Μετάβαση στο περιεχόμενο

mkiris1

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από mkiris1

  1. Από τεχνικής πλευράς θα μπορούσε να είναι ένα απλό διασυνδεδεμένο Φ/Β σύστημα το οποίο όμως θα ήταν συνδεδεμένο στην πλευρά των καταναλώσεων.

    Τυπικά ΔΕΝ είναι αποδεκτό ένα τέτοιο σύστημα αφού όταν η ισχύς των Φ/β θα ήταν μεγαλύτερη απ΄αυτή της κατανάλωσης, η πλεονάζουσα ενέργεια θα διοχετευόταν προς το δίκτυο, χωρίς όμως να έχουμε ενημερώσει την ΔΕΗ και να έχουμε άδεια για κάτι τέτοιο.

    Με ένα απλό διασυνδεδεμένο Φ/Β σύστημα δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο.

     

     

     

     

    Γεια σας και απο μενα

    Διαβαζοντας τα παραπάνω μου γεννηθηκαν ερωτησεις. Αν φτιαξω μια εγκατάσταση ΦΒ πχ 2kw και την εχω συνέχεια συνδεδεμένη με το δικτυο της ΔΕΗ οσο οι καταναλωσεις μου θα ειναι μεγαλύτερες απο 2kw τοτε ο μετρητής της ΔΕΗ θα μετρα την ενεργεια που θα καταναλώνω μετα απο τα 2kw που θα εχω ως παραγωγή απο τα ΦΒ, σωστα; Τωρα αν οι καταναλώσεις μου θα ειναι μικρότερες απο τα 2kw τοτε ο μετρητής θα περιστρέφεται αναποδα και θα αφαιρει Kwh απο τα καταμετρημένα ως τωρα;

    1) τι το κακο εχει μια τέτοια εγκατασταση;

    2) αφου οταν δεν βλέπει ταση δικτυου ο Inverter κοβει την παροχη ρευματος προς το δικτυο, υπαρχει αλλη περίπτωση να γινει ατύχημα;

    3) τι το κακό κανει μια τέτοια εγκατάσταση και πρεπει να εχει άδεια λειτουργίας

  2. μπορεις να τον αδειασεις απο τα αλατα ανοιγοντας την ηλ αντισταση του.

    δεν μας ειπες ομως αν ειναι καθετο η οριζοντιο το μποιλερ σου.

    στα καθετα ειναι πολυ ποιο ευκολο να καθαριστει, αν υπαρχει συφον δαπεδου απλα αφινεις να τρεξουν τα μερα στο πατωμα και με ενα λαστιχο μπορεις να ξεπλενεις και τυχον υπολειματα, αν δεν εχεις σιφον δαπεδου κουβα.

    στα οριζοντια πρεπει να τα παρεις με το χερι απο μεσα (εναλακτικα και με ηλ σκουπα που ειναι για νερα), αφου ομως αδιασεις το μποιλερ απο το νερο, τραβοντας το νερο απο τον κρυο σωληνα με ενα αλφαδολάστιχο,

    ανοιγοντας το μπορεις να ριξεις και μια οπτικη ματια σε τι κατασταση ειναι εσωτερικα το μποιλερ. με ενα φακο βλεπεις αν εχει ξεφλουδισει η επισμαλτωση και αν εχει σκουριες. αν δεν εχει τετοια προβληματα τοτε (γνωμη μου) μην τον αλλαζεις.

    αν το κανεις αυτο αλλαζεις και την αντισταση του τοποθτοντας νεα με ραβδο μαγνησιου.

    Ελπιζω να βοήθησα

    φιλικα

  3. Ειχα διαβάσει ότι κάποιοι κάνουν ξεπλύματα δικτύων με κάποιο χημικό υλικό...

    Σε ενδιαφέρει να το ψάξω;

     

    οτι μαθαινουμε σαυτη τη ζωη καλο ειναι. αν τελικα μας φανει και χρησιμο ειναι οτι καλυτερο

    αν δεν σου κανει κοπο...

    ευχαριστω

  4. Λογικά στην άκρη των συλλεκτών προσαγωγής - επιστροφής των σωλήνων της ενδοδαπέδιας έχεις κρουνό εκκένωσης. Εκεί βάζεις λάστιχο (ποτίσματος) στη επιστροφή, κλείνεις την κεντρική βάνα του συλλέκτη επιστροφής και όλα τα βανάκια στους συλλέκτες. Έπειτα ανοίγοντας τον κρουνό εκκένωσης ανοίγεις ένα κυκλώμα (βανάκια προσαγωγής και επιστροφής). Με αυτόν τον τρόπο καθαρίζεις το πρώτο κύκλωμα. Μετά συνεχίζεις με τον ίδιο τρόπο και γιά τα υπόλοιπα.

     

    έκανα πριν 2 μερες μια προσπάθεια να καθαρίσω τις σωλήνες του δαπέδου μόνο...

    τελικά μετα απο πολύ κοπο κατάφερα να καθαρίσω ολα τα κυκλώματα (8 συνολικά)

    πρέπει αποτι βλέπω να γινει καθαρισμός ξανά γιατί όσο το νερό έτρεχε έβγαζε συνέχεια κομμάτια μικρά μαύρα.

    σκέφτηκα να αφήσω για καμιά βδομάδα το "φρέσκο" νερό μέσα στις σωλήνες και να επαναλάβω το ιδιο ξανά.

    και μετα να καθαρίσω συλεκτη και σωλήνες χαλκού, το σωμα του μπάνιου και οτι μπορεί να εχει μέσα το μποιλερ

    εχει κάποιο υγρό που θα με βοηθούσε να γίνει ποιο καλά ο καθαρισμός;

     

    ευχαριστώ για την βοήθεια

  5. Από τι υλικό είναι οι σωλήνες α' του ενδοδαπέδιου και β' των συλλεκτών και του δικτύου?

     

    το σύστημα ειναι της "multybeton" (δεν ξερω αν το γράφω σωστα) οι σωληνώσεις του δαπέδου ειναι απο πλαστικό ροζ χρώματος, ο συλλέκτης ειναι μαλον σιδερένιος οι σωληνώσεις απο τον λέβητα στον συλεκτη απο χαλκό και ο λέβητας μαντεμένιος

  6. μετά απο 5 χρόνια σε αδράνεια της θέρμανσης δαπέδου αποφάσισα να εγκαταστήσω αντλία θερμότητας.

    μου είπαν οτι θα χρειαστείς να γινει καθαρισμός της εγκατάστασης λόγο οτι η θέρμανση δαπέδου "μαζεύει σκουπίδια" από τον λέβητα στο εσωτερικό των σωληνώσεων. Προσωπικά μου ακούγετε λογικό.

    το θέμα ειναι οτι το πως μπορεί να γινει ο καθαρισμούς αυτος και το δεύτερο ερώτημα μου είναι αν υπάρχει τρόπος να μπει κάποιο φίλτρο στην εισαγωγή προς την αντλία ώστε να εμποδίσει τυχόν σκουπίδια (που θα μείνουν μετά από τον καθαρισμό) να πάνε προς την αντλία.

    Η εγκατάσταση ειναι 16 χρονών στο σύνολό της

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.