Μετάβαση στο περιεχόμενο

NatasaPM

Members
  • Περιεχόμενα

    48
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από NatasaPM

  1. Καλησπέρα , έχω μια ημιυπόγεια αποθήκη  150 τ.μ.  σε 4όροφη οικοδομή,

    Στην άδεια εμφανίζεται κανονικά ως αποθήκη και στην πραγματικότητα είναι όντως αποθήκη.

    Τώρα που πρόκειται να μεταβιβαστεί είμαι υποχρεωμένη να εκδώσω Π.Ε.Α  για την εν λόγω αποθήκη

  2. On 18/10/2018 at 6:21 ΜΜ, ΚΑΝΑ said:

    Όχι για τα υπόλοιπα στο ΓΙΩΡΓΟ

    (1 τοποθέτηση θερμ/κών πλακών+επιχρίσματα+χρωματισμοί + -  ικριώματα για επιφάνεια 70τ.μ !)

    Μα δεν προκειται να γινουν σοβαδες , χρωματισμοί. Προκειται για θρμοπροσοψη . Και ικριωματα γιατι για 70 τ.μ ;; ολα κι ολα θα τοποθετηθούν 5 τ.μ ικριωματων 

  3. 4 ώρες πριν, ΚΑΝΑ said:

    Ναι αλλά εσύ Γιώργο τα έγραψες πιο σωστά 

     

    Να ρωτήσω  ..... για μια εξωτερική θερμομόνωση 70 τ.μ.  βγάζω 0,5  ημερομίσθια ,   είναι λογικό ;;

  4. 37 λεπτά πριν, georgegaleos said:

    1) Αρχικά, αν δεν την έχεις δει, δες την νέα εγκύκλιο γενικότερα για τις ΕΕΜΚ εδώ.
    2) Το ΣΑΥ / ΦΑΥ έχει πραγματικά νόημα αν έχεις αναλάβει επίβλεψη. (απλά το αναφέρω διότι έθεσες το θέμα σου σε νήμα που αφορά ΣΑΥ-ΦΑΥ)
    3) Δες τα έντυπα για το ΙΚΑ εδώ.

    Καλό είναι η συζήτηση να μην συνεχιστή στο παρόν νήμα, αλλά στο παρακάτω. Οπότε αν έχεις κάποιο άλλο θέμα σχετικά με το ΙΚΑ --αν θες-- θέσε το στην παραπομπή. 

     

    Αυτά πρέπει να τα συμπληρώσω και μετά να τα πάω στο Ι.Κ.Α της περιοχής ;

  5. Μήπως μπορεί να με καθοδηγήσει κάποιος σχετικά με το τι ακριβώς πρέπει να κάνω για Ι.Κ.Α για έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας για μία εργασία ( θερμομόνωση 40 τ.μ σε διαμέρισμα πολ / κίας ) . Σόρρυ αλλά δεν έχω ξανακάνει.

  6. Καλημερα ,  το κλιματιστικό είναι επιλέξιμη δαπάνη ; μπαίνει στην κατηγορία όπου στο φ.ε.κ λέει : "αντλίες θερμότητας"  και άρα το περνάμε ως αντλία θερμότητας αέρα-αέρα  ;  

  7. Αν είναι μονοκατοικία (που τέτοια φαντάζομαι είναι) στη συνολική επιφάνεια του κτηρίου προσμετρώνται και αυτά των ΜΘΧ, συνεπώς για επιθεωρητή Α' τάξης είναι > 250τμ, ανεξάρτητα αν η ωφέλιμη επιφάνεια ειναι < 250τ.

    Σωστα δυστυχως

  8. Όχι, τα τετραγωνικά που μετράς είναι της κύριας χρήσης. 

    Δυστυχως απ οτι φαινεται δεν εχεις δικιο ,  στο Φ.Ε.Κ μιλαει για συνολικη επιφανεια μεχρι 250 τ.μ  και οχι για ωφελιμη . Δυστυχως.

  9. Νατάσα για ποιον λόγο να κυνηγήσεις κάποιον. Ζητάς εξ' αρχής την αμοιβή σου για περαιωμένη εργασία. Δεν φτάνει που ρισκάρεις την αμοιβή του συμβούλου με βάση τα λεγόμενα σου, ρισκάρεις και αυτήν του επιθεωρητή? Ελπίζω να μην τα λες σοβαρά αυτά που γράφεις.

     

    Όλα αυτά φιλικά,

    Θα χρησιμοποιησω αληθινο περιστατικο ( φρεσκο ) για να  γινω κατανοητη. Σε υποψηφιο ωφελουμενο η αμοιβη Π.Ε.Α  βγαινει περιπου 150 ευρω . Οταν ζητησα να προπληρωθω χωρις να περιμενουμε την εγκριση  ο υποψηφιος μου ειπε :  150 ευρω ;;  ο Μιχαλης στο αλλο σπιτι που εχω μου ζητησε 45 και με τα παζαρια του κοψα ενα ταληρο ( οπου Μιχαλης : μηχανικος δομικων εργων της γειτονιας μας που βγαζει ολα τα ε.π και αναλαμβανει τις τακτοποησεις ). Αν το σκεφτεις εχει ενα δικιο και ο υποψηφιος γιατι πληρωνει 3πλα.

  10. Μα το πρόγραμμα μιλάει για εξοφλημένα παραστατικά ΠΕΑ. Για ποιο λόγο να ψάχνεις τους πελάτες σου. Πληρώνεσαι εξ' αρχής. Κόβεις 310, πληρώνεσαι 310 και του επιστρέφονται αυτά που αντιστοιχούν στην αμοιβή βάσει ωφέλιμης

    Μονο το 2ο Π.Ε.Α ειναι απαραιτητο να ειναι εξοφλημενο για να γινει η εκταμιευση ( οπως και του συμβουλου ). Χωρις αυτα τα 2 εκταμιευση δε γινεται.

    Για το 1ο Π.Ε.Α και πριν την εγκριση δε στελνεις παραστατικο υποχρεωτικα άρα αν δεν εγκριθει τον κυνηγας

  11. Καλημερα ,  αυτο που λες ειναι χειροτερο γιατι αν κοψεις Α.Π.Υ  310 ευρω θα πληρωσεις απο την τσεπη σου 260 ευρω με το καλημερα και αν δεν μπει στο προγραμμα θα τον ψαχνεις για να παρεις αυτα που πληρωσες απο την τσεπη σου για να βγαλεις το ε.π.

    Και αντε να εχεις 1-2 πελατες και να χασεις 500 ευρω ,

    τι γινεται αν εχεις 10 ; 20 ;;

  12. Ως προς τις αμοιβές πάντως ελπίζω να μην ακολουθείτε το πλαφόν και να ζητάτε πάντα το ψυχολογικό μέγιστο των 310€, ενημερωνοντας πάντα τον ενδιαφερόμενο ότι θα λάβει πίσω ένα μέρος της δαπάνης και όχι όλο το ποσόν.

    Διαφορετικά δεν βγαίνει..

     

    Στάλθηκε από το G3311 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.