Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επιστροφή ειδικής προσαύξησης


iom

Recommended Posts

Καλημέρα σας,

Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας στο παρακάτω θέμα και αν κάποιος έχει βρει λύση παρακαλώ ας με βοηθήσει.

Στο παρελθόν έχω κάνει αίτηση στο ΤΣΜΕΔΕ ως νέα μηχανικός να μην πληρώνω την ειδική προσαύξηση. Ωστόσο το 2009 ο εργοδότης μου την κατέβαλε στο ΤΣΜΕΔΕ (Θεσ/νίκης) χωρίς να με ρωτήσει ή με κάποιο τρόπο να ενημερωθεί ότι δεν υποχρεωούμαι να την καταβάλω. Για να πάρω τα χρήματα αυτά πίσω, συμπλήρωσα μια αίτηση όπου μαζί με το χαρτί το αποδοχών μου ζητήθηκε από το ΤΣΜΕΔΕ και το γραμμάτειο πληρωμής. Ο εργοδότης μου έδωσε το χαρτί αυτό (πληρωμή μέσω τραπέζης) και θα πάρω ατ χρήματα πίσω σε 3 χρόνια και φυσικά άτοκα!

Τον Ιανουάριο του 2010 προσλήφθηκα ως αναπληρώτρια καθηγήτρια. Ο αρμόδιος υπάλληλος της Β'βάθμιας Εκπ/σης έκανε λάθος και έκανε και αυτός την κράτηση της ειδικής προσαύξησης (κάπου στα 58€/μήνα). Μετά τους 2 μήνες και εντελώς τυχαία το παρατήρησα. Το ΤΣΜΕΔΕ Θεσ/νίκης μου είπε πως έπρεπε ο υπάλληλος να με ρωτήσει πριν κάνει την κράτηση αυτή. Αλλά ο υπάλληλος δεν είχε ιδέα τι συμβαίνει με την ειδική προσδαύξηση και τους παλιούς/νέους μηχανικούς (νόμιζε πως οφείλουν όλοι να το πληρώνουν).

Για να πάρω πάλι τα χρήματα πίσω πρέπει να έχω στα χέρια μου το γραμμάτειο πληρωμής παρόλο που έχω τη βεβαίωση κρατήσεων προς το ΤΣΜΕΔΕ όπου φαίνεται ξεκάθαρα ότι κρατήθηκε το ποσό της ειδικής πρσαύξησης.

Καμία Δευτεροβάθμια Διεύθυνση δεν είναι σε θέση να εκδόσει ή να έχει ένα τέτοιο γραμμάτειο. Οι πληρωμές γίνονται μέσω ΔΟΥ και δεν υπάρχει κανείς φορέας να εκδόσει το γραμμάτειο που ζητά το ΤΣΜΕΔΕ. Επίσης δύο Δ/νσεις Β/θμιας που ρώτησα δε γνωρίζανε για τετοιο γραμάτειο παρόλο που το ΤΣΜΕΔΕ μου ανέφερε ότι έχουν ενημερωθεί με επιστολή!!!!

Το ΤΣΜΕΔΕ Θεσ/νίκης δεν μπορεί να πάρει θέση και μου ζήτησαν να τακτοποίησω μόνη το θέμα με την Αθήνα, όπου εδώ και μέρες δεν μπορώ να πετύχω στο τηλέφωνο κανένα υπεύθυνο για το θέμα.

Αυτό σημαίνει ότι α) δε βρίσκω τρόπο να πάρω τα συγκεκριμένα χρήματα πίσω, β) κάθε φορά θα πρέπει να προλαβαίνω τους υπαλλήλους να μην κανουν την συγκεκριμένη κράτηση, γ) και αν καποιο υπάλληλος παρόλα αυτά κάνει λάθος και κάνει την κράτηση, τα χρήματα αυτά χάνονται.

 

Μήπως γνωρίζει κανείς παρόμοια περίπτωση και πως κινήθηκε ο συνάδελφος για να δικαιωθεί;

Μπορώ να απευθυνθώ σε κάποιον φορέα (πχ ελεγκτές δημόσιας διοίκησης) για να βρω μιαν άκρη; Είναι το ΤΣΜΕΔΕ δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου;

Από όσο με ενημέρωσε το ΤΣΜΕΔΕ υπάρχουν πολλοί μηχανικοί που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση και ίσως ακόμα περισσότεροι που δεν εχουν πάρει χαμπάρι ότι τους κρατείται η ειδική προσαύξηση.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.