Μετάβαση στο περιεχόμενο

malama110

Members
  • Περιεχόμενα

    16
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από malama110

  1. Δε γνωρίζω αν ο λέβητας συμπύκνωσης μπορει να δουλέψει αποδοτικά σε 35-45 βαθμους. Όταν εννούν οι αντλίες θερμότητας και οι λέβητες συμπύκνωσης ότι συνδιάζοντε με σώματα για χαμηλές θεμοκρασίες τι εννοούν. Είχα ακούσει ότι για χαμηλές θερμοκρασίες τα σώματα πρέπει να υπολογισθούν για 50 βαθμους. Απλά θέλω να μάθω τι σώματα θα χρειαστεί να βάλω για το σπιτι που θα εγκατασταθει λέβητας συμπύκνωσης και επειδή μπορει να αποδόσει και χαμηλές θερμοκρασιες μελλοντικα να τοποθετήσω αντλια χαμηλών θερμοκρασιών. Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω όσοι το έχουν δουλέψει αν είναι ευχαριστημένοι και αν τα σώματα είναι τεράστια μέσα στο χώρο

    Οι λέβητες συμπύκνωσης δουλεύουν αποδοτικά μονό στις χαμηλές θερμοκρασίες αν τους δουλεύεις στους 65- 70 βαθμούς λειτουργούν ως συμβατικοί, όπως άλλωστε και οι Α/Θ, νέες τεχνολογείς με υψηλές θερμοκρασίες = σπατάλη

    Όσο για τα σώματα κοίτα αυτό που έγραψα στον dal_kos πριν λίγο

  2. Ο όγκος των σωμάτων δεν είναι τόσο τρομερός. Προκειμένου να είσαι future-proof και να μπορείς να βαλεις αντλία θερμότητας χαμηλών θερμοκρασιών στο μέλλον, πρέπει τα σώματα να σχεδιαστούν ώστε να μπορούν να σε καλύψουν με 55 βαθμούς προσαγωγή στις δυσμενεστερες θερμοκρασίες της περιοχής σου.

     

    Από κει και πέρα, από τη στιγμή που θα κάνεις εγκατάσταση λέβητα, μήπως να έβλεπες απευθείας για αντλία θερμότητας να τελειώνεις μια και καλή?

     

    Σχετικά με τα φαν κοιλ δεν είμαι και μεγάλος φαν τους. Έτσι κι αλλιώς αν δε σκοπεύει να τα δουλεψει κάποιος και ψύξη, δε βλέπω το λόγο να ακούς όλη μέρα ενα βουιτό ούτε και μου αρέσει προσωπικά η μεγάλη διακύμανση αισθητης θερμοκρασιας που προκαλούν. Έλεγχος ανά δωμάτιο μπορεί να γίνει και με μια θερμοστατική σε κάθε σώμα. Πλέον υπάρχουν και αξιόλογες ψηφιακές προγραμματιζόμενες σε αρκετά προσιτή τιμή.

     

    Τελος αν επιλεγούν χαμηλές θερμοκρασίες, και θελουμε οπωσδηποτε πετσετοκρεμαστρα, μπορει να τοποθετηθεί κάποια με ηλεκτρική αντίσταση, αλλά καλύτερα ένα μικρό σώμα, παρά εξάρτηση από τη ΔΕΗ με COP 1.

    Καλησπέρα

    Συμφωνώ με την άποψη σου για τα θερμαντικά σώματα φίλε dal_kos γιατί όντως υπάρχουν σώματα χαμηλών θερμοκρασιών.

    Τα βασικά χαρακτηριστικά των σωμάτων που πρέπει να μας απασχολούν (εκτός από τις διαστάσεις και την απόδοση τους, καθώς σε όλους τους τύπους θα βρούμε σώματα ίδια απόδοσης κτλ), είναι η θερμική αγωγιμότητα και η θερμική αδράνεια του υλικού κατασκευής τους καθώς και η χωρητικότητα τους σε νερό. Αυτά τα τρία χαρακτηριστικά καθορίζουν το πόσο αποτελεσματικά, αλλά και με τι κόστος ζεσταινόμαστε.

    Τα σώματα αλουμινίου αποτελούν μία καλή επιλογή, έχουν πολύ μεγάλη θερμική αγωγιμότητα, πολύ μικρή θερμική αδράνεια, και τα σώματα έχουν πολύ μικρή χωρητικότητα σε νερό, και σε συνδυασμό με μια Α/Θ χαμηλών θερμοκρασιών στους  55 βαθμούς, έχουμε πολύ καλό αποτέλεσμα ακόμα και στις πιο δυσμενείς συνθήκες.

    Θα διαφωνήσω όμως ως προς την άποψη σου για τα fan coils,υπάρχουν κάποια  που είναι όντως αθόρυβα και με πολύ καλό design, εφόσον θα έχουμε Α/Θ γιατί να μην εκμεταλλευτούμε και τον δροσισμό.

    Γενικώς όμως βρίσκω σωστές τις τοποθετήσεις σου .     

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.