Μετάβαση στο περιεχόμενο

SIRADRAB

Core Members
  • Περιεχόμενα

    1.905
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    22

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Αλλού
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

8.400 profile views

SIRADRAB's Achievements

Community Constructor

Community Constructor (3/15)

  • Helpful Rare
  • Reacting Well Rare
  • Very Popular Rare
  • Posting Machine Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

734

Φήμη στην κοινότητα

  1. Κάνεις καθόλου σκέψεις να ζητήσεις ένα μεγάλο συγνώμη από τον συνάδελφο που τόσα χρόνια πασχίζει να ενημερώνει και να ταξινομεί το χάος της πολεοδομικής νομοθεσίας ώστε να γίνεται Το Εργαλείο για χιλιάδες μηχανικούς πανελλαδικά? Δεν ξέρω αν είσαι νέος στο επάγγελμα, στο φόρουμ η λόγω ηλικίας, αλλά έκανες ένα μεγάλο λάθος.
  2. Αισθάνομαι την απογοήτευσή σου. Να είσαι καλά.
  3. Τελικά δόθηκε παράταση μέχρι 15/7 για τα ακαθάριστα. Δεν είδα όμως κάτι να γίνεται και με την άλλη διαδικασία των αξιολογήσεων, τεχνικών εκθέσεων κλπ.
  4. Σήμερα έληξε η κατάθεση των τριών δικαιολογητικών, αξιολόγηση, τεχνική έκθεση και δηλώσεις συμμόρφωσης στους Δήμους. Από ότι αντιλαμβάνομαι οι δήμοι δεν είχαν έγκαιρα ενημερωθεί για την νομοθεσία πυροπροστασίας ακινήτων πλησίον δασικών εκτάσεων και μάλλον οι αξιολογήσεις θα μείνουν σε κάποιο ράφι. Σε μια τοπική εφημερίδα της Λαμίας διαβάζω ότι οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να υποβάλουν μέχρι τέλος του μήνα τις δηλώσεις συμμόρφωσης στα... ακαθαριστα.gr.. Αληθεύει αυτό? Και κάτι άλλο..με τα σχέδια γενικής κάτοψης που αναφέρει ο νόμος αλλά εννοεί μάλλον κάποιο είδος απλοποιημένο τοπογραφικό με αποτύπωση στοιχείων ενδιαφέροντος για την πυροπροστασία, τι γίνεται? Δεν βλέπω να επιμένουν στις διάφορες ανακοινώσεις που έβγαλαν κατά καιρούς..Τα πάντα όλα περιορίστηκαν στα τρία έγγραφα που ανέφερα προηγουμένως που η κατάθεση τους έληξε σήμερα. Μάλλον κατάλαβαν την πατάτα που έκαναν με τον κανονισμό και περιμένουν να ξεχαστεί η υπόθεση μέχρι να βγει η νέα τροποποίηση...
  5. Καλή ερώτηση. Μένει να διευκρινιστεί επίσης αν και ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να έχει την ιδιότητα του αγρότη..
  6. Νομίζω ότι στις 21 του μήνα είναι η προθεσμία κατάθεσης των αξιολογήσεων, τεχνικών εκθέσεων κλπ, δηλαδή για τους ''επιστημονες'. Τέλος του μήνα είναι για τούς ιδιοκτήτες να κάνουν τη δήλωση συμμόρφωσης αφού λάβουν γνώση την έκθεση και την αξιολόγηση του επιστήμονα. Αυτό έχω καταλάβει. Εννοώ για ακίνητα με κατοικίες εκτός σχεδίου μέχρι 300μ από δασική έκταση. Δεν πιστεύω να κάνω τέτοιο λάθος αλλά διορθώσετε μου αν πέφτω έξω. Ευχαριστώ
