Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υποχρεωτική αυτεπάγγελτη αναζήτηση πιστοποιητικών


lefterism

Recommended Posts

επειδή το τελευταία διάστημα, (ειδικά μετά την ανακοίνωση της περικοπής των αναρύθμητων επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων), έχει ενταθεί το φαινόμενο, της απαίτησης αναζήτησης όλων των δικαιολογητικών από τις δημόσιες υπηρεσίες που συνάπτουν συμβάσεις για μελέτες/κατασκευές (μετά από διαγωνισμούς) με ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς.

 

παραθέτω σύνδεσμο που αφορά την Υποχρεωτική Αυτεπάγγελτη Αναζήτηση Πιστοποιητικών από τις υπηρεσίες (ακόμα και χωρίς την σύμφωνη γνώμη του ενδιαφερομένου).

 

http://www.gspa.gr/%285008825703097299%29/eCPortal.asp?id=3837&nt=19&lang=1&pID=235&p2ID=811&lang=1

 

το θέμα είναι ουσιαστικό, στο βαθμό που η κατάσταση γίνεται πιεστική έως αφόρητη, από υπαλλήλους που συνειδητά δεν αναφέρουν και δεν συνειδητά δεν εφαρμόζουν την υπάρχουσα νομοθεσία όπως είναι υποχρεωμένοι!.

 

Αυτή η κατάσταση πάνω από όλα, δημιουργεί ερωτηματικά, όχι για το αν η δημόσια διοίκηση δουλεύει αποτελεσματικά ή αν είναι ενημερωμένη, αλλά για την επημονή ορισμένων - θελω να πιστευω υπαλλήλων, να αποδεχτούν την υφιστάμενη νομοθεσία, με στοιχεία.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε το πρόβλημα δεν είναι στην αναζήτηση των πιστοποιητικών αλλά στον χρόνο. Όσες φορές τους γνωστοποίησα ότι είναι υποχρεωμένοι να αναζητήσουν αυτεπάγγελτα τα πιστοποιητικά ή απάντηση ήταν "βεβαίως περάστε σε 15 μέρες γιατί λόγω φόρτου εργασίας θα καθυστερήσουν"

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω τόσο χρόνο. Αλλά όταν καίγεσαι (π.χ. για μια πληρωμή) προτιμάς να χάσεις μια μέρα τρέχοντας σε υπηρεσίες για πιστοποιητικά παρά να περιμένεις 15 μέρες (οι επιταγές δεν περιμένουν).

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε, αν εσύ ξεμπερδεύεις σε 1 μόνο μέρα, να σε ρωτήσω πως το κάνεις? εμένα 15-20 μέρες θέλουν μόνο τα δικαστικά για να βγούν...

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε lefterism

Δεν εννοούσα ότι βγάζω όλα τα πιστοποιητικά σε μια μέρα και λυπάμαι αν έδωσα αυτή την εντύπωση.

Εννοούσα ότι όταν επείγεσαι είναι ταχύτερο να ασχοληθείς ο ίδιος παρά να περιμένεις να αναζητηθούν υπηρεσιακά τα διάφορα πιστοποιητικά. Ειδικά σε υπηρεσίες όπως το ΙΚΑ (υπηρεσιακά σημειώματα κλπ.) έχω αντιμετωπίσει τεράστιες καθυστερήσεις όταν ζήτησα να βρουν υπηρεσιακά τα σημειώματα.

Link to comment
Share on other sites

αν δεις στις σελίδες στον σύνδεσμο, θα δεις ότι όλες οι αποφάσεις που αναφέρονται, δηλώνουν ξεκάθαρα, και πέραν πάσης αμφιβολίας, την χρήση τηλεομοιοτηπίας από την κάθε υπηρεσία!!!!

(συμπερασματικά είναι ταχύτερο από όλους μας)

 

για μένα το θέμα δεν είναι οι 20+ μερες μόνο (έχω γεννηθεί στην Αθήνα, αλλά έχω εδρα στην κρητη- σε ποσα πρωτοδικεια/εισαγγελίες να παω? αεροπλανα, καραβια κλπ κλπ), μόνο για τα δικαστικά, αλλά ότι οι υπηρεσίες του ίδιου του κρατος (υπουργια, ΟΤΑ κλπ κλπ) συνειδητα απαξιωνουν οποιαδήποτε απόφαση που δεν τους βολεύει.

Link to comment
Share on other sites

αλλά ότι οι υπηρεσίες του ίδιου του κρατος (υπουργια, ΟΤΑ κλπ κλπ) συνειδητα απαξιωνουν οποιαδήποτε απόφαση που δεν τους βολεύει.

 

Ακριβώς αυτός είναι ο προβληματισμός μου.

Βέβαια το μέτρο είναι σωστό και καλοδεχούμενο. Ελπίζω σιγά σιγά να δουλέψει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.