Jump to content

SIRADRAB

Core Members
 • Posts

  1,881
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  22

Everything posted by SIRADRAB

 1. τελευταία φορά που πήρα λαχείο αναβλήθηκε η κλήρωση...
 2. Να σημειώσω ότι σύμφωνα με την παρ.1,θ, του αρθρ.2 του ΠΔ 209/1998, πρέπει, << 1. θ) Σε περίπτωση που από την εφαρμογή των διατάξεων περί εκτός σχεδίου δόμησης προκύπτουν μεγαλύτερες αποστάσεις κτιρίων και εγκαταστάσεων από τον άξονα ή το όριο της οδού, εφαρμόζονται οι διατάξεις αυτές από τις οποίες προκύπτουν οι μεγαλύτερες αποστάσεις.>>
 3. Μόνο οι τελειόφοιτοι από το πανεπιστήμιο του Μαϊμούντερλιφφ με ειδικότητα στις mixed sciences and chaos administration μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτές τις συνθήκες εργασίας.
 4. Είναι αυτό που λέμε...και μη χειρότερα, τι να πεις.. Δημήτρη GM, σ' ευχαριστώ για την αποκατάσταση του Μπί, είχα σκοπό να κινηθώ νομικά...🤓
 5. Από copy paste 3.2.1 ΠΕΠΔ − Γ Γεωργικές ζώνες Καθορίζονται Γεωργικές ζώνες (ΠΕΠΔ – Γ) που συμβολίζονται στο χάρτη Π2 με το στοιχείο Γ και αριθμούνται από Γ1 έως Γ10. Επιτρεπόμενες χρήσεις γης Στις ΠΕΠΔ – Γ δεν επιτρέπονται: • βιομηχανικές εγκαταστά κάθε βαθμού όχλησης, • βιοτεχνικές εγκαταστάσεις κάθε βαθμού όχλησης, • κατοικία άνω των 150 μ2, • γραφεία άνω των 200 μ2, • καταστήματα άνω των 600 μ2, • εμπορικές αποθήκες, • τουριστικές εγκαταστάσεις άνω των 30 κλινών Όροι και περιορισμοί δόμησης Ισχύουν οι διατάξεις της εκτός σχεδίου δόμησης. *Στα τμήματα των ΠΕΠΔ–Γ που εμπίπτουν σε περιοχές (ΠΕΠ–ΝΑ) προστασίας δικτύου NATURA 2000, ισχύουν επί πλέον οι περιορισμοί του άρθρου 9 του Ν.3937/11.
 6. Ευχαριστώ Παύλο. Το μόνο που αναφέρει το ΣΧΟΟΑΠ της περιοχής μου είναι για περιοχή ΠΕΠΔ Γ (γεωργική ζώνη) που ενδιαφέρομαι, ο περιορισμός στα 150μ2 για κατοικία και η υποχρέωση υπόγειας δεξαμενής ομβρίων, κατά τα άλλα ισχύουν οι διατάξεις της εκτός σχεδίου δόμησης. Οπότε στις διατάξεις της εκτός σχεδίου πλέον έχουμε και τα του Ν-4759?
 7. Αυτό αφορά και τα γήπεδα (κατά παρέκκλιση) που βρίσκονται εντός ΣΧΟΟΑΠ?
 8. Νομίζω υπάρχει συμφωνητικό στα DOWNLOADS. Για προέγκριση αρκει η αμοιβή του τοπογραφικού
