Μετάβαση στο περιεχόμενο

iom

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by iom

  1. Καλησπέρα σας, Θα ήθελα τη βοήθεια σας στις εξής 2 ερωτήσεις: 1) Πώς κατανέμεται ένας λογαριασμός ΔΕΗ κοινοχρήστων σε δαπάνες για ανελκυστήρα και για φωτισμό; 2) Είμαστε ένα κτήριο με ισόγειο και 1ο όροφο και με υπόγειο πάρκινγκ. Η κύρια είσοδος του κτηρίου είναι στο ισόγειο αλλά υπάρχει και υπόγειο πάρκινγκ (-1 όροφος). Τι συντελεστές πρέπει να λάβουμε υπόψην για τα διαμερίσματα του ισογείου και τι για αυτά του 1ου ορόφου; Σας ευχαριστώ.
  2. Το τζάκι το μεταφέραμε μακριά από τις μονώσεις (πετροβάμβακα, γυψοσανίδες), αφαιρέσαμε το θερμοθάλαμο και τους αεραγωγούς και πάλι μυρίζει. Η μυρωδιά ξεκινάει όταν η θερμοκρασία του αέρα που βγαίνει από τις περσίδες είναι 33 C.
  3. Το Μάρτιο του 2013 ο αντιπρόσωπος στη Β. Ελλάδα της τσέχικης εταιρίας Romotop εγκατέστησε μία ενεργειακή εστία KV055A. Από τις πρώτες καύσεις έβγαινε από τους αεραγωγούς μία πολύ δυσάρεστη μυρωδιά, όχι καπνιά. Έκαψα το τζάκι σχεδόν 1,5 χρόνο πολύ δυνατά και για ώρες σε υψηλές θερμοκρασίες αλλά η οσμή δεν έφυγε. Ο αντιπρόσωπος συμπέρανε ότι φταίει η εστία μια που η οσμή έβγαινε από τους αεραγωγούς του θερμοθαλάμου και έτσι μετά από πίεση μου αντικατέστησε την εστία με νέα το Νοέμβριο του 2014. Η εστία έμεινε χωρίς να καλυφθεί από μπροστά με γυψοσανίδα για να βεβαιωθούμε ότι δε θα μυρίζει πάλι. Και στο νέο τζάκι η μυρωδιά ήταν η ίδια. Αφαιρέσαμε το θερμοθάλαμο με τους αεραγωγούς και πάλι υπήρχε έντονη η οσμή. Όσοι ήρθαν σπίτι μου μυρίζανε και αυτοί τη δυσάρεστη οσμή. Όλοι συμπεράνανε ότι η οσμή προέρχεται από το τζάκι και σε καμία περίπτωση από μονώσεις, κόλλες, πετροβάμβακα. Μέχρι που μετακινήσαμε το τζάκι εκτός της κατασκευής (το απομακρύναμε από πετροβάμβακα και γυψοσανίδες) και η οσμή υπήρχε πάλι. Ο τεχνικός που το εγκατέστησε, υπάλληλος του αντιπροσώπου, ισχυρίζεται μετά από όλα αυτά ότι μυρίζει ο καυτός αέρας και ότι το ίδιο συνέβαινε και στο πρώτο τζάκι, παρόλο που είχε πει αρχικά ότι όντως μυρίζει, ενώ θα έπρεπε να μην υπάρχει καμία μυρωδιά. Η οσμή είναι τόσο έντονη που το σπίτι είναι διαρκώς με ανοιχτά παράθυρα και πόρτες ενώ τα μικρά μου παιδιά κλεισμένα στο δωμάτιο τους για να μην το μυρίζουν. Είχε ποτέ κανείς παρόμοιο πρόβλημα με ενεργειακό τζάκι; Ή πρόβλημα με τζάκι romotop;
  4. Καλημέρα σας, Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας στο παρακάτω θέμα και αν κάποιος έχει βρει λύση παρακαλώ ας με βοηθήσει. Στο παρελθόν έχω κάνει αίτηση στο ΤΣΜΕΔΕ ως νέα μηχανικός να μην πληρώνω την ειδική προσαύξηση. Ωστόσο το 2009 ο εργοδότης μου την κατέβαλε στο ΤΣΜΕΔΕ (Θεσ/νίκης) χωρίς να με ρωτήσει ή με κάποιο τρόπο να ενημερωθεί ότι δεν υποχρεωούμαι να την καταβάλω. Για να πάρω τα χρήματα αυτά πίσω, συμπλήρωσα μια αίτηση όπου μαζί με το χαρτί το αποδοχών μου ζητήθηκε