Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ενημέρωση παλαιότερου τοπογραφικού ή νέο?


Recommended Posts

Το θέμα που θα ήθελα τη βοήθεια σας έχει να κάνει με μια προσωπική υπόθεση. Πρόκειται για ένα αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου που είναι 12 στρ. Το 1995 έγινε τοπογραφικό χωρίς εξάρτηση, για αποδοχή κληρονομιάς. Σήμερα σκέφτομαι να βγάλω μια άδεια για το αγροτεμάχιο αυτό και χρειάζεται πριν την διαδικασία να περάσει από δασαρχείο.

Το ερώτημα μου είναι: μπορώ να απευθυνθώ στον τοπογράφο που είχε κάνει το παλαιό τοπογραφικό για να κάνει μια "επικαιροποίηση" ώστε να έχω ένα νέο εξαρτημένο τοπογραφικό το οποίο θα υπογράψω εγώ ή πρέπει να γίνει εξαρχής η δουλειά;

Εάν είναι να γίνει εξαρχής ή δουλειά, μπορώ να απευθυνθώ και σε κάποιον άλλο τοπογράφο της περιοχής ή πιστεύετε ότι κάτι τέτοιο είναι αντισυναδελφικό? Είναι μικρό το μέρος και είναι βέβαιο ότι θα μαθευτεί εάν απευθυνθώ σε κάποιον άλλο.

Οικονομικά που θα πρέπει να περιμένω ότι θα κυμανθεί η αμοιβή του τοπογράφου για να μετρήσει εκ νέου το αγροτεμάχιο ή για να "επικαιροποιήσει" το παλαιό?

Ειμαι νέα συνάδελφος και δεν έχω κάνει άλλο τοπογραφικό, ούτε έχω τα κατάλληλα μηχανήματα για να το κάνω μόνη μου.

 

Κάθε άποψη θα μου είναι εξαιρετικά χρήσιμη, διότι δεν ξέρω καθόλου πώς να κινηθώ.

Link to comment
Share on other sites

Για εκτός σχεδίου θέλεις εκτός την έγκριση του Δασαρχείου και την έγκριση της Αρχαιολογίας. Που σημαίνει ότι το τοπογραφικό πρέπει να είναι εξαρτημένο σε ΕΓΣΑ ή σε ΗΑΤΤ. Πρέπει να ξαναγίνει η μέτρηση γιατί ο τοπογράφος δεν θα έχει το χρόνο να το κάνει εκτός αν τον πληρώνεις να ξανακάνει καινούριο (για αυτό το λόγο τα τοπογραφικά για συμβόλαια είναι τις περισότερες φορές ανεξάρτητα). Η γνώμη μου είναι να ζητήσεις συνεργασία με κάποιον τοπογράφο και να ξεκινήσεις σιγά σιγά να εγκληματίζεσαι στο χώρο, αν θέλεις να ασχοληθείς με αυτό φυσικά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.