Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διάνοιξη οδού με μια μόνο κατοικία: ιδιωτικός ή δημόσιος δρόμος;


Recommended Posts

Καλησπέρα σας συνάδελφοι,

 

το σπίτι στο οποίο διαμένω είναι καινούριο (3ετίας) και εκεί διανοίχτηκε δρόμος. Για να είμαι πιο περιγραφικός, πριν ήταν χωράφια τα οποία ανήκαν σε μία μηχανικό που έχει κατασκευαστική εταιρεία και εκεί έχτισε 8 μεζονέτες. Είναι σε οικισμό κάτω των 2.000 κατοίκων. Οι δρόμοι δεν έχουν ασφαλτοστρωθεί ακόμη και είναι με χαλίκι. Ο δρόμος όπου είναι η κατοικία μου είναι στη διασταύρωση δύο δρόμων, ο ένας εξ αυτών είναι αδιέξοδο. Να σημειώσω ότι απέναντι από το σπίτι μου ( στο δρόμο όπου είναι αδιέξοδο) δεν υπάρχει κατοικία, αλλά κάποιο χωράφι. Έτσι όλο το μήκος του δρομίσκου αυτού διατρέχεται μόνο από το σπίτι μου (και σταματάει εκεί ο δρόμος) και από το χωράφι (από την απέναντι μεριά)

 

Το ερώτημα μου, λοιπόν είναι το εξής:

 

Ο δρόμος αυτός που είναι αδιέξοδο μπροστά από το σπίτι μου είναι ιδιωτικός ή δημόσιος;

 

Ο λόγος που ερωτώ είναι διότι αντιμετωπίζω πολλαπλά προβλήματα με το γείτονα του άλλου δρόμου και αν όντως με διαβεβαίωνε κάποιος ότι αυτός ο δρόμος είναι ιδιωτικός τότε θα έχω λύσει τα προβλήματα μου.

 

Έτσι όποιος γνωρίζει εμπεριστατωμένα, θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα και θα με βοηθούσατε πολλαπλώς, να απαντήσει στο θέμα μου. Επίσης αν μπορείτε και εφόσον γνωρίζετε, αφήστε μου κάποιο Link με κάποιο φεκ που περιλαμβάνει σε κάποιο άρθρο του αυτό το θέμα περίπου.

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Link to comment
Share on other sites

Το αν είναι ιδιωτικός ή όχι εξαρτάται από πολλά.

Καλύτερη απάντηση όμως στο ερώτημά σου θα σου δώσει η μηχανικός που έκτισε το σπίτι. Επίσης μπορείς να ρωτήσεις και στον δήμο που ανήκει το ακίνητο.

Link to comment
Share on other sites

Όσον αφορά το τοπογραφικό διάγραμμα αυτό δυστυχώς δεν αναφέρει τίποτα, όσον αφορά την περίπτωση του μηχανικού που έχει κάνει τη μελέτη κτλ των κατοικιών νομίζω θα μου φανεί η πλέον χρήσιμη.

 

Σας ευχαριστώ πολύ όλους σας!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.