Μετάβαση στο περιεχόμενο

Vasileios87

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Ενδιαφέροντα
    Αξιωματικός (Γ' Τάξεως) Εμπορικού Ναυτικού
  • Τοποθεσία
    Πειραιάς
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Επαγγελματίας Τεχνικού Κλάδου

Vasileios87's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καταρχάς σε ευχαριστώ γιά την απάντησή σου. Κριτήρια υπάρχουν, και είναι τα συνηθισμένα γιά αρκετές αντίστοιχες σχολές, όπως το lower , συνέντευξή, συστατικές επιστολές. Γιά βαθμό προπτυχιακού, "μοριοδοτείται" ο βαθμός του πτυχίου σε ποσοστό επί τοις εκατό, δηλαδή δεν υπάρχει απαίτηση ενός συγκεκριμένου βαθμού και άνω διά το δικαίωμά υποψηφιότητας. Αυτό που ρωτάω άνωθεν, είναι επειδή μπαίνει το οικονομικό στη μέση, και θα πρέπει (βάση δικής μου επιθυμίας) να ενοικιάσω σπίτι εκεί, αλλά και των διδάκτρων, να μάθω από φοιτητή ή απόφοιτο του συγκεκριμένου τμήματος ή του ΤΕΙ της σχολής Μηχανολόγων που το διοργανώνει το πρόγραμμα, το ποιό είναι το επίπεδο των σπουδών και το εάν τους χρειάστηκε επαγγελματικά ως τίτλος και γνωστικό αντικείμενο , αλλά και τη ΖΉΤΗΣΗ από υποψηφίους (λ.χ. περυσινούς) σπουδαστές, ώστε να έχω μιά πρώτη εικόνα γιά τις πιθανότητες μου, καθότι είναι άλλο να μην υπάρχει ενδιαφέρον και να "παίζω μπάλα" έναντι ελαχίστων συν-υποψηφίων. Επαναλαμβάνω, διά όποιον τυχόν γνωρίζει, το πρόγραμμα είναι το "Μηχανική Συγκολλήσεων και Μη Καταστροφικός Έλεγχος - MSc in Welding Engineering and Non Destructive Inspection". Ευχαριστώ.
  2. Καλησπέρα. Γνωρίζει κάποιος κάποια πληροφορία, για το κάτωθι μεταπτυχιακό πρόγραμμα, του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας (Κοζάνης): "Μηχανική Συγκολλήσεων και Μη Καταστροφικός Έλεγχος - MSc in Welding Engineering and Non Destructive Inspection". Ή κάποιος που να έχει σπουδάσει εκεί. Εάν τυχόν κάποιος γνωρίζει, θέλω να μάθω το ενδιαφέρον των υποψηφίων γιά το πρόγραμμα, ώστε να δω τις πιθανότητες μου, καθότι δεν έχω βρεί κάποια αναρτημένη λίστα με περσινούς επιτυχόντες. Και γενικά να μάθω την αυστηρότητα ή ελαστικότητα των κριτηρίων εισαγωγής, αλλά και εάν όντως βοηθά με το επίπεδο σπουδών στην κατάρτιση των φοιτητών. Το πρόγραμμα είναι επί πληρωμή (5,000) τα δίδακτρα, full time, με 25 άτομα εισακτέους. Καμιά γνώμη; 
  3. Καλησπέρα. Γνωρίζει κάποιος κάποια πληροφορία, για το κάτωθι μεταπτυχιακό πρόγραμμα, του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας (Κοζάνης): "Μηχανική Συγκολλήσεων και Μη Καταστροφικός Έλεγχος - MSc in Welding Engineering and Non Destructive Inspection". Ή κάποιος που να έχει σπουδάσει (σχετικά πρόσφατα) εκεί. Εάν τυχόν κάποιος γνωρίζει, θέλω να μάθω το ενδιαφέρον των υποψηφίων γιά το πρόγραμμα, ώστε να δω τις πιθανότητες μου, καθότι δεν έχω βρεί κάποια αναρτημένη λίστα με περσινούς επιτυχόντες. Και γενικά να μάθω την αυστηρότητα ή ελαστικότητα των κριτηρίων εισαγωγής, αλλά και εάν όντως βοηθά με το επίπεδο σπουδών στην κατάρτιση των φοιτητών. Το πρόγραμμα είναι επί πληρωμή (5,000) τα δίδακτρα, full time, με 25 άτομα εισακτέους. Καμιά γνώμη;
