Μετάβαση στο περιεχόμενο

tsernoto

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από tsernoto

  1. On 3/4/2020 at 1:07 ΜΜ, ΚΑΝΑ said:

    ορισμοί 64 ....Πλάγια όρια γωνιακού, δισγωνιαίου ή διαμπερούς οικοπέδου είναι όλα τα όρια των οικοπέδων αυτών με τις όμορες ιδιοκτησίες.

    σε γωνιακά οικόπεδα αφήνεται υποχρεωτικά ακάλυπτος δ Χ δ στην απέναντι της γωνίας θέση του οικοπέδου ή σε θέση που η επιφάνεια αυτή συνέχεται με τους ακάλυπτους των όμορων ιδιοκτησιών, με την επιφύλαξη της περ.στ.

  2. On 13/5/2016 at 10:37 ΠΜ, dimitris GM said:

    παραθετω αυτο απο τον ΜΑΚΑΡ

    Δημοσίευση 28 Φεβρουάριος 2010 - 07:48

    Σύμφωνα με την εγκύκλιο 25/1987 (16777/2577/Εγκ.25/23.2.1987),
    Όταν η οδός καταλαμβάνεται εξ ολοκλήρου από ιδιοκτησίες (αρχική διάνοιξη άρθ. 2 βδ 7.5.36) πρέπει να έχει διανοιχτεί όλο το εγκεκριμένο πλάτος δρόμου τουλάχιστον στο μήκος του προσώπου του οικοπέδου, και να υπάρχει υψομετρική μελέτη της οδού.
    ...
    Επίσης πρέπει:
    α) να εξασφαλίζεται επικοινωνία του οικοπέδου με άλλο διανοιγμένο εγκεκριμένο κοινόχρηστο χώρο, μέσω εγκεκριμένου κοινόχρηστου χωρου διανοιγμένου, έστω και κατά τμήμα του εγκεκριμένου πλάτους ή οδού προ του 1923, διαμορφωμένης και,
    β) να υπάρχει υψομετρική μελέτη του δρόμου, χωρίς να απαιτείται και τελική διαμόρφωση του δρόμου στο οριστικό υψόμετρο της μελέτης, με την επιφύλαξη της παρ. 2 του άρθρου 19 του ν. 1577/1985.
    ...
    Στις περιπτωσεις αυτές και εφόσον πρόκειται για Σχέδια Πόλων που έχουν εκπονηθεί και εγκριθεί με τις διατάξεις του νδ 17.7.23, ο ιδιοκτήτης του ακινήτου που ζητά την άδεια, προηγούμενα θα πρέπει να υποβάλει πλήρη φάκελο για τη σύνταξη της σχετικής πράξης αναλογισμού, μαζί με υπεύθυνη δήλωση ότι θα επισπεύσει την όλη διαδικασία μέχρι την κοινοποίηση με δικαστικό επιμελητή της κυρωμένης από τον Νομάρχη πράξεως.
    Σε περίπτωση που παρά την υπεύθυνη δήλωσή του δεν επισπεύσει τη διαδικασία, θα επιβάλλεται διακοπή των οικοδομικών εργασιών μέχρι να εκπληρωθούν τα παραπάνω.
    Στις περιπτώσεις που η ένταξη στο Σχέδιο Πόλεως έγινε με το ν. 1337/83 ο ιδιοκτήτης του ακινήτου που ζητά την άδεια πριν την πράξη εφαρμογής με την Εγκύκλιο 106/86, δεν απαιτείται να υποβάλει φάκελο για σύνταξη πράξεως αναλογισμού, πλην όμως απαιτείται να υποβάλει δήλωση και τίτλους ιδιοκτησίας καθώς και υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα αναφέρονται όλες οι ιδιοκτησίες που τυχόν έχει στην περιοχή που εντάχθηκε στο Σχέδιο Πόλεως με το ίδιο πδ.
    Όταν ζητείται οικοδομική άδεια σε ρυμοτομούμενο γωνιακό οικόπεδο, ο ιδιοκτήτης του αρκεί να θέτει σε κοινή χρήση το ρυμοτομούμενο τμήμα που αντιστοιχεί σε ένα πρόσωπο. (Ως προς το σημείο αυτό της Εγκ. 25/87 θεωρώ ότι πρέπει να ελευθερώνονται όλα τα ρυμοτομούμενα τμήματα του οικοπέδου που οικοδομείται και στην περίπτωση του γωνιακού οικοπέδου, άλλως δημιουργούνται προβλήματα στην εφαρμογή του σχεδίου).
    Στην περίπτωση που γωνιακό οικόπεδο έχει ή αποκτά ένα τουλάχιστον πρόσωπο σε διανοιγμένο καθ' όλο το πλάτος δρόμο, οικοδομείται.

