Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αποψεις για αναζήτηση Πρακτικής άσκησης Ηλ/γου Μηχανικού ΤΕ


Recommended Posts

Καλησπέρα! είμαι τελειόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ  (8ο εξάμηνο σπουδών)δεν χρωστάω κανένα μάθημα  και  είμαι έτοιμος να πάρω πρακτική και πτυχιακή 8-) . και θα ήθελα την άποψη σας για το που αξίζει να εκπονήσω την πρακτική μου π.χ (τεχνικό γραφείο "μελέτες", κατασκευαστικες εταιρείες "πίνακες" , βιομηχανία, εταιρίες προμήθειας ηλεκτρολογικου  υλικού, εταιρίες αυτοματισμών κλπ) . Λαμβάνοντάς υπόψη ότι ψάχνω  για πρακτική η οποία θα που αποφέρει γνώσεις και εμπειρία, για την μετέπειτα επαγγελματική μου σταδιοδρομία, είτε αυτό άφορα την σημερινή είτε την μελλοντική αγορά εργασίας (θέλω τις απόψεις σας ως μηχανικοί της αγοράς). 

 

θα εκτιμούσα εάν μπορείτε να μου ονοματίσετε επιχειρήσεις  στην Θεσσαλονίκη   από τις  οποίες θα άξιζε να ζητήσω πρακτική.

 

Να σημειώσω ότι είμαι άριστος φοιτητής και ενδιαφέρομαι πολύ για το αντικείμενο των σπουδών μου, και δεν θα ήθελα να κάνω πρακτική για να φέρνω καφέδες η να μάθω πως δουλεύει ο εκτυπωτής όπως έχει τύχει σε πολλούς πρακτικάριους 

 

Ανυπομονώ για τις απαντήσεις σας!

 

ευχαριστώ εκ των προτέρων 

 

Edited by Ermes
Link to comment
Share on other sites

Να δεις τι σου αρέσει.Κάποια προτίμηση θα έχεις ύστερα από τόσα χρόνια σπουδών.Δηλαδή σε ενδιαφέρουν ηλεκτρικές μηχανές, εγκαταστάσεις, προγραμματισμός scada κλπ.

Πχ θες να ασχοληθείς με Ηλεκτρολογικά εξοπλισμό?πήγαινε σε μια εταιρεία τύπου καυκάς αν μπορείς όπου και τα υλικά θα μάθεις και την πιάτσα και θα Δικτυωθεις.θες να ασχοληθείς με Ηλεκτρολογικες εγκαταστάσεις?προτίμησε κάποια εταιρεία που να έχει κάποια μεγάλα έργα στη Θεσσαλονίκη Η κάπου εκεί κοντά.

Μπες στο σύλλογο τεχνικών εταιρειών και δες εταιρείες που έχουν έδρα τη Θεσσαλονίκη.μιλά με κάποιον καθηγητή σου (Ίσως αυτόν που θα κάνεις την πτυχιακη) αν έχει να σου προτείνει κατι.

Όπου και να πας θα μάθεις κάτι χρήσιμο αρκεί να εξηγήσεις από την αρχή ποιες είναι οι επιθυμίες σου και οι στόχοι σου.

Αν έχεις σκοπό να κάνεις κάποιο μεταπτυχιακό και να το κάνεις παράλληλα με τη δουλειά Η σε συναφές αντικείμενο Ίσως να είναι ακόμα καλύτερα.Αυτό που φρενάρει για λίγο την επαγγελματική εξέλιξη Στην αρχή είναι ο στρατός(διάστημα μεταξύ σχολής και εργασιας).

Link to comment
Share on other sites

...και δεν θα ήθελα να κάνω πρακτική για να φέρνω καφέδες η να μάθω πως δουλεύει ο εκτυπωτής όπως έχει τύχει σε πολλούς πρακτικάριους

 

 

Καταλαβαίνω ακριβώς τι εννοείς λέγοντας τα παραπάνω.

Αλλά να υπενθυμίσω ότι δεν είναι κακό να φέρνει κανείς τους καφέδες (και μην ξεχνάμε και τα νερά), αρκεί να το κάνει σωστά, δηλαδή με την αξιοπρέπεια και προσοχή που αρμόζει, και όχι αγγαρεία δουλειά.

theintern22.jpg

Link to comment
Share on other sites

stet

Καλημερα, ευχαριστω για απαντηση σου.

δεν εχω καποια συγκεκριμένη προτιμηση με το τι θα ηθελα να ασχοληθω στην πρακτικη μου, γι αυτο και ενδιαφερομαι για διαφορες αποψεις σχετικα με τι γινεται σημερα στην αγορα,και το τι προβλεπεται για το μελλον. με ενδιαφερει ολο το γνωστικο αντικειμενο του ηλ. μηχ. αλλα θα ηθελα να μαθω και να ακουσω προτασεις για υπαρχουσες επιχειρησεις-οργανισμους (γι αυτο ζητησα και ονοματα) ωστε να κανω υστερα μια αναζητηση και να δω με τι ασχολειται και σε ποιον τομεα δραστηριοποιειται η καθε επιχειρηση με σκοπο να επιλεξω την πιο ελκιστικη για εμενα και να κανω αιτηση για πρακτικη.

