Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αρτιότητα οικοπέδου μεγαλύτερου από το παραχωρητήριο του.


Recommended Posts

Καλημέρα είμαι πολ. Μηχανικός και θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος συνάδελφος έχει αντιμετωπίσει το εξής θέμα :Σε οικόπεδο που προήλθε όπως και τα όμορα από παραχωρητήρια και που έχει εμβαδόν 732 μ2 και πρόσοψη 16,2 μ αντί 705 μ2 και 15 μ που προέβλεπε το παραχωρητήριο μπορώ να κτίσω νέο κτίριο ?

Ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

Στην περίπτωση που διαπιστώνεις διαφορά στις διαστάσεις του παραχωρηθέντος οικοπέδου, πιστεύω ότι, πρέπει να ελέγξεις και τις διαστάσεις των όμορων, με βάση το διάγραμμα που είχε συνταχθεί από το φορέα στεγαστικής αποκατάστασης, ώστε να διαπιστώσεις την αιτία των διαφορών.

 

Η διαφορά 1,20 μ. στην πρόσοψη του οικοπέδου θεωρείται σημαντική (8%) σε σχέση με το μήκος που προβλεπόταν στο παραχωρητήριο, και, είναι επόμενο ότι, το μήκος 1,20 μ. λείπει από ένα ή και περισσότερα όμορα οικόπεδα, τα οποία, είναι ενδεχόμενο, να καθίστανται μη άρτια, δηλαδή μη οικοδομήσιμα.

 

Στην περίπτωση που διαπιστώσεις ότι, τα όμορα οικόπεδα διατηρούν την αρτιότητά τους, θεωρώ ότι, δεν υπάρχει πρόβλημα οικοδόμησης του συγκεκριμένου οικοπέδου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.