 9. Η Μαρια983, μετά από κατάλληλες ανασκαφές στα έγκατα της ''κείμενης νομοθεσίας'', ανέφερε προηγουμένως: Η εγκύκλιος του '67 που αναφέρθηκε ανωτέρω είναι (όπως αναφέρει και η ίδια στην παράγραφο Γ "δικαιώματα αρχιτεκτόνων"), διευκρινιστική ενός νόμου του 1930 (Ν4663/1930). Σήμερα για τα επαγγελματικά δικαιώματα ισχύει το Π.Δ.99/2018 (φεκ 187Α). Οπότε δεν ισχύει ο νόμος του 1930, και έχω την αίσθηση ότι δεν υπάρχει λόγος να ισχύουν εγκύκλιοι που παρείχαν διευκρινήσεις επί κατηργημένων νόμων, εκτός εάν αλλού αναφέρεται ρητά ότι οι εγκύκλιοι αυτές εξακολουθούν να ισχύουν (που δε νομίζω στην προκειμένη περίπτωση) Οπότε όπως καταλαβαίνεις σε λίγο θα έχουμε την επέτειο των 100 χρόνων. Ο όρος ''ειδική θεμελίωση'' δεν διευκρινίζεται πουθενά, ψάξε και γκουγκλάρισε το θέμα όπου θέλεις, από την στιγμή που όλες σχεδόν οι κοινές θεμελιώσεις κατασκευάζονται με πεδιλοδοκούς ή ραντιέ για ευνόητους λόγους, τότε λογικά τα μεμονωμένα πέδιλα αποτελούν ''ειδική θεμελίωση'' και ως εκ τούτου δεν μπορούν πλέον να υπογράψουν οι αρχιτέκτονες. Πιστεύω να βοήθησα.
 10. Ευχαριστώ για την διευκρίνηση Δημήτρη αλλά ζαλίστηκα από την φράση...είναι υπεύθυνος για την εφαρμογή της πολεοδομικής νομοθεσίας,...........και παραπάτησα. 'Ολα καλά!
 11. Που να βρίσκονται άραγε αυτές οι κείμενες διατάξεις, ας μας πούνε να πάμε να τις βρούμε και να ξεστραβωθούμε επι τέλους....
 12. Λύση ξελύση την ζημιά την πάθαμε. Εγώ έχω πρόβλημα με τα μάτια μου πλέον από το να κοιτάω συνέχεια το μπαλάκι να πηγαίνει πέρα δώθε αριστερά δεξιά στον Firefox περιμένοντας μήπως και μπει στο σύστημα, άρχισα να αλληθωρίζω....
 13. Για να είσαι σίγουρος/η κάνε και υπαγωγή αν τα καταφέρεις. Δεν ξέρουν τι τους γίνετε όπως βλέπουμε και ακούμε όταν μιλάνε. Μόνο αποφασίζουν πάνω σε αντικείμενο που δεν το κατέχουν!
 14. Η πιο σωστή τοποθέτηση που έχω ακούσει μέχρι τώρα. Μπράβο του!
 15. Δεν έχω καμία στην κατ.5 στον 4178, έχω όμως στην κατ.4 με πληρωμένα τα πάντα και δεν έχω ανεβάσει ορισμένα αρχεία, γι αυτό ρωτάω
 16. Οριστική μόνο για κατ.5 ή για όλες πρέπει να γίνει στον Ν.4178?
 17. Στο μόνο πράγμα που ελπίζω να γίνει στο σημείο που έχουν φτάσει τα πράγματα σχετικά με το μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί, της παράτασης ή όχι, είναι να ξυπνήσουν κάποτε οι ''ειδικοί'' και να καταλάβουν οι νομοθετούντες ότι η πολεοδομική νομοθεσία και κανονισμοί δεν γράφονται και θεσπίζονται από άτομα που δεν έχουν γνώση της κτιριακής πραγματικότητας της χώρας μας, και το ιστορικό με ποια νομική/πολεοδομική βάση αυτή δημιουργήθηκε. Θέλει πολύ δουλειά από επιτροπές, δημόσιες διαβουλεύσεις κλπ, από ανθρώπους που είναι γνώστες του αντικειμένου και της κτιριακής πραγματικότητας της χώρας. Ειδικά όταν πρόκειται για νομοθεσία περί αυθαιρέτων σε σχέση με την ελληνική πραγματικότητα. 