Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπεύθυνη δήλωση αποστάσεων πρατηρίου υγρών καυσίμων


ilkar

Recommended Posts

καλημέρα συνάδελφοι

θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με την ανανέωση πιστοποιητικού πυροπροστασίας σε πρατήριο υγρών καυσίμων. πήγα στην πυροσβεστική για να καταθέσω τα δικαιολογητικά που είχα

α) πληρωμή 10€ από ε.τ.ε.

β) υπεύθυνη δήλωση από προμηθευτή πυροσβεστήρων ότι έγινε αναγόμωση

γ) τεχνικό υπόμνημα (σύμφωνα με το άθρο 4 του ν. 2801/2000 και του άρθρου 14 του π.δ. 118/16 - 06 - 2006)

μου ζητήθηκε ακόμα μια υπεύθυνη δήλωση αποστάσεων την οποία δεν είχαν να μου δώσουν. αν κάποιος συνάδελφος γνωρίζει πού μπορώ να βρω ή τι ακριβώς πρέπει να αναφέρει αυτή η υπεύθυνη δήλωση;

 

ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε, προφανώς δεν θα πάρουν μέτρο να μετρήσουν και ζητάνε υπ. δήλωση για να είναι καλυμένοι.

Δες το 118/06 γενικά περί αποστάσεων (απαγορευτικές) από διάφορα κτίρια κλπ., ψάξου λίγο για την περιοχή γύρω του, και φτιάξε την.

Προφανώς κάτι θα βρίσκετε κοντά και θέλουν να είναι σίγουροι...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το πρατηριο εφοσον εχει αδεια λειτουργιας απο το Υπουργείο συγκοινωνιών θα τηρεί σίγουρα και τις αποστάσεις που ορίζονται .Αλλωστε ήδη εχει υποβληθει μια τετοια δήλωση στην αρχη όταν πήρε αδεια εκτος και αν ειναι πολυ παλιο .

Σε καθε περίπτωση οι αποστασεις φαινονται στο 118/06 θα χρειαστεις όμως σίγουρα τοπογραφικό μηχανημα για να τις μετρήσεις.

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα

 

αρχικα θεωρω απαραδεκτο να σου ζητουν δηλωση για αποστασεις αν αυτές αφορουν την αποσταση του πρατηριου απο αλλες δραστηριότητες απο τη στιγμη που εχει ηδη πιστοποιητικο ( εγραψες οτι προκειται για ανανεωση )

 

η μονη περιπτωση ειναι να σου ζητησουν δηλωση ειναι για αποστασεις δεξαμενων κ.λπ. απο τυχον υπογεια κλπ αρθρο 12 και οχι 14 του 118/06 που μπορει να υπαρχουν

 

συγκεκριμένα αναφερει το αρθρο προς το τελος

 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, σε οποιαδήποτε περίπτωση που διαπιστώσει κατόπιν αυτοψίας, ότι δεν τηρούνται τα διαλαμβανόμενα στο παρόν άρθρο μέτρα και μέσα πυροπροστασίας, ανακαλεί το Πιστοποιητικό και κοινοποιεί την απόφασή της αυτή στην Αρχή που είναι αρμόδια για την χορήγηση της άδειας λειτουργίας.

Οι παραβάτες των Διατάξεων του παρόντος άρθρου διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις Διατάξεις του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.

 

για ποιο λογο να υπογραψεις δηλωση ? οποιος πυροσβεστης θελει να βγαλει κορδελα

Link to comment
Share on other sites

για ποιο λογο να υπογραψεις δηλωση ? οποιος πυροσβεστης θελει να βγαλει κορδελα

 

Συμφωνώ στα παραπάνω ομως ακομα δεν εχουμε συνειδιτοποιηση οτι σε ολα πλεον οι υπηρεσιες θα προσπαθουν με κάθε τροπο να αποποιηθουν τις ευθυνες τους μεταθετωντας τις στους μηχανικούς με ότι συνεπαγεται .Βεβαια αυτο που θα πρεπει να κανουμε σε κάθε περιπτωση απ την στιγμη που ολα αυτα δεν προκυπτουν απο κάποια νομοθεσια ειναι να μην συμφωνουμε και να αντιδρουμε σε καθε τετοια περιπτωση .Το θέμα ειναι όμως ποσοι αντιδρούν και το πόσοι συμβιβαζονται !

Η απαντηση μου πιστευω να σε καλυψε ilkar και βεβαια θα με ενδιεφερε η συνεχεια στο ζητημα σου .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.