Μετάβαση στο περιεχόμενο

seventh_heaven

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    15
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από seventh_heaven

  1. On 29/6/2019 at 12:12 ΜΜ, nikos_kats said:

    Καλημέρα,

    το έλυσες τελικά το πρόβλημα?

    Έχω ακριβώς το ίδιο θέμα στο σπίτι μου και σκεφτόμουν και εγώ τα σαμαράκια που ανέφερες!

    Όχι. Αγόρασα ένα ζεύγος σαμαράκια τέτοιου τύπου, αλλά δυστυχώς το πρόβλημα δε λύθηκε. Στη συνέχεια συνέβησαν διάφορα και δε μπόρεσα να το ψάξω παραπάνω.

    On 12/7/2019 at 10:03 ΠΜ, ΙΑΣΟΝΑΣ said:

    Έχετε υποχρέωση πρωτίστως να ελέγξετε από τα εγκεκριμένα σχέδια του φακέλλου της οικοδομικής άδειας του ακινήτου σας, τη "μορφή και την κλίση" της εγκεκριμένης ράμπας.....  Υποθέτω ότι, μάλλον κάτι δεν πάει καλά.... Κατά πάσα πιθανότητα, δηλαδή, στο ακίνητό σας υφίσταται αυθαιρεσία! Ό,τι κι αποφασίσετε να κάνετε στη συνέχεια, οφείλετε να το κάνετε εκδίδοντας την απαραίτητη άδεια από την οικεία πολεοδομία.

     

     

    Χωρίς να έχω ελέγξει τα σχέδια, θεωρώ πως το πρόβλημα υφίσταται από το γεγονός ότι το σπίτι είναι χτισμένο σε κατωφέρεια και με δεδομένο περιορισμό ύψους δόμησης, ο κατασκευαστής εξάντλησε κάθε όριο. Αυτό, σε συνδυασμό με το αυτοκίνητό μου (χαμηλό και με μακρύ μεταξόνιο), δημιουργούν το πρόβλημα. Οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων με SUV και μικρομεσαία ή μικρά αυτοκίνητα πόλης, εννοείται ότι μπαινοβγαίνουν χωρίς πρόβλημα.

  2. Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

     

    Φίλε Didonis με παρεξηγησες και είναι προφανές ότι δε σε γνωρίζω και δε με γνωρίζεις. Αν με γνώριζες θα ήξερες ότι δε χρησιμοποιώ στα λεγόμενά μου κανένα γλωσσικό τερτίπι και εννοώ πάντα αυτό που λέω. Αν ήθελα να "σηκώσω" δωμάτιο στην ταράτσα δε θα ήμουν τόσο αφελής όσο νομίζεις να ρωτήσω εδώ, πόσο μάλλον να καταστήσω "συνένοχο" τον οποιοδήποτε επαγγελματία του κλάδου σας.

     

    Λυπάμαι πολύ για το αυθαίρετο συμπέρασμα που έβγαλες.

     

    Τέλος πάντων αυτό για το οποίο (πραγματικά) ρώτησα είναι κάτι τέτοιο και σε καμία περίπτωση για κάτι τέτοιο. Δόξα τω Θεώ, το σπιτάκι μου με καλύπτει όπως είναι και το μοναδικό που έχει μείνει είναι να διαμορφώσω την ταράτσα μου κατά τρόπο τέτοιο ώστε να μπορώ να απολαμβάνω τα ωραία καλοκαιρινά βράδια με την παρέα μου και την οικογένειά μου.  Αν κάποιος έχει μια πρώτη ιδέα να με κατευθύνει πριν απευθυνθώ σε συνάδελφό σας, έχει καλώς. Αλλιώς ευχαριστώ για το χρόνο σας.

