Μετάβαση στο περιεχόμενο

RTK-Ταχυμετρική μέθοδος αναμενόμενη απόκλιση


Recommended Posts

Καλησπέρα,

Θέλω να ρωτήσω ποια θα πρέπει είναι η αναμενόμενη απόκλιση αν συγκρίνω συντεταγμένες ίδιων σημείων μετρημένων με μέθοδο RTK και Ταχυμετρίας ;

Edited by andrgkar
Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως είναι σχετικό, κι έχει να κάνει με τι δικτυο θα χρησιμοποιήσεις, εάν αυτό υποστηρίζει VRS ή όπως διάολο το λένε, την ακρίβεια του rover.

 

Και πάμε απ'την άλλη. Εχει να κάνει με την ακρίβεια του total, απο τι στάσεις ξεκίνησες, σε τι στάσεις έκλεισες, αν μοιράστηκε σφάλμα ή οχι.

 

Εγώ για παράδειγμα, είχα μια οδευση κανα 1.5 χλμ. Ξεκίνησα απο 2 στάσεις Π.Ε. του μελετητή, το γνήσιο πράμα, και έκλεισα σε άλλες 2. Μικρή υψομετρικη΄διαφορά. Γωνικά έκλεισαν πανηγυρικά, γραμμικά κοντά στο όριο. Μοιράστηκε το σφάλμα σε 10-12 στάσεις, τη λύνω και σε EΓΣΑ.

 

Παίρνω το ροβερ γνωστής εταιρείας, με δίκτυο της ίδιας γνωστής εταιρείας και είχα διαφορές απο 1εκ μέχρι και 7εκ. Για τα υψόμετρο δε το συζητώ, οτι ναναι.

 

ΙΣως βέβαια η ορθότερη σύγκριση θα ήταν να μετρήσω με μετασχηματισμό ομοιότητας (μιας και ηταν μικρό το εύρος της περιοχης) ώστε να βγάλω utm στις στάσεις, αλλα δε νομιζω πως θα παιζε ιδιαίτερο ρόλο.

 

Γράψε και την ειδικότητα σου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.