Μετάβαση στο περιεχόμενο

BI AR

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by BI AR

  1. Το θέμα που θα ήθελα τη βοήθεια σας έχει να κάνει με μια προσωπική υπόθεση. Πρόκειται για ένα αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου που είναι 12 στρ. Το 1995 έγινε τοπογραφικό χωρίς εξάρτηση, για αποδοχή κληρονομιάς. Σήμερα σκέφτομαι να βγάλω μια άδεια για το αγροτεμάχιο αυτό και χρειάζεται πριν την διαδικασία να περάσει από δασαρχείο. Το ερώτημα μου είναι: μπορώ να απευθυνθώ στον τοπογράφο που είχε κάνει το παλαιό τοπογραφικό για να κάνει μια "επικαιροποίηση" ώστε να έχω ένα νέο εξαρτημένο τοπογραφικό το οποίο θα υπογράψω εγώ ή πρέπει να γίνει εξαρχής η δουλειά; Εάν είναι να γίνει εξαρχής ή δουλειά, μπορώ να απευθυνθώ και σε κάποιον άλλο τοπογράφο της περιοχής ή πιστεύετε ότι κάτι τέτοιο είναι αντισυναδελφικό? Είναι μικρό το μέρος και είναι βέβαιο ότι θα μαθευτεί εάν απευθυνθώ σε κάποιον άλλο. Οικονομικά που θα πρέπει να περιμένω ότι θα κυμανθεί η αμοιβή του τοπογράφου για να μετρήσει εκ νέου το αγροτεμάχιο ή για να "επικαιροποιήσει" το παλαιό? Ειμαι νέα συνάδελφος και δεν έχω κάνει άλλο τοπογραφικό, ούτε έχω τα κατάλληλα μηχανήματα για να το κάνω μόνη μου. Κάθε άποψη θα μου είναι εξαιρετικά χρήσιμη, διότι δεν ξέρω καθόλου πώς να κινηθώ.
  2. Καλημέρα και καλή βδομάδα. Οταν λέω παραδοσιακό δώμα εννοώ ότι δεν είναι οπλισμένη πλάκα. Το ταβάνι έχει με ξύλινα δοκάρια και από όσο γνωρίζω ο τρόπος κατασκευής ήταν με καλάμια, χώμα και λάσπη με άμμο θαλάσσης. Αυτά από ότι έχω δει και σε διπλανό εγκαταλελειμένο σπίτι αντίστοιχης ηλικίας που το ταβάνι του έχει μισοπέσει. Ρύσεις υπάρχουν καλές, δεν υπάρχουν λιμνάζοντα νερά. Αυτό έχει τσεκαριστεί και κατά την διάρκεια βροχόπτωσης. Η μεγάλη ηλιοφάνεια είναι μέχρι στιγμής ένα πρόβλημα γιατί λόγω συστολής-διαστολής δημιουργούνται τα σκασίματα και περνάει το νερό. Ανάλογα με το αν είναι ζεστή χρονιά μπορεί να χρειστεί και δύο φορές τον χρόνο επίστρωση ελαστομερούς. Το ασφαλτόπανο πώς επηρεάζεται από την μεγάλη ηλιοφάνεια; Υπάρχει η δυνατότητα να βαφτεί μετά την επίστρωση σε άσπρο χρώμα; Το σημείο που βρίσκεται το σπίτι είναι μακρυά από την θάλασσα, στην χώρα του νησιού.
  3. TheoTDM900 διάβασα τις συμβουλές-οδηγίες που έδωσες στο παρελθόν στον Χάρη σχετικά με το πώς θα τοποθετήσει ασφαλτόπανο σε κάποιο σημείο της ταράστας του. Ηθελα να ρωτήσω εάν αυτή η μέθοδος μπορεί να λειτουργήσει και στην περίπτωση δώματος παραδοσιακού σε παλιό σπίτι στις Κυκλάδες. Εχει γίνει στο παρελθόν μια επέμβαση με στρώση λίγων εκατοστών μίγματος τσιμεντονίας και άμμου θαλάσσης, τοπική μέθοδος αντιμετώπισης των προβλημάτων υγρασίας. Παράλληλα κάθε χρόνο γίνεται επάλειψη με ελαστομερή για επιπλέον στεγάνωση. Πρόσφατα (3 χρόνια από την παραπάνω επέμβαση) δημιουργήθηκε πάλι πρόβλημα με νερό βροχής που έσταξε μέσα στο σπίτι. Το δώμα έχει επιφάνεια 18-20 μ2. Μπορώ να τοποθετήσω ασφαλτόπανο και να αντιμετωπιστεί πιο μόνιμα το πρόβλημα; Μπορεί η εργασία να γίνει από εμένα δεδομένου ότι δεν έχω ξαναασχοληθεί με μερεμέτια;