ευχαριστω και παλι.

Link to comment
Share on other sites

CostasV

Καλημερα, 

προφανως και εαν χρειαστει θα φερω, αλλα εννουσα οτι δεν θα ηθελα εκει να βασιζεται η πρακτικη μου , να ειναι αυτη δλδ η βασικη μου δουλεια και να μην ασχολουμαι καθολου με το αντικειμενο μου.

Εχεις να μου προτινεις καποια αναλογη εταιρια-επιχειρηση προς αναζητηση πρατικης?

ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα Hermes.

Η αγορά σήμερα είναι πολύ δύσκολη και θέλει πολύ κυνήγι. Αυτή είναι η αλήθεια. Ο ελεύθερος επαγγελματίας προσπαθεί να πάρει όσες δουλειές μπορεί και να ανοιχτεί σε καινούργια πεδία για αυτόν για να βγάλει ως προς το ζην οπότε θα ψάξει, θα ρωτήσει και θα διαβάσει. Ο υπάλληλος που δουλεύει στην τεχνική εταιρεία εύχεται να υπάρχουν έργα και να πέσει ο μισθός...

Αυτά που κινούνται τώρα κατά την άποψή μου είναι τα ηλεκτρομηχανολογικά (ε.η.ε., θέρμανση, ψύξη,πυρασφάλεια κλπ) για ανακαινίσεις κτιρίων και διαμερισμάτων. Η οικοδομή όπως γνωρίζεις έχει μειωθεί με δραματικούς ρυθμούς. Σε αυτή την περίπτωση επιλέγεις μια τεχνική εταιρεία που να κάνει μελέτες, να έχει έργα προς υλοποίηση ώστε να μπορείς να δεις όλο το έργο και να αποκτήσεις μια εικόνα(από μελέτη, κατασκευή,παραγγελίες, τιμολόγηση,επίβλεψη). Από την άλλη μπορείς να πας και σε εταιρεία ηλεκτρολογικού εξοπλισμού όπως σου προανέφερα όπου μπορείς να μάθεις μες στην καθημερινότητα τι υλικά κυκλοφορούν στην αγορά, τιμές κλπ και να δικτυωθείς με ηλεκτρολόγους.

Στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών και της εξοικονόμησης ενέργειας τα φωτοβολταϊκά πλέον δεν κατασκευάζονται με τους ρυθμούς μερικών ετών πίσω. Ίσως στην εξοικονόμηση ενέργειας να δεις (ψύξη/θέρμανση) και building management system.

Επίσης μπορείς να ψάξεις εταιρείες με αυτοματισμούς οι οποίες δραστηριοποιούνται πα΄ρα πολύ με εργοστάσια και πλοία(ειδικότερα για τα πλοία ίσως να έχεις και προοπτική σε ναυτιλιακή είτε για να μπαρκάρεις είτε για να δουλέψεις σε ναυπηγείο (εσωτερικό/εξωτερικό)

Αυτό που θα κάνεις μπορεί να σου αρέσει μπορεί και όχι, τώρα να έχει ζήτηση και σε μερικά χρόνια όχι. Σημασία έχει ότι στην πρακτική κάνεις στην ουσία μια εισαγωγή στον επαγγελματικό χώρο όπου θα έχεις επαφή/συνεργασία με αφεντικό, προϊστάμενο, πελάτη και παράλληλα θα εμπλουτίσεις το τεχνικό υπόβαθρό σου.

Μέσα από την καθημερινότητα θα δεις τι σου ταιριάζει και τι όχι και σε τι μπορείς να ανταπεξέλθεις( πχ να προτιμάς περισσότερο τη δουλειά γραφείου, το εργοτάξιο, κλπ).

Εταιρείες δεν έχω να σου προτείνω αλλά μπες εδώ και κάτι μπορεί να σου κάνει κλικ.

http://www.sate.gr/html/meloi.aspx?&complexSearch=false?&menuID=2&pID=0

Ακόμα περισσότερο πήγαινε στις εταιρείες που πιθανώς να σε ενδιαφέρουν και συζήτησε μαζί τους. Μπορεί να σου δώσουν άλλη οπτική του αντικειμένου εργασίας που σε ενδιαφέρει.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε stet σε ευχαριστώ πολύ για τις  κατατοπιστικές συμβουλές και απόψεις σου.

 

Αναμένω και άλλες απόψεις σχετικά με το θέμα ώστε να μαζέψω διάφορες γνώμες και διαφορετικό τρόπο σκέψεις και να αποκτήσω μια ποιο ολοκληρωμένη εικόνα πριν κάνω τις επιλογές μου.

 

Επίσης θα με ενδιέφερε να μου πείτε και κάποια αξιόλογη εταιρία ή κάποια εμπειρία σας στο θέμα 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.