα την έκδοση CoordsGR 1.44. Αυτό το link που έστειλες περιέχει την έκδοση CoordsGR 1.60 την οποία κι εγκατέστησα!

     

    Επισυνάπτω την σύγκριση μεταξύ των 2 προγραμμάτων που χρησιμοποίησα σε σχέση με το Γεω-Ευρετήριο του ΓΥΣ. Όπως φαίνεται το Franson CoordTrans 2.2, δίνει καλύτερα αποτελέσματα από το CoordsGR.

     

    Τελικά ποιά τιμή είναι σωστή; Μήπως ένας μέσος όρος; :lol: ]

     

    Σ'ευχαριστώ για την βοήθειά σου!

     

    Υ.Γ. Επαληθεύεις τις τιμές που μου δίνει τώρα το CoordsGR με αυτές που παίρνεις εσύ;

    post-750-131887195383_thumb.jpg

  5. το λαθος σου ειναι οτι χρησιμοποιεις κομμα αντι για τελεια που χρειαζεται το προγραμμα (coords) για να δουλεψει σωστα. αυτο θα το κανεις απο τον πινακα ελεγχου--ημερομηνια...--τοπικες ρυθμισεις..--προσαρμογη--και εκει που λεει υποδιαστολη βαλε την τελεια. δοκιμασε και ξαναπες μου!!!

     

     

    Το έκανα κι αυτό! Τα ίδια δίνει!!! :lol: :evil: :shock:

    post-750-131887195369_thumb.jpg

  6. καλύτερα χρησιμοποίησε το coords_gr είναι πολύ αξιόπιστο

    Εγώ το έκανα και βγαίνουν σωστά.

    oi συνταταγμένες σε WGS84 κανονικά είναι

    23.43'56''964

    37.58'10''488

    όχι αυτές που έγραψες

    Με αυτές τις τιμές η επαλήθευση βγάζει ακριβώς τις ίδιες ΕΓΣΑ

    με τις αρχικές

     

    Τι διαφορετικό έκανες απ'αυτό που έχω ήδη παραθέσει στο αντίστοιχο image του 2ου post μου; Γιατί δε μου βγαίνουν τα ίδια αποτελέσματα;

  7. Καταρχάς μία μικρή διόρθωση στις συντεταγμένες:

     

    λ : 23.4356964

    φ : 37.5810488

     

    Επισυνάπτω λοιπόν τα ακόλουθα αρχεία με screenshots από τα interfaces των προγραμμάτων και του Γεω-Ευρετηρίου του ΓΥΣ:

     

    α) Franson CoordTrans.JPG

    β) CoordsGR.JPG

    γ) Γεω-Ευρετήριο ΓΥΣ.JPG

     

    Το Γεω-Ευρετήριο του ΓΥΣ φαίνεται να ταυτίζεται με το Franson CoordTrans με ακρίβεια 1m. Στο CoordsGR εφάρμοσα αυτά που μου έγραψες αλλά δε βγάζει τα ίδια αποτελέσματα. Γιατί; Τι κάνω λάθος;

    post-750-131887195312_thumb.jpg

    post-750-13188719534_thumb.jpg

    post-750-131887195352_thumb.jpg

  8. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:

     

    Έχω δύο τιμές συντεταγμένων στο σύστημα WGS84 για ένα σημείο (Στήλες Ολυμπίου Διός) με:

     

    Longitude: 23.73249

    Latitude: 37.96958

     

    τις οποίες μετατρέπω με το πρόγραμμα CoordTrans v2.2 στο ΕΓΣΑ87 (σε ελληνικό κάνναβο) και παίρνω τις αντίστοιχες τιμές (σε meters):

     

    Easting: 476353.94

    Northing: 4202185.68

     

    Για να χρησιμοποιήσω την υπηρεσία Γεω-Ευρετήριο του ΓΥΣ (http://web.gys.gr/GeoSearch) εισάγω τις παραπάνω συντεταγμένες στο σύστημα WGS84 με την μορφή: DD-MM-SS.SSS δηλαδή:

     

    φ: 37-58-10.488

    λ: 23-43-50.964

     

    και το σύστημα υπολογίζει τις αντίστοιχες συντεταγμένες στο ΕΓΣΑ87 ως εξης:

     

    Easting: 476208.308

    Northing: 4202186.473

     

    Που οφείλεται αυτή η διαφορά;

    Ποιές είναι οι πραγματικές συντεταγμένες του σημείου που θέλω στο σύστημα ΕΓΣΑ87;

    Οι μετατροπές δε γίνονται με σταθερούς αλγορίθμους;

     

    Ευχαριστώ a priori...

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.