  7. Νομίζω η δήλωση εφαρμογής του ιδιοκτήτη είναι μέχρι τέλος αυτού του μήνα, άλλαξε κάτι η δεν κατάλαβα καλά?
  8. Γνωρίζει κανείς αν άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των εντύπων αξιολόγησης, τεχνικών εκθέσεων, κλπ? Σε 2 δήμους που ρώτησα μου είπαν ότι δεν έχουν καμιά ενημέρωση και νόμιζαν ότι η πλατφόρμα ήταν έτοιμη για την υποβολή ηλεκτρονικά. Από τα συμφραζόμενα κατάλαβα ότι ζουν κι αυτοί το ίδιο μπαχαλο που η κυβέρνηση δημιούργησε.
  9. Δεν έχει να κάνει η παθητική πυροπροστασία της μελέτης του κτιρίου τίποτα με τον συγκεκριμένο κανονισμό. Περισσότερο απευθύνεται για την μετάδοση της φωτιάς από τον περιβάλλοντα χώρο του ακινήτου προς το κτίριο η το αντίθετο από το κτίριο στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου/οικοπεδου. Αλλά αυτά που απαιτούνται είναι ανεφάρμοστα και παράλογα, λόγω κόστους κυρίως αλλά και διαθέσιμου χρόνου. Με άλλα λόγια έκαναν μια απόπειρα να ρίξουν τις ευθύνες στον κόσμο και να καλύψουν έτσι την ανεπάρκεια προγραμματισμού, χρηματοδότησης και επαγγελματικής κατάρτισης του προσωπικού για την αντιμετώπιση της φωτιας. Δεν χρειάζονται ήρωες αλλά καλοπληρωμένοι επαγγελματίες. Ζω σε περιοχή ιδιαίτερα υψηλής επικινδυνότητας και έχω δει το σπίτι μου στα κανάλια δύο φορές τα τελευταία 5-6 χρόνια. Ο Θεός μας φύλαξε!
  10. Άρα ως συνήθως μας πουλάνε παραμύθια περιφερόμενοι εδώ κι εκεί κάνοντας δηλώσεις ευχάριστες μεν στο κοινό αλλά χωρίς καμία νομική υπόσταση. Η οποία ευθύνη πέφτει στους συνήθεις υπόπτους, τους μηχανικούς. Δεν συνεχίζω παραπάνω γιατί μου ανεβαίνει η πίεση..
  11. Με πρόλαβες, αλλά αυτές οι παρεκκλίσεις έχουν να κάνουν με Ζώνες, αποθήκες κλπ, τι γίνεται με όλα τα άλλα... Χ.
  12. Την ίδια απορία έχω κι εγώ διαβάζοντας τις δηλώσεις διαφόρων παραγόντων προσπαθώντας να σβήσουν την φωτιά που άναψαν.
  13. Δεν θα την έλεγα εξαιρετική δουλειά από την στιγμή που είναι ανεφάρμοστη. Το ύφος της γραφής τους μοιάζει να απευθύνεται σε κανονισμό προσκόπων. Δεν θα τους ονόμαζα νομοθέτες αλλά χρόνο κλέφτες γιατί έχουν κλέψει δημιουργικό χρόνο από τη ζωή μας διαβάζοντας τις ακατανόητες, άχρηστες και μη εφαρμόσιμες οδηγίες χωρίς να λαμβάνουν υπόψη σε ποιους απευθύνονται. Αν έμπαιναν στον κόπο να διαβάσουν τα γραπτά τους και να στοχαστουν τις συνέπειες που επιφέρουν δεν θα προχωρούσαν. Κάνανε τσαταλια τα νεύρα των ανθρώπων πρώτα και τώρα τα μαζεύουν ένα ένα ... .
  14. Το πιο πιθανό είναι να βλέπω να στουπωσει, δεν βλέπω να βγάζει ένα χειμώνα.. Το πιο πιθανό είναι να στουπωσει δεν βλέπω να βγάζει ένα χειμώνα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.