Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κτήριο κατασκευασμένο το '60 χωρίς αριθμό αδείας;


Recommended Posts

Καλημέρα Συνάδελφοι,

 

Προ ολίγων ημερών πέρασε από το γραφείο μου ένας γιατρός, ο οποίος θέλει να ανοίξει ιατρείο σε χώρο που νοικιάζει. Η πολυκατοικία είναι της δεκαετίας του '60, και στα συμβόλαια δεν αναγράφεται πουθενά αριθμός αδείας. Προκειμένου να του φτιάξω μια κάτοψη που χρειαζεται η Νομαρχία για να του χορηγήσει την άδεια λειτουργίας του ιατρείου, τον παρέπεμψα στον συμβολαιογράφο του ιδιοκτήτη, ώστε να βρει τον αριθμό αδείας του κτηρίου και να μπορέσω να ψάξω στην αντίστοιχη Πολεοδομία για τα σχέδια της αδείας του. Παρόλα αυτα, σήμερα με πήρε τηλέφωνο και μου μεταβίβασε τα εξής: ο συμβολαιοράφος του είπε ότι κτήρια προ του '66 (?) δεν έχουν αριθμό αδείας, και ότι προκειμένου να βρω σχέδια πρέπει να πάω στην πολεοδομία και να το αναζητήσω με τις οδούς που βρίσκεται το κτήριο (πχ. Πανόρμου & Λαρίσσης). Γνωρίζει κανείς εαν τα παραπάνω έχουν βάση και αν μπορώ να βρω φάκελο αδείας ξέροντας μονάχα την τοποθεσία του κτίσματος?

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο σας,

 

TRaiNZZZ

Link to comment
Share on other sites

ο συμβολαιοράφος του είπε ότι κτήρια προ του '66 (?) δεν έχουν αριθμό αδείας,

αυτό που είπε ο συμβολαιογράφος είναι άκυρο. Όλα τα κτίρια έχουν αριθμό αδείας. Απλά παλιά στα συμβόλαια δεν τον αναγράφανε.

 

αν μπορώ εγω να βρω φάκελο αδείας ξέροντας μονάχα την τοποθεσία του κτίσματος?

 

Ναι γίνεται. Θα πας στην Πολεοδομία Νομαρχίας Αθηνών, Κεντρικός Τομέας (Συγγρού 77). Εκεί θα αρχίσεις να ψάχνεις με βάση την διεύθυνση του ακινήτου. Αν είσαι τυχερός και η άδεια είναι μετά το 1955 το αρχείο έχει ψηφιοποιηθεί και θα την βρεις (σχετικά) εύκολα. Αν είναι προ του 1955, έχεις πολύ ψάξιμο σε χειρόγραφους καταλόγους.

 

Καλή τύχη!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.