     

    Νίκος

     

     

  3. Κάνω κατάχρηση του θέματος του stathisbr για να ρωτήσω κάτι παρεμφερές:

    Έχω δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης της ταράτσας (μέρους αυτής δηλαδή) σε τριώροφη οικοδομή στο Αττικό Άλσος. Θα ήθελα πολύ να διαμορφώσω το χώρο με κάποιο σύστημα σκίασης (π.χ. πέργκολα), αλλά βάσει όσων έχω διαβάσει εδώ μέσα, αυτή τη στιγμή δεν έχω ούτε το χρόνο ούτε τη διάθεση ούτε τα χρήματα να προχωρήσω σε τέτοια λύση.

    Αν αντί των παραπάνω, τοποθετούσα ένα κιόσκι (τύπου gazebo) ενδεικτικών διαστάσεων 3x3x2,70(Y), είτε με ξύλινο είτε με μεταλλικό σκελετό, και σκεπασμένο με ύφασμα, θα πρέπει και πάλι να μπω σε διαδικασία αδειοδοτήσεων;

     

    Να προσθέσω στα παραπάνω δεδομένα, ότι δεν ενδιαφέρομαι για μόνιμη κατασκευή, αλλά για μετακινούμενο/φορητό/ετοιματζήδικο κιόσκι, το οποίο απλά θα βιδώσω σε τσιμεντένιες βάσεις για να μην το στείλει ο αέρας στο Λυκαβηττό.


    Sent from my iPad using Tapatalk

  4. Καλημέρα σας.

     

    Δε γνωρίζω αν γράφω στη σωστή ενότητα (καθώς δεν είμαι μηχανικός), αλλά προτίμησα να συνεχίσω την κουβέντα εδώ, παρά να ανοίξω νέο θέμα στα Θέματα Ιδιωτών.

     

    Στο διαμέρισμά μου έχω "αυτόνομη" θέρμανση με ωρομετρητή και κλασικό μηχανικό θερμοστάτη Siemens, ο οποίος απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί ακριβείας.

     

    Σκέφτομαι να προβώ σε αντικατάσταση του θερμοστάτη με ηλεκτρονικό προγραμματιζόμενο αφενός για λόγους μεγαλύτερης ακρίβειας, αφετέρου επειδή λόγω δουλειάς λείπω αρκετές ώρες από το σπίτι κι όταν επιστρέφω μέχρι να ζεσταθεί ο χώρος, έχω πέσει ήδη για ύπνο.

     

    Η ερώτησή μου είναι στο αν αξίζει να δώσω λίγα περισσότερα χρήματα και να επιλέξω ψηφιακό (αντί ηλεκτρονικού) ούτως ώστε να εκμεταλλευτώ τα πλεονεκτήματα του μικροεπεξεργαστή που έχουν οι θερμοστάτες αυτής της κατηγορίας και εν τέλει αυτό να μεταφραστεί σε οικονομία στην κατανάλωση πετρελαίου. Ενδεικτικά έχω δει τον Aube TH136 και τον Honeyweel THR870BEE.

     

    Σκέφτομαι να προγραμματίζω το θερμοστάτη στους 17-18 βαθμούς τις ώρες που λείπω, γύρω στους 20 λίγο πριν τη συνήθη ώρα που επιστρέφουμε μέχρι την ώρα που πέφτουμε για ύπνο και 17-18 κατά τη διάρκεια της νύχτας μέχρι και το πρωί που θα ανάβει πάλι για λίγο στους 19-20 μέχρι την ώρα που φεύγουμε για δουλειά.

     

    Ποια η εμπειρία σας από τη χρήση ψηφιακών θερμοστατών; Ειδικότερα, για τους δύο στους οποίους είμαι ανάμεσα έχετε κάποια γνώμη;

     

     

    ΥΓ. Ξέχασα να αναφέρω ότι το σύστημα θέρμανσης είναι λέβητας πετρελαίου με θερμαντικά σώματα πάνελ.

  5. Καλησπέρα σε όλους.

