Μετάβαση στο περιεχόμενο

geo144

Members
  • Περιεχόμενα

    19
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από geo144

  1. Όποιος θέλει ας δει και αυτό. Δεν ξέρω κατα πόσο είναι σωστο. Οι συνθήκες στήριξης είναι πακτώσεις και στα άκρα κοντά στη γωνία αν και φαίνεται έτσι οι ροπές είναι έως +1.5, μην γελαστείται απο το χρώμα. Το σχήμα είναι στο περίπου αλλά η μορφή των ροπών για παρόμειο σχήμα είναι περίπου ίδια.

     

    http://www.mediafire.com/?txkdym2nmzn

    http://www.mediafire.com/?2ynmyjylnom

     

    Το μήκος του προβόλου είναι 2,00m, το πάχος της πλάκας είναι 20cm, μπετόν C20 μέγιστη βύθιση στη γωνία 1,029 cm.φορτίο 5kn/m2 χωρίς περιπτώσεις φόρτισης 1,35g+1,5q κ.τ.λ. Όποιος θέλει ας στείλει p.v. για το αρχείο της προσομείωσης.

  2. Κατά τη γνώμη μου όποια και να είναι η περιπτωσή σου, με τοιχείο πακτωμένο ή σε δοκάρια στηριζόμενη, βάλε τη σκάλα στο SAP προσομοίωσε τη με επιφανειακά πεπερασμένα με πάχος το πάχος της πλάκας και με γραμμικά με κατάλληλη διακριτοποιηση τους δοκούς όπου χρειάζεται, πάρε βυθίσεις και ροπές Μ11 και Μ22, βγάλε ελάχιστο πάχος πλάκας σκάλας και οπλισμό που χρειάζεται. Απλά θέλει προσοχή στις συνθήκες στήριξης που θα δώσεις, π.χ. πάκτωση σε τοιχείο κ.τ.λ., κάθετη στήριξη χωρίς ικανότητα παραλαβείς ροπών στην αρχή της σκάλας αν απλά "πατάει" σε δοκάρι κ.τ.λ.

  3. Γεια σας. Έχω την εξής απορία. Ιδιοκτήτης που είναι αγρότης ζητά άδεια αγροτικής αποθήκης αλλά όχι στο χωράφι, σε οικόπεδο εντός σχεδίου που έχει περιθώριο δόμησης. Μπορεί να βγεί άδεια αγροτικής αποθήκης σε οικόπεδο εντός σχεδίου ή πάει για κανονική αποθήκη? Ευχαριστώ.

  4. Δεν το ξέρω το συγκεκριμένο. Από ότι βλέπω κέρδισε κάπια διάκριση το 2008, οπότε κάτι θα κάνει, αλλα προσωπικά δεν το έχω τεστάρει. Αν έχει trial το περνάς το τεστάρεις με κάποιους online firewall scanner/port scanner/leak tests και βλέπεις. Εγώ εκεί που δίνω βαρύτητα στα firewall είναι να έχω πλήρη έλεγχο πιο πρόγραμμα συνδέεται στο internet σε πια ip και σε πιά θύρα. Τώτα στο outpost που χρησιμοποιώ έχει το πλεονέκτημα ότι σε ειδοποιεί όταν π.χ. ένα πρόγραμμα πάει να αλλάξει τη μνήμη του π.χ. svchost.exe και σε ρωτάει αν θα του επιτραπεί και έχω εποπτική εικόνα αυτών που χρησιμοποιώ παραπάνω. Επίσης μαζί του χρησιμοποιώ και το spyware terminator (freeware) http://www.snapfiles.com/Freeware/security/fwantispy.html Που μου λέει πότε π.χ. ένα πρόγραμμα προσθέτει κάτι στην εκκίνηση του συστήματος.

  5. Μια καλή λύση για firewall είναι να ρυθμίσεις το modem/router Σχεδόν όλα έχουν επιλογές NAT/Firewall αλλά είναι πιο δύσκολα στη ρύθμιση. Τις παλιές καλές εποχές χρησιμοποιούσα sygate firewall και ήμουν πολύ ευχαριστημένος. Εξαγοράστηκε απο τη Norton... Τώρα για firewall ή agnitum outpost pro ή comodo firewall... Πολύ χρήσιμο προγραμματάκι :tcpview.exe from sysinternals άν θες τι γίνεται με προγράμματα ποιες θύρες χρησιμοποιούν έπιασα ενα trojan έτσι που είχε περάσει απο αντιϊκό. Από τα αντιϊκα το AVG μου άφησε αρνητικές εντυπώσεις. Προτιμώ nod32.

