Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Σχετικά με αυτό το αρχείο

Διαχείριση κινδύνων κεραυνοπληξίας κοινών κατασκευών κατά ΕΛΟΤ ΕΝ 62305-2

 


Τι νέο υπάρχει στην έκδοση 2.1   See changelog

Κυκλοφόρησε

Η υποχρέωση (ή μη) εγκατάστασης Αντικεραυνικής Προστασίας σε μια κατασκευή προκύπτει κατόπιν εκτίμησης του κινδύνου απώλειας ανθρώπινης ζωής λόγω άμεσου ή έμμεσου κεραυνικού πλήγματος στην κατασκευή, και υπολογίζεται σύμφωνα με το ΕΛΟΤ EN 62305–2: “Protection against lightning–Part 2: Risk Management”. Αν ο υπολογιζόμενος κίνδυνος απώλειας ανθρώπινης ζωής είναι μεγαλύτερος από τον αποδεκτό κατά το πρότυπο τότε, προσδιορίζονται μέτρα αντικεραυνικής προστασίας με αντίστοιχη επιλογή της στάθμης προστασίας, έτσι ώστε να μειώνεται ο υπόψη κίνδυνος (πιθανότητα) κάτω του αποδεκτού ορίου.

 Η εφαρμογή υπολογιστικών φύλλων LRISK v2.1 σας καθοδηγεί με ακρίβεια στην εισαγωγή των δεδομένων της υπό εξέταση κατασκευής, αναλαμβάνει την αυτόματη ανάκτηση των απαραίτητων συντελεστών από τους σχετικούς πίνακες του προτύπου και την εκτέλεση των αναγκαίων υπολογισμών. Επιπλέον, δίνει τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ διαφόρων μέτρων προστασίας (σεναρίων) και επιλογής του πλέον τεχνικο-οικονομικά συμφέροντος συνδυασμού μέτρων.

 Στη νέα έκδοση v2.1 έχουν προστεθεί νέες δυνατότητες, όπως εξέτασης  σεναρίων κόστους-οφέλους (για υπολογισμό κινδύνων οικονομικών απωλειών- ιδιαίτερα χρήσιμος π.χ. για τη λήψη απόφασης επί του επιπέδου προστασίας σε ΣΑΠ Φ/Β εγκαταστάσεων) και άλλες χρηστικές βελτιώσεις.

 Υπενθυμίζεται ότι οι σχετικοί υπολογισμοί, σύμφωνα με το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ 62305-2, είναι υποχρεωτικοί στις μελέτες οικοδομικών αδειών, προκειμένου να τεκμαίρεται αν απαιτείται η εγκατάσταση ΣΑΠ ή/και εξοπλισμού απαγωγών υπερτάσεων ή/και άλλων μέτρων για τη μετρίαση του κινδύνου απώλειας ανθρώπινης ζωής, λόγω κεραυνικού πλήγματος σε μια κατασκευή, εντός αποδεκτών ορίων.

επικοινωνία: [email protected]


Σχόλια Μελών

Recommended Comments

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.