Μετάβαση στο περιεχόμενο

Pueblo

Members
  • Περιεχόμενα

    67
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από Pueblo

  1. Κώστα, πολύ ωραία δουλειά.

    Απλά φαίνεται ότι η ζημιά είναι μεγάλη και θα χρειαστούν πιό δραστικά μέτρα. Ειλικρινά θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μας κρατήσεις ενήμερους.

     

    Όσο αναφορά το αρχικό σου ερώτημα:

    -Δίπλα από τη κολώνα είναι τοίχος ή περιμετρικό τοιχείο? Μοιάζει με τοίχος.

    - Τι υπάρχει πίσω από το τοίχο? Μήπως έχεις πρόσβαση?

  2. Συνάδελφοι

     

    Καινούρια έκδοση του Concrete Society TR34 προσεχώς. Η τρίτη έκδοση είχε πολλά μελανά σημεία τα οποία μάλλον θα διορθωθούν. Επίσης, μια αρκετά καλή μελέτη είναι απο το Interpave http://www.paving.org.uk/commercial/heavy_duty_pavements.php

    • Upvote 1
  3. Κώστα, μίλησες για αποκατάσταση.

    - Ποιά είναι η ζημιά? (μέχρι τώρα μόνο για αποκατάσταση σκυροδέματος έχω διαβάσει. Ο οπλισμός όμως φένεται σα να μην υπάρχει)

    - Ποιά τα αίτια? (μήπως απλά πάμε να τα κουκουλώσουμε;

    - Πόσο εκτείνετε η ζημιά;

    - Όπως είπε και ο Αλέξης, ποιά η στατική λειτουργία της κολώνας;

     

    Ένα κουκούλωμα τώρα μπορεί να αποβεί μοιραίο ή/και ακριβό στο μέλλον. Μπορεί και όχι, αλλά δεν έχουμε την υποχρέωση να το εξετάσουμε?

  4. Γιατί JEK; Έλυσες, διαστασιολόγησες και διαπίστωσες ότι υπάρχει πρόβλημα αντοχής ή παραμορφώσεων;

     

    Αν δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα, ποιος ο λόγος για αντηρίδες;

     

    Γιατί Alexispap εσύ το έλυσες το διαστασιολόγησες και διαπίστωσες ότι δεν χρειάζονται αντιρήδες? Σε κάθε θέμα που λες τη γνώμη σου κάθεσε και λύνεις πιο πριν? Ο συνάδελφος JEK είπε τη γνώμη του όπως όλοι εδώ μέσα

  5. Δε καταλαβαίνω γιατί κάποιοι συνάδελφοι Τ.Ε απογοητεύονται. Επικεντρωθήκατε στους τίτλους ενώ λέει και τα παρακάτω

     

    Ο Ενιαίος Φορέας πιστοποιεί τη δυνατότητα άσκησης του επαγγέλματος σε διάφορες βαθμίδες Τεχνικής Ευθύνης αρχικά βάσει προγραμμάτων σπουδών, προσδιορίζοντας επίσης μηχανισμούς μετάβασης σε ανώτερα επίπεδα με βάση γέφυρες σπουδών και επαγγελματικής εμπειρίας.

     

    Δηλαδή θα έχεις τη δυνατότητα σαν Τ.Ε να ανέβεις στη κλίμακα με σπουδές και εμπειρία. Σπουδές, από όσο ξέρω στο εξωτερικό τουλάχιστον δεν είναι μόνο το Πολυτεχνείο. Σχεδόν όλα τα τεχνικά επιμελιτήρια του εξωτερικού έχουν προγράμματα continouing professional development για τους μηχανικούς εκείνους που θέλουν να εξελιχθούν. Κι εγώ τειτζής είμαι συνάδελφοι αλλά ποτέ δε πίστεψα ότι πρέπει να μου χαριστεί κάτι.

  6. Όσον αφορά το βέλος έχει δίκιο ο AlexisPap.

    Yπάρχει και μάλιστα στην περίπτωση της αλυσοειδούς βρίσκει και το βέλτιστο βέλος του καλωδίου. Ο Κανελλόπουλος το αποκαλεί όχι βέλος κάμψης αλλά απλά βέλος.

     

    Μήπως όμως σε αυτό που διαβάζεις το σχοινί έχει μεγαλύτερο μήκος από την απόσταση μεταξύ των σημείων στήριξης του?

  7. Μπερδεύτηκα. Αν έχεται υπομονή θα ήθελα να το ξεδιαλύνουμε.

     

    Παραδοχές :

    Το σχοινί δεν επιμηκύνεται

    Δε μπορεί να παραλάβει ροπή ούτε τέμνουσα

     

    Αλέξη, πως δε μιλάς για παραμορφώσεις όταν σου ζητάει βέλος κάμψης?

     

    Έχουμε δύο σημεία που απέχουν 100μ σε γωνία 45 μοιρών. Έχουμε και ένα σχοινί 100μ το οποίο συνδέουμε στα δύο σημεία. Το σχοινί είναι μια ευθεία γραμμή τώρα που ενώνει τα δύο σημεία και έχει μήκος 100μ. Δεν υπάρχει βέλος κάμψης ακόμα (αν θεωρήσουμε ότι το σχοινί δε μπορεί να επιμηκυνθεί). Τραβάμε τώρα από τη μια άκρη και τραβάμε και τραβάμε... Υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί βέλος?

