Μετάβαση στο περιεχόμενο

filmnoir

Members
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από filmnoir

  1. 50% είναι και «εμάς» δε μας ενδιαφέρει για την ώρα, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι τα 800. Η γέννηση έγινε τον Ιανουάριο και η αίτηση επίσης. Το θέμα είναι πως η σύζυγος θέλει να κάνει διακοπή μέσα στον Μάρτιο, τι θα γίνει με τα 800; Γνωρίζει κανείς; 

    Δεν θα τα δικαιούσαι αν κάνεις διακοπή, και εγώ το ίδιο έπαθα. Όταν έκανα την αίτηση ήμουν ενεργή και μετά από λίγο καιρό έκανα διακοπή όταν βγήκε η απόφαση πληρωμής μου είπαν ότι επειδή δεν είμαι τώρα γραμμένη δεν δικαιούμαι τίποτα αν είναι δυνατόν...!!!!!!!!!!!!! 

    • Upvote 1
  2. νομίζω πως ο νόμος αυτός υπάρχει ήδη.

    Καλημέρα, πες μας αν ξέρεις ακριβώς ποιος νόμος είναι για να το γνωρίζουμε;

    Και ακόμη η διαδικασία εγγραφής- διαγραφής- επανεγγραφής είναι ακόμα τόσο χρονοβόρα ή γίνεται πλέον αυτόματα;

  3. Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!

     

    Όντως, όπως ανέφερε κάποιος συνάδελφος παραπάνω επιθυμώ να περάσω από ΤΣΜΕΔΕ σε ΙΚΑ ενώ ήδη εργάζομαι στο Δημόσιο. Δεν έχω προσληφθεί ως μηχανικός ενώ ακόμα και η μετάταξή μου στο σχετικό κλάδο, εφόσον το επιθυμώ, προϋποθέτει μόνο την κατοχή πτυχίου και όχι άδει ασκήσεως ή εγγραφή στο ΤΕΕ. Παρόλα αυτά ασχολούμαι με τα Οικονομικά σήμερα και έχω πάρει σχετικό κλάδο.

     

    Απλά θεωρώ ότι δεν υπάρχει λόγος να πληρώνω την "εφεύρεση" της ειδικής προσαύξησης η οποία αποτελεί αποκλειστικό "χαράτσι" του ταμείου μας. Το πόσο ανταποδοτική θα είναι θα το δούμε όταν πάρει σύνταξη ο πρώτος από αυτούς που την πλήρωναν από την αρχή, που δυστυχώς δεν θα είναι, όπως δεν είναι τίποτα σε αυτή τη χώρα.

     

    Σχετικά με το ζήτημά μου ανακάλυψα ένα έγγραφο που το επισυνάπτω για όποιον άλλο αντιμετωπίζει το ίδιο θέμα. Το ΤΕΕ δεν επιτρέπει τη διαγραφή κάποιου που έχει προσληφθεί στο Δημόσιο ως μηχανικός. Βέβαια είναι έγγραφο του 2007 και ίσως κάτι έχει αλλάξει από τότε αλλά νομίζω ό,τι καλύπτει τη δική μου περίπτωση δεδομένου ότι δεν προσελήφθην ως μηχανικός.

     

    Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ. 

    δηλαδή για να καταλάβω δεν διαγράφουν πια μέλη τα οποία δεν μπορούν πλέον να πληρώσουν; είναι δυνατόν; πόσο ακόμα θα συνεχιστεί αυτό το θέατρο του παραλόγου;

  4. Συνάδελφοι πενταμηνίτες,

     

    Μετά την λήξη του 5μηνου πάμε κ βγάζουμε εκ νέου κάρτα ανεργίας.Δικαιούμαστε εμείς οι μηχανικοί να πάρουμε κάποιο επίδομα από τον ΟΑΕΔ??

    Είτε το τριμηνο-βοήθημα είτε το μηνιαιο επίδομα?? Ξέρει κανείς τι παίζει?

    Ναι το τρίμηνο βοήθημα. Εγώ τουλάχιστον στο προηγούμενο πεντάμηνο το πήρα.