'Οσους νόμους και να θεσπίσουν, αν δεν ασχοληθούν σοβαρά με το υπάρχον πρόβλημα και την υφιστάμενη κτιριακή κατάσταση θα αποτύχουν. Ασχολούνται με άχρηστες νομικές λεπτομέρειες, αντιφάσεις και ασάφειες αντί να στρογγυλεύσουν και να προσαρμόσουν την νομοθεσία ώστε να γίνη κατανοητή και εύχρηστη από όλους, τους μηχανικούς, ιδιοκτήτες, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, ναυτικό, αεροπορία και δεν συμμαζεύεται. Προσπαθούν με φόβητρο τις νομικές ευθύνες και συνέπειες, να φορτώσουν στις πλάτες όποιου βρούν μπροστά τους, την κρατική ανεπάρκεια δεκαετιών. Λες κι αυτοί έπεσαν εχθές στην χώρα με αλεξίπτωτο και δεν ξέρουν τίποτα κυκλοφορούν με σαγιονάρα και το παίζουν τουρίστες. Τέλος για να καταλάβουνε το μέγεθος, τουλάχιστον σαν αριθμό, του υπαρκτού νομικού προβλήματος των αυθαιρέτων κτιρίων στη χώρα, θα πρότεινα στο ΤΕΕ, σε συμφωνία με τα υπουργεία τους, να δημιουργήσει μια παράλληλη ηλεκτρονική πλατφόρμα ένταξης νομίμων κτιρίων στο σύστημα που διαχειρίζεται δίπλα σε αυτό των αυθαιρέτων. Σαν κίνητρο σε όσους αποφασίσουν και κάνουν φυσικά ατελώς υπαγωγή, εφ όσον ελεγχθεί η νομιμότητα των κτιρίων που εισήγαγαν, θα τους δίδονται διάφορα μπόνους διαφόρων μορφών. Θα μπορούσε να είναι ένας επί πλέον Σ.Δ. ή Κάλυψης σε άλλο οικόπεδο που έχουν στη χώρα, μια πρόωρη σύνταξη επι πλέον αυτής που δικαιούνται αν είναι υπάλληλοι σε ΔΕΚΟ, ένα ταξίδι αναψυχής με όλα τα έξοδα πληρωμένα όπου στην ευχή θέλουν να πάνε ή ακόμα και ένα άγαλμα σε κεντρική πλατεία της γειτονιάς τους. Συνάδελφοι ας αναρωτηθούμε όλοι, άν θα υπάρξουν καθόλου εισαγωγές στο σύστημα των νόμιμων με αυτή την αλαλούμ πολεοδομική νομοθεσία που έχουμε? Προσωπικά πιστεύω άνθρωπος δεν θα τολμήσει εκτός κι αν βρεθεί ο ιδιοκτήτης της Ακρόπολης στη Αθήνα και την καταχωρίσει σαν προυφιστάμενη του 1955.
 18. Μην σπέρνετε άθελά σας τον πανικό. Από πουθενά δεν προκύπτει η περαίωση. Το είχε πει και ο υπουργός ότι έχουν 18 μήνες περθώριο οι μηχανικοί για να υποβληθούν τα υπόλοιπα δικαιολογητικά. Αν πληρωθεί το παράβολο και το τέλος του ΤΕΕ πριν 30/9, θεωρείται εισαχθείσα η δήλωση.
 19. Νομίζω ότι δηλώσεις που έχουν εισαχθεί στο σύστημα κι έχουν πληρωμένο το παράβολο μέχρι 30/9 στον Ν.4495, θεωρούνται πλέον εισαχθείσες κι ακολουθούν το υπόλοιπο πρόγραμμα της παράστασης του Ν.4495, δλδ, δόσεις, δικαιολογητικά νομίζω σε 18 μήνες κλπ
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.