Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προσκυρώσεις: Αδυναμία ή άρνηση ιδιοκτήτη οικοπέδου συμμόρφωσης με την απόφαση


Recommended Posts

Θα ήθελα να ρωτήσω τί γίνεται στην περίπτωση που έχει υπογραφεί μια πράξη προσκύρωσης από τον Νομάρχη, εχει ήδη ζητηθεί ο καθορισμός των αποζημιώσεων από το Μονομελές Πρωτοδικείο και ένας από τους υπόχρεους είτε αδυνατεί να καταβάλλει την αποζημίωση είτε...αρνείται.

 

Μετά από ψάξιμο, το μόνο το οποίο βρήκα, αναφέρεται στην Ομαδική τακτοποίηση (Κώδικας Βασικής Πολεοδομικής Νομοθεσίας, Αρ.308, παρ.10) το οποίο και παραθέτω:

 

"10. Εάν ο ιδιοκτήτης οικοπέδου, που τακτοποιήθηκε ή προέκυψε από την προσκύρωση, αδυνατεί να καταβάλλει στην κτηματική ομάδα ή και άλλους δικαιούχους την αποζημίωση για την οποία είναι υπόχρεος από την εν γένει ωφέλεια που απέκτησε το οικόπεδό του, μπορεί αυτό να κριθεί αναγκαστικώς απαλλοτριωτέο υπέρ της κτηματικής ομάδας, με απόφαση του οικείου νομάρχη. Για τη διαδικασία της απαλλοτρίωσης και τον καθορισμό της αποζημίωσης εφαρμόζονται οι σχετικές διατάξεις του ΝΔ-797/71. Η αποζημίωση του ποσοστού, που αφαιρέθηκε κατά την παρ.1 περίπτωση γ του παρόντος άρθρου, ως προς την οποία ισχύουν αναλόγως οι σχετικές διατάξεις της παρ.4, καταβάλλεται από την κτηματική ομάδα στον ιδιοκτήτη του απαλλοτριωθέντος. Τα απαλλοτριωθέντα ακίνητα διατίθενται από την κτηματική ομάδα με τρόπο και όρους που ρυθμίζονται κάθε φορά με απόφαση του Υπουργού."

 

Αυτό το άρθρο, ισχύει και για κάθε περίπτωση τακτοποίησης οικοπέδων ή προσκύρωσης μή αρτίων;

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι το άρθρο 17 του Ν.2508/97 (κατάθεση αποζημίωσης ρυμοτομουμένων από τρίτους) μιλά για τέτοιες περιπτώσεις - γενικώτερα για συντέλεση μιας απαλλοτρίωσης.

Σχετικά ίσως και τα παρακάτω :

εγκύκλιος 25/87 ΥΠΕΧΩΔΕ

διαδικασία και τρόπος ... του άρθρου 17 του Ν.2508/97 (ΦΕΚ 1279/Β/98)

επίσης 666/70 Γ.Ν.Σ.Κ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.