από το ΤΣΜΕΔΕ και το γραμμάτειο πληρωμής. Ο εργοδότης μου έδωσε το χαρτί αυτό (πληρωμή μέσω τραπέζης) και θα πάρω ατ χρήματα πίσω σε 3 χρόνια και φυσικά άτοκα! Τον Ιανουάριο του 2010 προσλήφθηκα ως αναπληρώτρια καθηγήτρια. Ο αρμόδιος υπάλληλος της Β'βάθμιας Εκπ/σης έκανε λάθος και έκανε και αυτός την κράτηση της ειδικής προσαύξησης (κάπου στα 58€/μήνα). Μετά τους 2 μήνες και εντελώς τυχαία το παρατήρησα. Το ΤΣΜΕΔΕ Θεσ/νίκης μου είπε πως έπρεπε ο υπάλληλος να με ρωτήσει πριν κάνει την κράτηση αυτή. Αλλά ο υπάλληλος δεν είχε ιδέα τι συμβαίνει με την ειδική προσδαύξηση και τους παλιούς/νέους μηχανικούς (νόμιζε πως οφείλουν όλοι να το πληρώνουν). Για να πάρω πάλι τα χρήματα πίσω πρέπει να έχω στα χέρια μου το γραμμάτειο πληρωμής παρόλο που έχω τη βεβαίωση κρατήσεων προς το ΤΣΜΕΔΕ όπου φαίνεται ξεκάθαρα ότι κρατήθηκε το ποσό της ειδικής πρσαύξησης. Καμία Δευτεροβάθμια Διεύθυνση δεν είναι σε θέση να εκδόσει ή να έχει ένα τέτοιο γραμμάτειο. Οι πληρωμές γίνονται μέσω ΔΟΥ και δεν υπάρχει κανείς φορέας να εκδόσει το γραμμάτειο που ζητά το ΤΣΜΕΔΕ. Επίσης δύο Δ/νσεις Β/θμιας που ρώτησα δε γνωρίζανε για τετοιο γραμάτειο παρόλο που το ΤΣΜΕΔΕ μου ανέφερε ότι έχουν ενημερωθεί με επιστολή!!!! Το ΤΣΜΕΔΕ Θεσ/νίκης δεν μπορεί να πάρει θέση και μου ζήτησαν να τακτοποίησω μόνη το θέμα με την Αθήνα, όπου εδώ και μέρες δεν μπορώ να πετύχω στο τηλέφωνο κανένα υπεύθυνο για το θέμα. Αυτό σημαίνει ότι α) δε βρίσκω τρόπο να πάρω τα συγκεκριμένα χρήματα πίσω, β) κάθε φορά θα πρέπει να προλαβαίνω τους υπαλλήλους να μην κανουν την συγκεκριμένη κράτηση, γ) και αν καποιο υπάλληλος παρόλα αυτά κάνει λάθος και κάνει την κράτηση, τα χρήματα αυτά χάνονται. Μήπως γνωρίζει κανείς παρόμοια περίπτωση και πως κινήθηκε ο συνάδελφος για να δικαιωθεί; Μπορώ να απευθυνθώ σε κάποιον φορέα (πχ ελεγκτές δημόσιας διοίκησης) για να βρω μιαν άκρη; Είναι το ΤΣΜΕΔΕ δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου; Από όσο με ενημέρωσε το ΤΣΜΕΔΕ υπάρχουν πολλοί μηχανικοί που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση και ίσως ακόμα περισσότεροι που δεν εχουν πάρει χαμπάρι ότι τους κρατείται η ειδική προσαύξηση. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  5. αγαπητοί συνάδελφοι, Μπορείτε να μου πείτε πώς θα υπολογίσω τον όγκο του υγρού που απομένει μέσα σε μια δεξαμενή η οποία είναι σε οριζοντια διεύθυνση και οι βάσεις της δεν είναι κύκλοι αλλά ελλείψεις; σας ευχαριστώ iom, καλώς ήρθες στο φόρουμ. Σε παρακαλώ, διάβασε τους κανόνες συμμετοχής και φρόντισε να δημοσιεύεις τα μηνύματά σου στο κατάλληλο θέμα και στην κατάλληλη κατηγορία CostasV Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να επαναλάβω το ερώτημα μου; Και σε ποιά κατηγορία να το εντάξω, όταν οι παραπάνω καταχωρήσεις αφορούν σε όγκο δεξαμενής;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.