  4. Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας. Ενημέρωσα τον ιδιοκτήτη και επικοινώνησε με τον μηχανικό, ο οποίος από ότι φαίνεται είχε ως βασικό πρόβλημα το ότι η άδεια δόθηκε σε εμένα και δεν ενημερώθηκε. Για να συμπληρώσει κανείς την όλη εικόνα πρέπει να διευκρινίσω ότι η υπόθεση αφορά περιοχή εκτός Αττικής, ο μηχανικός είναι από τους πιο δραστήριους της περιοχής και εγώ μόλις εμφανίστηκα στο προσκήνιο. Ελπίζω να ξεπεραστεί το θέμα σύντομα. Θα ξαναεπικοινωνήσω με την πολεοδομία και σκέφτομαι να κάνω και μια επικοινωνία με τον άλλο μηχανικό. Θα επανέλθω με τις εξελίξεις. Σας ευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλές.
  5. Καλημέρα σε όλους. Είμαι νέα μηχανικός και καινούργια στο forum. Μου παρουσιάστηκε το εξής πρόβλημα στην πρώτη οικοδομική άδεια που έχω αναλάβει. Ιδιοκτησία εκτός σχεδίου, πρώτη άδεια από άλλον μηχανικό το 2003. Η άδεια αφορούσε δύο ξεχωριστά κτίσματα (κτίριο κατοικιών και κατάστημα). Υλοποιείται το ένα κτίσμα (κτίριο κατοικιών) κανονικά, ηλεκτροδοτείται και λειτουργεί. Η πρώτη άδεια έληξε τον Ιούνιο του 2007. Ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να βγάλει νέα άδεια για κτίριο κατοικιών αυτή την φορά αντί για το κατάστημα που δεν έχτισε. Επί της ουσίας πρόκειται για νέα άδεια (αλλαγή θέσης, μελετών, σ.δ., σ.ο., κ.λ.π.). Στην πολεοδομία κατατέθηκε η νέα άδεια από εμένα (με τίτλο όμως "αναθεώρησης οικ. αδείας" όπως μου είχε ζητηθεί από την πολεοδομία), τρεις μήνες αφότου είχε λήξει η ισχύς της πρώτης άδειας. Δεν μου ζητήθηκε να ενημερώσω τον πρώτο μηχανικό ή να ζητήσω αίτηση παραίτησης από τον πρώτο μηχανικό εφόσον η νέα άδεια κατατέθηκε μετά την λήξη ισχύος της αρχικής. Ενώ φτάνει η διαδικασία του φακέλου στο τέλος και είμαι στο στάδιο έκδοσης της οικ. άδειας (πλήρης φάκελος, ΕΠΑΕ, εγκρίσεις, πληρωμένες εισφορές, κ.λ.π.), εμφανίζεται ο πρώτος μηχανικός στην πολεοδομία και "μπλοκάρει" την έκδοση της άδειας, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει ενημερωθεί σχετικά από τον ιδιοκτήτη και ότι πρέπει να κάνει εκείνος αίτηση παραίτησης επίβλεψης πρώτα για να μπορέσει να συνεχίσει η διαδικασία και να εκδοθεί η άδεια. Θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν αυτό που επικαλείται ο πρώτος μηχανικός έχει κάποια βάση. Μήπως έπρεπε να τον είχα αναζητήσει εγώ τον πρώτο μηχανικό για να τον ενημερώσω σχετικά; Από την πολεοδομία μου είχαν πει ότι δεν χρειαζόταν κάτι τέτοιο εφόσον η πρώτη άδεια είχε λήξει και εφόσον είχε ηλεκτροδοτηθεί το κτίσμα. Αυτό που μου ζητήθηκε από την πολεοδομία είναι να ενημερώσω τον ιδιοκτήτη να επικοινωνήσει με τον πρώτο μηχανικό και να του ζητήσει να κάνει αίτηση παραίτησης. Επειδή είναι η πρώτη άδεια που αναλαμβάνω και δεν ξέρω εάν έχω κάνει εγώ κάτι λάθος σε σχέση με το πώς λειτουργέί η αγορά, κάθε συμβουλή ή ενημέρωση θα μου ήταν εξαιρετικά χρήσιμη.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.