    • Upvote 1
  5. Καλημέρα, είμαι και εγώ επιτυχούσα στο τελευταίο κοινωφελές και ήθελα να σας κάνω κάποιες ερωτήσεις. 

    Το Δεκέμβριο του 2014 έκανα διακοπή από το Τσμέδε. Έχω την δυνατότητα να έχω μόνο ασφάλιση ΙΚΑ; Την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος μπορώ να την καταθέσω παρόλο που έχω κάνει διακοπή;

  6. Εγώ, πέρα από το mail που τους έστειλα με την τροπολογία και την ερώτηση με το πως θα προχωρήσουν από εδώ και πέρα, δεν είχα καμία άλλη επικοινωνία με τον Ο.Α.Ε.Δ. Ούτε και αυτοί, όμως, μου έχουν απαντήσει. Καλό θα ήταν, πάντως, να δώσετε το Φ.Ε.Κ. της τροπολογίας σε όλους όσους αναφέρατε. Υποψιάζομαι ότι ο Ο.Α.Ε.Δ. είναι ο τελευταίος που θα το μάθει αφού είναι μια διαδικασία μεταξύ Ι.Κ.Α. - Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. όλο αυτό, τουλάχιστον όπως μου εξήγησε ο υπάλληλος στο Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. Αν δεν σπρώξουμε οι ίδιοι την κατάσταση δε γίνεται δουλειά. Ο δημόσιος τομέας δε φημίζεται για τη νομομάθειά του... Πρέπει να τους τα πας όλα στο πιάτο και μετά να δουν την περίπτωσή σου... Και το λέω με εμπειρία της οικογένειάς μου σε άλλο ζήτημα.

     

    Τέλος πάντων, επειδή η τροπολογία είναι πολύ καινούρια (ούτε μήνα δε συμπλήρωσε) γι' αυτό ίσως δεν το γνωρίζουν. Εκτός και αν εκείνοι με τους οποίους μιλήσατε γνώριζαν το θέμα και την τροπολογία αλλά περιμένουν κάποιο συγκεκριμένο επίσημο έγγραφο για να δράσουν. Μου προκαλεί εντύπωση, παρ' όλα αυτά, ότι από το Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. δεν το έχουν πάρει μυρωδιά και δεν το ψάχνουν και λίγο οι ίδιοι. 

     

    Συμβουλή μου είναι να στείλετε την αναγγελία της πρόσληψής σας μόνοι σας στο Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. και να αφήσετε να το ψάξουν οι ίδιοι και να δουν ότι υπάρχει η συγκεκριμένη τροπολογία. Σε κάθε περίπτωση, αφού έγινε ήδη σε κάποιους από εμάς, αυτό σημαίνει ότι η τροπολογία άρχισε να εφαρμόζεται και η διαδικασία καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών έχει ενεργοποιηθεί κατά κάποιον τρόπο (μην ξεχνάτε ότι μου υπολόγισαν εισφορές για το Α εξάμηνο του 2014 μόνο για 15 μέρες).

    Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση....

  7. Καλημέρα, να ρωτήσω και εγώ ξανά. Πήγα και στο γραφείο προσωπικού της περιφέρειας για να τους ενημερώσω και στο ΤΣΜΕΔΕ (στην Καβάλα) και οι δύο μου απάντησαν πως εάν δεν τους ενημερώσει ο ΟΑΕΔ επίσημα δεν μπορούν να κάνουν τίποτα.  Πήγε κανείς από εσάς στον ΟΑΕΔ; 

  8. Καλημέρα, πήγα σήμερα στο γραφείο προσωπικού και τους ενημέρωσα για την αλλαγή στην ασφάλιση μας και αφού επικοινώνησαν αυτοί με τον ΟΑΕΔ μου είπαν πως δεν μπορεί ακόμα ο ΟΑΕΔ να κάνει την "ασφαλιστή μας τακτοποίηση" γιατί δεν έχει λάβει ακόμη καμία επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο του. Τελικά θα γίνει αυτό ή μας κοροϊδεύουν;  

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.