     

    Στην πολυκατοικία στην οποία μένω, έχω δική μου θέση στάθμευσης σε υπόγειο γκαράζ, την οποία δε μπορώ να εκμεταλλευτώ επειδή αφενός έχω αυτοκίνητο σχετικά χαμηλό και με μακρύ μεταξόνιο και αφετέρου η ράμπα πρόσβασης έχει πολύ απότομη κλίση. Το αποτέλεσμα είναι το αυτοκίνητο να βρίσκει στο κάτω μέρος περίπου όπως στο σχήμα που επισυνάπτω.

     

    Αντιλαμβάνομαι ότι λόγω περιορισμένων διαστάσεων (και πιθανόν και λόγω άλλων περιορισμών) είναι δύσκολη η διόρθωση της κλίσης με κάποιο ορθόδοξο τρόπο (εξομάλυνση των καμπυλών και ξανά επίστρωση με τα κατάλληλα υλικά κλπ).

     

    Θα μπορούσα στο χαμηλό σημείο που βρίσκουν οι πίσω ρόδες (μπαίνω με την όπισθεν), να βάλω σαμαράκια σαν αυτά που χρησιμοποιούνται στους δρόμους για μείωση ταχύτητας; Είναι δόκιμη λύση που την έχετε δει/χρησιμοποιήσει;

     

    Μια πρώτη άποψη θα ήθελα για να δω αν αξίζει να προχωρήσω στο επόμενο βήμα (μετρήσεις κλπ.).

     

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    post-97178-0-97196800-1442406486_thumb.jpg

  6. Γιατί δεν πήρες το πρώτο που βρήκες?

    Τα δύο σκαλιά δεν είναι πρόβλημα, ίσα ίσα που δίνουν ενδιαφέρον στο σπίτι. Βέβαια αν σκέφτεσαι μακροπρόθεσμα θα έπρεπε να σκεφτείς την περίπτωση σπασμένου ποδιού ή καροτσιού. Εμένα αυτή η λύση αρχιτεκτονικά μου αρέσει, οι λόγοι που προανάφερα αντιμετωπίζονται με ηλεκτρικό κάθισμα.

    Την υγεία σου να έχεις και καλή αγορά!

    Για το ίδιο μιλάω... Απλά οι προβληματισμοί έρχονται ένας ένας... :smile:

  7. Όσον αφορά στην υλοποίηση, στην Ελλάδα όλα υπάρχουν και "παίζουν". Στις πολοεοδομίες αντί να κοιτάνε λειτουργικά ή δολοφονικά λάθη (από αρχιτεκτονική και στατική άποψη αντίστοιχα), τους πειράζουν τα δάπεδα του υπογείου και τα πάχη γραμμών στα σχέδια (που λέει ο λόγος).

    Τώρα το θέμα είναι αν το εν λόγω διαμέρισμα σας αρέσει γενικότερα για άλλους λόγους. Ειδάλλως κάτι τέτοιο δεν θα το συνιστούσα.

    Ούτε φυσικός αερισμός υπάρχει ούτε φυσικός φωτισμός.

    Χτυπάει που χτυπάει στο ψαχνό η ΔΕΗ, οπότε τώρα αντιλαμβάνεστε :wink:... 

    Προσωπικά κουζίνα χωρίς τουλάχιστον ένα παράθυρο είναι δι αποφευχθύναι για εμένα..

    Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και τη βοήθεια.

     

    Η αλήθεια είναι ότι όλα τα άλλα στοιχεία του διαμερίσματος είναι θετικά (ήσυχος δρόμος, μικρή πολυκατοικία, θέα, καλή κατασκευή, αποκλειστική χρήση ταράτσας κλπ κλπ). Η κουζίνα είναι το μόνο σημείο που με προβληματίζει και γι' αυτό ακόμα δεν έχω πάρει την τελική μου απόφαση. Όχι ότι στη συγκεκριμένη περιοχή έχω πολλές επιλογές στα τ.μ. που ζητάω και στα χρήματα που διαθέτω, αλλά λέμε τώρα...

