Μετάβαση στο περιεχόμενο

dratsiox

Core Members
  • Περιεχόμενα

    1.013
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από dratsiox

  1. Οι συνεργάτες μου με ενημέρωσαν ότι κάποιος συνάδελφος βρίσκεται εν κινδύνω και παρόλο που βρίσκομαι εν μέσω κυκεώνος και μίλια συν κάτι γιάρδες μακριά, έσπευσα να βοηθήσω.

    Αγαπητέ αναζητάς παραδείγματα γεφυρών λυμένα με το χέρι ή με το sofistik;

  2. Και για να γίνω και καλό παιδί (που είμαι δηλαδή) θέλω και το σχέδιο το περίφημο με τους χιαστί...

    Πάλι για την άρθρωση ρωτάμε;

    Νομίζω προ αμνημονεύτων ετών το είχα ανεβάσει από το βιβλίο του Leonhardt

    Γιατί δεν το ανοίγεις βρε Κοκκινομαλλίτσα;

  3. Κοκκινομάλλικο τρελό αγόρι αν και μ' ενοχλεί να ασχολούμαι με τέτοια θέματα, σου λέω ότι οι κανονισμοί δεν είναι σύνολο οδηγιών, αλλά συγκεντρώνουν τη γνώση.

    Πράγμα που σημαίνει ότι σου δίνει τα εργαλεία και κάτσε σπάσε το κεφάλι σου να βρεις πως θα οπλίσεις και γιατί

  4. Να κατέβαινα στην ομόνοια με χειρόφρενα ???

    Γυαλί μαύρο, Μελλάς στο φουλ ανοιχτό πουκάμισο με τρίχα τρελίαρικη έξω και η αλυσίδα να με γονατίζει από το βάρος στο λαιμό ???

    Και που 'σαι...τσιγάρο στο στόμα γιατί θα δουλεύω ταυτόχρονα χειρόφρενο-τιμόνι..

    Εγώ πάντως έτσι κυκλοφορώ, αν εξαιρέσεις την τρίχα

  5. Αυτό το ομόφορα-αντίγορα τι είναι ???

    E39/99 και νεώτερη (πάλι έπινες, δε με γελάς!)

     

    Τι να πέσουν...και να θέλουν δεν μπορούν !! Χαχαχαχα

    Σωστό

     

    Μια θεωρία πλακών ζήτησα και δοκών και κανείς δεν με βοήθησε...σας το χρωστάω και αυτό...

    Πού μωρέ;

  6. @kostassid

    Πρώτα απ' όλα δεν τρολλάρω.

     

    Ο νόμος είναι σαφής (περίπου αν σκεφτείς ότι μπλέκει επιτελεστικότητα με σεισμικό συντελεστή) μόνο ως προς τις απαιτήσεις. Όχι στα ζητήματα που ανακύπτουν.

     

    Το παράδειγμα που αναφέρεις είναι πολύ χαρακτηριστικό, αλλά επίσημη απάντηση δεν έχει δωθεί ακόμη. Ο νόμος μιλάει για κοινωφελή κτίρια και δίνει ως παράδειγμα τα καταστήματα και τα μπλέκει. Πιθανόν να θεωρηθεί ότι μας ενδιαφέρει η δεσπόζουσα χρήση (νομίζω στον Κτιριοδομικό αναφέρεται με άλλο επίθετο, αλλά δεν μπορώ να το θυμηθώ). Όμως, ακόμη επίσημη απάντηση δεν έχει δωθεί.

     

    Εγώ απλά σε παραπέμπω στο Ν.867/1979, όπου εκεί θα "πατήσει" και το τι θα γίνει με τις πιθανές ενισχύσεις (η δημιουργία ενός "κοντού" υποστυλώματος λόγω παταριού, θα θεωρείται φθορά-ζημία) και το ποιος θα επωμιστεί το κόστος. Αυτά δεν είναι δικές μου σκέψεις-απόψεις, αλλά η θέση επιτροπής του ΤΕΕ που ασχολείται με το ζήτημα.

     

    Όσο για το δελτίο τρωτότητας (και από δίπλα και η μελέτη επάρκειας και οι ενισχύσεις) υπάρχει η σκέψη να αποφασίσει η Πολιτεία (εδώ λίγο σκάει το χειλάκι μας) αν και σε πόσο χρόνο θα κληθούν οι ιδιοκτήτες να κάνουν κάτι για το κτίριό τους. Π.χ. σε κτίριο που έχει μόνο κατοικίες (για να μην μπερδευόμαστε) και προκύπτει ότι παρουσιάζει αυξημένη τρωτότητα, τι θα γίνει; Θα πούμε δεν πειράζει, ασ' το;

     

    Δεν ξέρω αν έχεις σπουδάσει νομικά, αλλά η απάντηση σε αυτά τα ζητήματα είναι περίπλοκη και δεν μπορεί να δωθεί μόνο από την ανάγνωση ενός άρθρου, ενός νόμου.

  7. Ειδικά σε κύριες δοκούς ή σε πλάκες με καλούπωμα δεν αντιμετωπίζω το πρόβλημα που λέει ο @spy1551. Τεύχος και δυνατότητα εποπτείας αποτελεσμάτων επίσης ικανοποιητικό.

    Το θέμα είναι ότι κάνεις πάντα πλήρη διατμητική σύνδεση, η οποία δεν είναι πάντα απαραίτητη, και δεν αναφέρομαι μόνο στην ύπαρξη Χ/Φ.

    Η δεύτερη σειρά ήλων απαιτεί και πλάτος δοκού, το οποίο δεν είναι πάντα διαθέσιμο.

     

    Μπες ξανά στην Archelor (έχει καιρό να μπεις :) ) και ψάξε BDES

     

    @gousgounis

    ΟΚ boy, μου ξέφυγε!

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.