    Η εγκύκλιος αυτή τροποποιήθηκε με την Εγκύκλιο 7/1988 (1935/465/15.1.88) σε ορισμένα διαδικαστικά θέματα και δεν την παραθέτω γιατί δεν αφορά στο θέμα που συζητιέται.

     

     

    προσθετω και αυτο απο  τον ΒΑΣ

     

    BAS

       

    Δημοσίευση 18 Φεβρουάριος 2010 - 09:07
    Μονο παραχωρημένος , όχι διανοιγμένος .
    Αρκεί και μόνο ο μισός αν το πλάτος του μισού είναι τουλάχιστον 4 μέτρα .
    Πρέπει να είναι παραχωρημένος σε όλο το μήκος του προσώπου και μέχρι την ένωση του με ήδη διανοιγμένο δρόμο .

     

  3. On 30/4/2019 at 11:15 ΠΜ, komati5 said:

    Συνάδελφοι Χρόνια Πολλά! Γνωρίζει κάποιος αν σε ιδιοκτησία, που σε τίτλο αναφέρεται ως μία ιδιοκτησία, διέρχεται ρέμα τι συμβαίνει ;  Συνεχίζει να υφίσταται ως μία ιδιοκτησία; To ρέμα την χωρίζει σε δύο Ιδιοκτησίες; Δεν είναι οριοθετημένο ρέμα, εκτός Σχεδίου και εκτός Οικισμού το αγροτεμάχιο, μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο. Το πρόβλημα είναι,πως πρέπει να δηλωθεί στο κτηματολόγιο; Τα ρέματα δεν ανήκουν σε κανέναν άρα πρέπει να αφαιρέσω την έκταση του ρέματος; και αν ναι με τι όρια αφού δεν υπάρχει οριοθέτηση;

    τα ρέματα ανήκουν στους οικοπεδούχους το νερό που κυλάει είναι κοινό υπάρχει σχετική νομοθεσία  'οπως και δεν θεωρείται κατάτμηση 'οταν κόβει ένα κτήμα στην μέση

  4. ναι πριν το 2011. όταν ρώτησα το υπάλληλο για κάποια εγκύκλιο  άρχισε  να ρωτάει τους άλλους συναδέλφους μέσα στην πολεοδομία  αλλά κανένας δεν είχε  άποψη  για τον 720 οκ για τον 1337/83 οκ  για τον 3843/10 οκ για τους νεότερους  γιατί όχι   οκ. Επειδή είναι ηλεκτρονικά ?   η το αναφέρει κάπου ο νόμος

  5. (μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33)

    Συνάδελφοι καλησπέρα  αν κάποιος έχει άποψη για το παρακάτω θέμα  θα το εκτιμούσα 

    για την ίδια οριζόντια ιδιοκτησία  έχω κάνει τακτοποίηση με τον νομό 3843/2010 .δεν είχε ο ιδιοκτήτης  χρήματα οπότε  τακτοποίησε μερικές  αυθαιρεσίες 

    καθώς  έκανε οικονομίες  συνέχισε  να κάνει τακτοποιήσεις μια με τον  4178   και μια  με τον 4495 . τώρα που πήγα να του πάρω  ηλεκτροδότηση  μου είπαν από την πολεοδομία ότι δεν μπορώ να έχω   και με τον 4178 και με τον 4495  τακτοποίηση . πρέπει να τα ενοποιήσω .Έχει κανένας συνάδελφος άποψη ?  

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.