     

    Όσο για τη παραβολή

    In physics and geometry, the catenary is the curve that an idealised hanging chain or cable assumes when supported at its ends and acted on only by its own weight. The curve is the graph of the hyperbolic cosine function, and has a U-like shape, superficially similar in appearance to a parabola (though mathematically quite different).

  8. Νομίζω πως θα έπρεπε να είσαστε λίγο πιο συγκεκριμένος. Αν θεωρήσουμε ότι το συρματόσχοινο μήκους 100μ προσαρμόζεται σε δύο στηρίξεις που απέχουν 100μ η μια από την άλλη, τότε θεωρητικά δεν υπάρχει βέλος κάμψης και ούτε πρόκειται όση εφελκυστική τάση να του εφαρμόσεις.

     

    Αλέξη γιατί ql/8? Στο κέντρο του σχοινού δεν ασκείται το βάρος του? Ποιό είναι το q? Μήπως δεν έχω καταλάβει κάτι?

  9. Νομίζω ότι για να βγάλεις άκρη μέσα από το φόρουμ για τα αίτια του προβλήματος είναι πολύ δύσκολο. Εγώ στη θέση σου θα απευθυνόμουν για αυτοψία από πραγματογνώμονα από το ΤΕΕ μιας και σε περίπτωση δικαστηρίου αυτό μετράει.

     

    Βάλε και καμιά φωτογραφία (= χίλιες λέξεις)

  10. Συνάδελφοι επανέρχομαι και θα ήθελα να ρωτήσω προς τι η διαφορά χρώματος μεταξύ των δύο σκυροδετήσεων στη πρώτη φώτο. Η κίτρινη απόχρωση του σκυροδέματος (η οποία είναι και εσωτερικά) τι σας λέει?

     

    Ευχαριστώ

  11. Αν η κατασκευή είχε γίνει από τότε με ανοίγματα, τι θα λέγαμε σήμερα;

     

    Αν η κατασκευή είχε γίνει με ανοίγματα δε θα ξέραμε τη κατάσταση της σήμερα. Λίγες είναι οι κατασκευές εκείνες που έχουν προβλήματα σήμερα?

     

    Δηλαδή φίλε Αλέξη αν αυτή ήταν δικιά σου δουλειά θα έλεγες στο πελάτη πήγαινε βρές κανένα πετρά με περισσότερη εμπειρία από εμένα να σου κάνει τη δουλειά?

  12. Καλημέρα !!!

     

    Σίγουρα ένα κτίριο χωρίς ανοίγματα συμπεριφέρεται καλύτερα από ένα όμοιο με ανοίγματα 40%. Μήπως όμως δεν είναι απαραίτητη η ενίσχυση? Μια ανάλυση του κτιρίου χωρίς ανοίγματα και μια με τα ανοίγματα θα σου έδειχνε αν πονάει και που.

     

    Από Φυλλίτσα Καραντώνη αναφέρονται τα παρακάτω:

     

    - Δεν πρέπει να δημιουργούνται ανοίγματα κάτω από περιοχές συγκεντρωμένων φορτίων

    - Τα ανώφλια να βρίσκονται στην ιδια στάθμη

    - Τα οριζόντια διαζώματα δε πρέπει να διακόπτονται από ανοίγματα

    - Τα ανοίγματα να εξασφαλίζουν τη συμμετρία των πεσσών

    - Το συνολικό μήκος των ανοιγμάτων δεν πρέπει να υπερβαίνει το 50% του τοίχου

    - Ο ακραίος πεσσός να έχει ελάχιστο μήκος το μέγιστο εκ των α) ήμισυ του ύψους του β) του 1,5μ ή1,0μ για περιοχές μεγάλης και μέσης σεισμικότητας αντίστοιχα

    - Ο πεσσός μεταξύ δύο ανοιγμάτων πρέπει να έχει ελάχιστο μήκος το ήμισυ του ύψους του μικρότερου (σε ύψος) συντρέχοντος ανοίγματος και όχι μικρότερο από 1,0μ

     

    Σε περίπτωση εκτοξευόμενου, η θεμελίωση μπορεί να παραλάβει το πρόσθετο βάρος?

  13. Εγώ συμπεραίνω ότι το πιο πιθανό είναι καθίζηση σε συνδυασμό με ελλειπή όπλιση. Κατά τα άλλα τ απροβλήματα του είναι πολλά.

     

    Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για τη βοήθεια σας και σας εύχομαι καλό βράδυ

  14. Αρμοί έχουν προβλεφθεί; Κατασκευάστηκαν;

     

    Δεν έχω ιδέα αν υπάρχει μελέτη. Υποτίθεται οτι υπάρχει αλλά εδώ και κάποιους μήνες που ο ιδιοκτήτης την έχει ζητήσει δεν του έχουν δώσει τίποτα. Αρμούς δεν είδα

     

    Σωστός ο άλεξ

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.