Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υφιστάμενο χαμηλό κτίριο με παρόδια στοά


Kougioufas

Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα. Έχω μια περίπτωση με μια υφιστάμενη διώροφη κατοικία εντός σχεδίου (κατασκευασμένη το 2006), με την οικοδομική άδεια να έχει βγει με τη διάταξη περί χαμηλών κτιρίων. Στο οικόπεδο προβλέπεται η κατασκευή παρόδιας στοάς. Φυσικά και στην οικοδομική άδεια προβλεπόταν  στοά, χωρίς να υπάρχει οικοδομή πάνω από αυτή. Η στοά αυτή δεν κατασκευάσθηκε ποτέ, με την υπόλοιπη οικοδομή να είναι στην προβλεπόμενη θέση (σε απόσταση από την ΟΓ=ΡΓ ίση με το πλάτος της στοάς 5.00μ).

Ο σημερινός ιδιοκτήτης θέλει να κάνει προσθήκη ορόφου. Για να το κάνει αυτό πρέπει το κτίριο να "αποχαρακτηρισθεί" από χαμηλό κτίριο. Αυτό είναι το πρώτο πρόβλημα. Δεν ξέρω δηλαδή αν ένα κτίριο που έχει κατασκευασθεί με τη διάταξη των χαμηλών κτιρίων, μπορεί να "αλλάξει" από χαμηλό κτίριο.

Το δεύτερο πρόβλημα, είναι η μη κατασκευή της στοάς. Θεωρείται αυθαίρετο το κτίριο; Μπορεί να ενταχθεί στο Ν.4178/2013;

Σύμφωνα με το ΝΟΚ στο άρθρο 22:

"Σε περίπτωση που η όψη του κτιρίου κατασκευάζεται σε απόσταση από την οικοδομική γραμμή μεγαλύτερη του προβλεπόμενου πλάτους της στοάς ή δεν καταλαμβάνει όλο το μήκος των προσώπων του οικοπέδου στα οποία προβλέπεται η υποχρεωτική στοά, απαιτείται έγκριση Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής για την έκδοση άδειας δόμησης."

Θα μπορούσα σήμερα δηλαδή να μην κατασκευάσω τη στοά-αφού αυτή είναι σε απόσταση 5.00 από την ΡΓ όσο και η στοά; Διότι αν ναι θα μπορούσα με τα τετραγωνικά της στοάς που προσμετρώνται στην κάλυψη, να μη θεωρήσω το κτίριο χαμηλό.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός. Έχει αντιμετωπίσει κάποιος συνάδελφος κάτι αντίστοιχο;

Δεν ξέρω που να απευθυνθώ.

Ευχαριστώ!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.