  6. κατα τη γνωμη μου με τα σιδερα που έχει Φ12/20 άνω και Φ10/20 κάτω και τόσο μικρό μήκος και να αλλάξει το στατικό σύστημα λόγω τοιχοποιΐας δεν πρόκειται να έχει πρόβλημα.

    Υπάρχουν δύο περιπτώσεις:

    1) Η τοιχοποιΐα έχει απόσταση από την πλάκα μεγαλύτερη από τη βύθιση της πλάκας στο σημείο εκείνο, οπότε η πλάκα συνεχίζει να έχει στατική λειτουργεία προβόλου και με τα σίδερα Φ12/20 άνω είσαι σίγουρα καλυμένος

    2) Μετά από χ χρόνια η πλάκα κάθεται και εδράζεται στην τοιχοποΐα. Έτσι δημιουργείται μια διέριστη πλάκα που στην έδραση με την τοιχοποιΐα δεν έχει ικανότητα παραλαβής ροπών και ένας πολύ μικρός πρόβολος. Η διέριστη πλάκα ουσιαστικά θα έχει οπλισμό Φ10/20 κάτω που για το πλάτος της συγκεκριμένης πλάκας είναι υπεραρκετός, απλά δεν έχει ελάχιστο Φ8/25 άνω, αλλά εμένα δεν θα προβλημάτιζε. Ο πρόβολος που δημιουργείται έχει οπλσμό Φ12/20 άνω που για το πλάτος του είναι υπεραρκετός. Στη δυσμενέστερη περίπτωση (πιθανότητα 1:1000 θα δημιουργηθούν κάποιες ρωγμές στη διέριστη πλάκα λόγω έλλειψης εγκάρσιου οπλισμού διανομής Φ2/25 άνω

  7. Calculix - http://www.dhondt.de/

    Code Aste - http://www.code-aster.org

    Elmer (multiphysics program) - http://www.csc.fi/english/pages/elmer

    Feit

    FEniCS ???? - http://www.fenics.org

    Impact - http://sourceforge.net/projects/impact/

    Z88 - http://www.z88.de/

    OpenSee ??? - Welcome to the website for OpenSees, a software framework for developing applications to simulate the performance of structural and geotechnical systems subjected to earthquakes.

  8. Έχω τις εξείς απορίες. Σχεδιάζω το φορέα, π.χ. κτίριο 20χ10, στη μία διεύθυνση 5 πλαίσια Π ανοίγματος 10 μ. ανα 5 μέτρα, στην άλλη διεύθυνση σύνδεση με χιαστί ανάμεσα στα πλαίσια 1-2 και 4-5.

    1) Στην θεμελίωση πως μπορώ να μεταφέρω αυτόματα τις δυνάμεις.?

    2) αν κάνω την εξής προσομείωση τι θεωρείται σωστή? κάτω απο τους μεταλλικούς στύλους IPE/HEA βάλω στύλους απο οπλισμένο σκυρόδεμα και πακτώσεις σε αυτούς? (Λογικά σωστή είναι απλά ένας εχτρα κόμβος σε κάθε στύλο)

    3)το q είναι 3?

    4)Αν αντί για χιαστι βάλω V με εκκεντρότητα το q είναι 4?

    5)Αν βάλω Λ με εκκεντρότητα το q είναι 4???

     

    Παρατήρηση: Πριν αναρτήσετε οποιοδήποτε μήνυμά σας, χρησιμοποιείστε την "Αναζήτηση" για την ύπαρξη τυχόν όμοιων θεμάτων. Το μήνυμά σας μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα.

    Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

    Ευχαριστώ, ilias

  9. πολυ ωραιο, αν είχε και μια γραφική ανάλυση του διαγραμματος αλληλεπιδρασης και εβγαζε και ενα τευχακι των υπολογισμων που ετσι και αλλιως κανει θα ηταν τελειο. Αλλα οντως ειναι πολυ ευχρηστο. Επίσης μπορείς να προσθεσεις μια επιλογη "φορτία άνω" και " φορτία κάτω"

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.