  4. Παρακάτω, επισύναψα το screenshot της αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης από τον νόμο 3982/2011 ο οποίος λέει στο Ε. (όπως φαίνεται παρακάτω) ότι γιά να σου χορηγηθεί "αρχική" άδεια (1), θα πρέπει βάση των Γ. & Δ. να αναγγείλεις την έναρξη & πρόθεση αυτής, των επαγγελματικών δραστηριοτήτων που άπτονται της αδείας.. Επίσης μέσα στο νόμο, λέει επ'αυτού: "Εάν η αρμόδια αρχή διαπιστώσει ότι δεν συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις, με απόφασή της απαγορεύει στον ενδιαφερόμενο την άσκηση της ως άνω επαγγελματικής δραστηριότητας" . Και επειδή εγώ ανήκω σε άλλο ταμείο ασφαλιστικό (ΝΑΤ) και όχι στο ΙΚΑ, γιά αυτό διαβάζοντας αυτά, μου γεννήθηκε η απορία.
  5. Ευχαριστώ, άρα, ανεξαρτήτως του ΤΕΕ όπου είναι ξεκάθαρο αυτό που διαβάζω, εμμέσως πλην σαφώς, απαντάς στο ερώτημά μου, πως -δεν- υπάρχει με την κτήση της άδειας εργοδηγού κάποιου άλλου είδους ασυμβίβαστο, και μπορώ να δώσω εξετάσεις, και έπειτα να συνεχίσω να εργάζομαι ως έχω στη θάλασσα. Σωστά; Αν κάνω λάθος, παρακαλώ διορθώστε με.
  6. Καλησπέρα. Θέλω να ρωτήσω το εξής. Επιπροσθέτως, ευχαριστώ γιά την όποια τυχόν απάντηση. Είμαι απόφοιτος ΑΕΝ/Μηχανικών. Τις προϋποθέσεις τις γνωρίζω γιά την απόκτησή της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος του εργοδηγού μηχανικού όπου και επιθυμώ να αποκτήσω. Επομένως ή ερώτηση μου αφορά αυτήν, και θέλω να ρωτήσω, εάν μπορώ/υπάρχει η δυνατότητα, (με τη συμμετοχή μου στις αντίστοιχες εξετάσεις γιά την απόκτησή της εν λόγω άδειας) , να μην κάνω εγγραφή στο ΤΕΕ, και επομένως χάσω και τα εργασιακά μου δικαιώματα ως Μηχανικός του Εμπορικού Ναυτικού. Γιά να γίνω σαφέστερος, επιθυμώ "απλώς να έχω" (στην κατοχή μου) την άδεια του εργοδηγού, και να συνεχίσω να είμαι Μηχανικός του Εμπ. Ναυτικού. Μπορώ να έχω την άδεια, χωρίς να εγγραφώ στο ΤΕΕ, και παράλληλα να εξασκώ το επάγγελμά μου; Και -αν και όποτε- επιθυμώ να εξασκησω επαγγελματικό προσανατολισμό που αφορά την ανωτέρω άδειά, τότε και μόνο να εγγραφώ στο ΤΕΕ; Ή μήπως με τη συμμετοχή στις εξετάσεις, χάνω αυτομάτως τα επαγγελματικά μου δικαιώματα στο Εμπ. Ναυτικό; Ευχαριστώ.
  7. Καλησπέρα. Θέλω να ρωτήσω το εξής. Επιπροσθέτως, ευχαριστώ γιά την όποια τυχόν απάντηση. Είμαι απόφοιτος ΑΕΝ/Μηχανικών. Τις προϋποθέσεις τις γνωρίζω γιά την απόκτησή της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος του εργοδηγού μηχανικού όπου και επιθυμώ να αποκτήσω. Επομένως ή ερώτηση μου αφορά αυτήν, και θέλω να ρωτήσω, εάν μπορώ/υπάρχει η δυνατότητα, (με τη συμμετοχή μου στις αντίστοιχες εξετάσεις γιά την απόκτησή της εν λόγω άδειας) , να μην κάνω εγγραφή στο ΤΕΕ, και επομένως χάσω και τα εργασιακά μου δικαιώματα ως Μηχανικός του Εμπορικού Ναυτικού. Γιά να γίνω σαφέστερος, επιθυμώ "απλώς να έχω" (στην κατοχή μου) την άδεια του εργοδηγού, και να συνεχίσω να είμαι Μηχανικός του Εμπ. Ναυτικού. Μπορώ να έχω την άδεια, χωρίς να εγγραφώ στο ΤΕΕ, και παράλληλα να εξασκώ το επάγγελμά μου; Και -αν και όποτε- επιθυμώ να εξασκησω επαγγελματικό προσανατολισμό που αφορά την ανωτέρω άδειά, τότε και μόνο να εγγραφώ στο ΤΕΕ; Ή μήπως με τη συμμετοχή στις εξετάσεις, χάνω αυτομάτως τα επαγγελματικά μου δικαιώματα στο Εμπ. Ναυτικό; Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.