Μετάβαση στο περιεχόμενο

kergaz

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από kergaz

  1. Για τις αναδρομικές δόσεις του 2017, στις 3 τελευταίες ειδοποιήσεις μου εμφανίζει ως Πληρωτέο 20,74€ αντί για 21,49€ που θα έπρεπε να είναι

    Για τα αναδρομικά του 2018, εμφανίζει κανονικά τα 21,49€

    Υπάρχει καμιά ιδέα γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό;

  2. Στα 3 τελευταία ειδοποιητήρια για τις δόσεις για τα αναδρομικά του ΕΤΕΑΕΠ, μόνο για το 2017,  μου εμφανίζει ως ωφειλόμενο ποσό 20,74€ αντί για 21,49€ που είναι το ποσό της δόσης που πληρώνουμε πάντα.

    Για τα αναδρομικά του 2018, συνεχίζει και μου εμφανίζει το κανονικό ποσό (21,49€).

    Έχει κανείς καμιά ιδέα γιατί γίνεται αυτό;

  3.  

    Γεια σου φίλε, θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι: Είμαι μηχανικός, ελεύθερος επαγγελματίας από το 2001. Ομως στις δουλειές που κάνω δεν χρειάζεται να υπογράφω ως μηχανικός (ούτε προβλέπεται να χρειάζεται).

     

    Μπορώ, βάσει της εγκυκλίου, να αλλάξω ΚΑΔ (να βάλω κάτι μη σχετικό με δραστηριότητα μηχανικού) και να αποφύγω να πληρώνω το 11% (εφαπαξ+επικουρικό); Μπορείς.

     

    Σε αυτή την περιπτωση, θα χρειαστεί να διαγραφώ από το ΤΕΕ; Σε συνδυασμό με αυτή την εγκύκλιο όχι πια. Αλλά μπορείς να διαγραφείς και να γλιτώσεις το 11% χωρίς να χρειάζεται να κάνεις διαδικασίες αλλαγής ΚΑΔ.

     

    Επίσης τι ακριβώς διαδικασία θα πρέπει να ακολουθήσω; Δεν έχω κάνει την διαδικασία. Ξέρω ότι η αλλαγή ΚΑΔ γίνεται ηλεκτρονικά, και επίσης μπορείς να κλείσεις βιβλία και να κάνεις έναρξη με άλλο ΚΑΔ καταλληλότερο για το είδος της δουλείας σου και στο οποίο (ΚΑΔ) δεν προβλέπεται επικουρικό και το εφάπαξ.

     

     

    Σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!

  4. Εάν είσαι με έναρξη σε άλλο ΚΑΔ από 1/1/17 ή και από νωρίτερα, μέχρι και σήμερα, δεν κάνεις την αίτηση για προαιρετική αυτής της εγκυκλίου και τα έχεις γλιτωμένα από 1/1/17 και μετά (εκτός από όταν θα είσαι μισθωτός μηχανικός ή ΕΕ μηχανικός).

     

    Εάν είχες διάστημα σε ανεργία μετά την 1/1/17, τότε δεν κάνεις την αίτηση και τα γλιτώνεις όλα μέχρι την έναρξη ή μέχρι να ήσουν μισθωτός.

     

    Εάν δεν θέλεις να τα γλιτώσεις όλα αλλά να κρατήσεις την κύρια για το αυτό το διάστημα της ανεργίας, τότε πρέπει να κάνεις την αίτηση όπου στην περίπτωση αυτή δεν γλιτώνεις το επικ. και το εφαπ. γιατί τα παίρνει όλα η μπάλα. Στην περίπτωση αυτή, όταν περάσει κάποιος(πόσος?) χρόνος από το διάστημα της ανεργίας, κάνεις την αίτηση ακύρωσης της προαιρετικής αυτής της εγκυκλίου και γλιτώνεις επικ. και εφαπ. από εκεί και μετά (χωρίς να μπορείς να ξανακάνεις την αίτηση για την προαιρετική αυτής της εγκυκλίου).

     

    (​τουλάχιστον έτσι το καταλαβαίνω).

     

    Γεια σου φίλε, θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι: Είμαι μηχανικός, ελεύθερος επαγγελματίας από το 2001. Ομως στις δουλειές που κάνω δεν χρειάζεται να υπογράφω ως μηχανικός (ούτε προβλέπεται να χρειάζεται).

     

    Μπορώ, βάσει της εγκυκλίου, να αλλάξω ΚΑΔ (να βάλω κάτι μη σχετικό με δραστηριότητα μηχανικού) και να αποφύγω να πληρώνω το 11% (εφαπαξ+επικουρικό);

     

    Σε αυτή την περιπτωση, θα χρειαστεί να διαγραφώ από το ΤΕΕ;

     

    Επίσης τι ακριβώς διαδικασία θα πρέπει να ακολουθήσω;

  5. Τόσα δηλώνουν οι περισσότεροι και συνήθως τόσα βγάζουν κιόλας (μαζί με τα μαύρα). Θα το έκλειναν εάν συνέχιζαν οι παλιές εισφορές. Είναι και οι άνεργοι που ένα διακοσάρι το βρίσκουν προκειμένου να έχουν ασφάλιση, τα μπλοκάκια που δε τους έρχονται άσχημα τα 6 χιλιάρικα (500 το μήνα).. Φουλ τάιμ dilivery (12/7) και λοιπά μεροκάματα δε βρίσκεις εύκολα ώστε να τα κάνεις κύρια απασχόληση και να παρατήσεις οτιδήποτε άλλο. Εξ άλλου δε ξέρεις από πού θα σε πρωτοαπολύσουν και έτσι κοιτάς να διατηρήσεις κάθε πόρτα ανοιχτή. Επίσης το επικουρικό αφορά μόνο τους μηχανικούς που θέλουν να υπογράφουν. Οι υπόλοιποι θα βρούνε άλλο ΚΑΔ και θα το γλιτώσουν το 11%.

     

    Αυτοί που λειτουργούν τον ΕΦΚΑ τα συνυπολόγισαν όλα αυτά και οι διάφορες εισφορές είναι προϊόν βελτιστοποίησης για να 'χουν και υποστηρικτές, μη τους περνάτε για χαζούς. 

     

    Μπορείς να δώσεις λίγο παραπάνω πληροφορίες για αυτό που λες οτι αλλάζοντας ΚΑΔ μπορείς να γλιτώσεις το 11% (επικουρικό + εφάπαξ). Ποιά ειναι η διαδικασία  για να γίνει κάτι τέτοιο;

  6. Καλησπέρα σε όλους.

     

    Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες που υπάρχουν σε αυτό το thread.

     

    Είμαι Ηλ. Μηχανικός ΕΜΠ, και σκέφτομαι σοβαρά την διαγράφη απο ΤΣΜΕΔΕ, λόγω των υπερβολικά μεγάλων εισφορών.

     

    Αυτή τη στιγμή στον εργοδότη μου είμαι με μπλοκάκι, χωρίς στην ουσία να χρειάζεται κάπου η υπογραφή/ ιδιότητα μου ως Μηχανικός. Οπότε, σκέφτομαι την διαγραφή από ΤΣΜΕΔΕ και μετά να γραφτώ ως Ελ. Επαγγελματίας στον ΟΑΕΕ, και με παράλληλη έναρξη επαγγέλματος με νέους ΚΑΔ στην εφορία και νεο μπλοκάκι/ σφραγίδα.

     

    Το έχει κάνει κάποιος; Ξέρουμε οι εισφορές στον ΟΑΕΕ σε τι επίπεδα κυμαίνονται;

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.