  8. Για να μην ανοίγω νέο θέμα, έχω μια ερώτηση και θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση βασιζόμενος στις εμπειρίες σας:

     

    Ο σχεδιασμός τυφλής (χωρίς παράθυρο) κουζίνας που είναι κλειστή, με μοναδικά ανοίγματα μια πόρτα και μια θυρίδα "σερβιρίσματος" στον ένα τοίχο, παίζει γενικώς σαν υλοποίηση; Είναι κάτι που προτιμάται από τους σχεδιαστές ή τα προβλήματα που φέρνει (απουσία φυσικιού φωτισμού και εξαερισμου) είναι αποτρεπτικά για την επιλογή της;

     

    ΥΓ. Δε ρωτάω για να σχεδιάσω. Έχω βρει διαμέρισμα που έχει τη συγκεκριμένη υλοποίηση και είναι κάτι που με προβληματίζει.

  9. Το κτίριο περίπου πότε κατασκευάστηκε? Έχει πιλωτή από κάτω? Από ότι κατάλαβα όχι. Σωστά? Η διαφορά στάθμης είναι δηλαδή περίπου στα 40 cm? 

     

     

    o κίνδυνος ελοχεύει .. από την στιγμή .. που τα στατικά δεν είναι καλά, ενημέρωσε καταρχήν τους συναδέλφους για έτος έκδοσης οικοδομικής άδειας, αν το ισόγειο είναι pilotis, αν το υπόγειο καταλαμβάνει επιφάνεια όσο η κάλυψη ισογείου. Ανάρτησε Αρχιτεκτονικά και στατικά σχέδια - καταλαβαίνεις βέβαια ότι πρέπει να απευθηνθείς σε Μηχανικό - και εφόσον έχετε τέτοιες ανησυχίες, ετοιμαστείτε για έλεγχο οπτικό του διαμερίσματος και αν είστε ανήσυχος και για πιον ειδικό (έλεγχο) ....

    Arche

     

    Έτος κατασκευής: 2010

    Όχι, δεν έχει πιλωτη, το ισόγειο είναι κανονικό οροφοδιαμέρισμα και ναι, η διαφορά στάθμης είναι περίπου 40 εκ.

    Το υπόγειο καταλαμβάνει επιφάνεια όσο και η κάλυψη ισογείου.

     

    ΥΓ. Σαφώς και ότνα σοβαρέψουν τα πράγματα θα ζητήσω όλα τα σχετικά για έλεγχο από μηχανικό. Η ερώτησή μου κυρίως βασίζεται στο αν by default μια τέτοια διάταξη είναι πιο επιρρεπής σε προβλήματα από ένα κανονικό flat οροφοδιαμέρισμα.

  10. Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

     

    Είμαι στη αναζήτηση αγοράς κατοικίας και θέλω τη γνώμη σας βάσει της εμπειρίας που έχετε.

     

    Μέσα στα υποψήφια διαμερίσματα είναι ένα οροφοδιαμέρισμα 2ου ορόφου. Η πολυκατοικία αποτελείται από υπόγειο - ισόγειο - 1ο - 2ο, κι επειδή είναι χτισμένη σε ύψωμα (περιφερειακά του Αττικού Άλσους), το μισό σπίτι χωρίζεται από το υπόλοιπο μισό με δύο σκαλάκια. Δηλαδή, σαλονοτραπεζαρία και κουζίνα είναι στο ίδιο επίπεδο και για να πας στα υπνοδωμάτια πρέπει να κατέβεις δυο σκαλάκια.

     

    Μια τέτοια διάταξη ελλοχέυει κίνδυνο στατικότητας της κατασκευής;

     

    ΥΓ. Ρωτάω σαν εντελώς άσχετος με το αντικείμενο, απλά είναι μια απορία που μου γεννήθηκε μόλις είδα το σπίτι.

     

    Ευχαριστώ.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.