Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πυκνοδομημένο τμήμα πράξης εφαρμογής


Recommended Posts

Αποτυπωσα οικοπεδο 1014 τ.μ. σε πυκνοδομημενο τμημα(εναπομενον μετα τη ρυμοτομηση) σε Πραξη Εφαρμογης της οποιας εχει εγκριθει η Πολεοδομικη Μελετη αλλα δεν εχει κυρωθει η πραξη. Απο τα βιβλια του μελετητη(κτηματογραφικο διαγραμμα) βρηκα οτι η εν λογω ιδιοκτησια ειχε δηλωθει σε 5 ονοματα απο 18.75% τα 4 προσωπα και 25% το ενα προσωπο. Τελως παντων αναφερει οτι η ιδιοκτησια δεν οφειλει εισφορα σε γη διοτι οι ιδιοκτητες της δεν εχουν οικοπεδικη εκταση εκαστος πανω απο 500μ2 στο πυκνοδομημενο τμημα. Το ζητουμενο ειναι η συσταση καθετου συνιδιοκτησιας σε 3 ιδιοκτητες μιας και απο τους αρχικους 5 συνιδιοκτητες αποχωρουν οι 2 και τελικα θα περιελθει η ιδιοκτησια σε 3 μεριδια. Ισχυει το γεγονος οτι η ιδιοκτησια εξακολουθει να μην εχει υποχρεωση σε γη?

Link to comment
Share on other sites

Η εισφορά σε γη υπολογίζεται βάσει του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στις 10/3/1982 για όλες τις πράξεις εφαρμογής πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Link to comment
Share on other sites

Οποτε με λιγα λογια και τωρα δεν εισφερει η ιδιοκτησια(το οικοπεδο) σε γη, παρ'ολη την αποχωρηση των 2 συνιδιοκτητων και την παραμονη των 3 εναπομειναντων συνιδιοκτητων?

Link to comment
Share on other sites

όταν κάνουνε δήλωση ιδιοκτησίας θα αναγραψουνε εκτός από το σημερινό ιδιοκτησιακό καθεστώς και αυτό που υπήρχε το 1982, οπότε η εισφορά σε γη θα υπολογιστεί βάσει του παλαιού καθεστώτος.

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχως στη στηλη 2 του κτηματογραφικου διαγραμματος αναφερονται τα ονοματα των συνιδιοκτητωνν και δεν αναφερεται τιποτα για συμβολαιο. Περιηλθαν στην ιδιοκτησια τους δια λογου και ο μελετητης δεν το διευκρινιζει εφ'οσον δεν υπαρχει συμβολαιογραφικη πραξη να το διευκρινιζει. Αυτο που θελω να πω ειναι οτι το 1982 μπορει να μην ηταν αυτοι οι συνιδιοκτητες(γιατι ειναι τα παιδια του θανοντος πατερα που το ειχε) αλλα ο μελετητης το 1994 που εκανε τη μελετη τους εβαλε ετσι μεσα.Δεν εκακαν συμβολαια και τα εδιναν δια λογου στα παιδια τους. Στη στηλη 55(και οχι 52) που αναγραφονται οι παρατηρησεις, δεν αναγραφει το ιδιοκτησιακο καθεστως του 1982 παρα μονο οτι οι ιδιοκτητες αυτοι εχουν εκταση<500μ2 στο πυκνοδομημενο τμημα.

Link to comment
Share on other sites

Στην καινούρια σύσταση καθέτου ιδιοκτησίας, θα γίνει αναφορά από τον συμβολαιογράφο στο ιστορικό του ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Από εκεί θα αντλήσει ο μελετητής στοιχεία σχετικά με το ιδιοκτησιακό την κρίσιμη ημερομηνία (10.03.1982)

Στην περίπτωση που αναφέρεις, οι εγγραφές στον κτηματολογικό πίνακα είναι ενδεικτικές (εφ' όσον δεν αναφέρονται πλήρη στοιχεία ιδιοκτητών με οριστικό και μεταγεγραμμένο τίτλο κυριότητας) και είναι τα δεδομένα που έλαβε υπ' όψη ο μελετητής για την σύνταξη της πράξης.

Link to comment
Share on other sites

Για να ειμαι και εγω καλυμμενος καλου-κακου μηπως θα επρεπε να αναγραψω και εγω στο τοπογραφικο το ιδιοκτησιακο καθεστως του 1982? Ο μελετητης αφου δεν ειχε απτο τιτλο γιατι εβαλε ετσι αυθαιρετα αυτη την παρατηρηση? Αυθαιρετα εννοω οτι ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα αλλα δεν ειναι τεκμηριωμενο συμβολαιογραφικα. Προφανως ρωτησε τη συζυγο του θανονοτς ιδοκτητη οταν μετραγαν τα συνεργεια και τους ειπε τα καθεκαστα. Δεν υπηρχε συμβολαιο ομως που να στηριζει τους ισχυρισμους του.

Link to comment
Share on other sites

προφανώς δεν είχαν κάνει δήλωση ιδιοκτησίας με αποτέλεσμα να μην τους έχουν καταχωρήσει. Πρέπει να γίνουν οι δηλώσεις αλλιώς μετά θα πρέπει να γίνει διορθωτική πράξη εφαρμογής όταν ολοκληρωθεί η πράξη, αν δε τα βρει από μόνος του ο μελετητής. Με τα δικαιολογητικά που θα κατατεθούν θα διευκρινίζεται ποιος ήταν ιδιοκτήτης στις 10/3/1982 , πολύ φοβάμαι ότι το 82 τα είχε όλα ο θανόντας με αποτέλεσμα να είναι πάνω από 500τμ και να έχει υποχρέωση σε γη. Ψάξτο πολύ γιατί θα έχουν προβλήματα μετά.

Link to comment
Share on other sites

Ο θανοντας πεθανε 1-1979. Το ακινητο επειδη δεν υπηρχε διαθηκη αφεθηκε εξ'αδιαιρετου σε 5 ατομα(η μανα και η 4 κορες). Οποτε λογικα την 10-3-1982 ηταν συγυριοι του οικοπεδου αυτα τα ατομα. Η αποδοχη δεν γνωριχω ποτε εγινε αλλα φανταζομαι οτι δεν παιζει καποιο ρολο, αφου αυτο πεθανε το 1979.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.