Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διδακτορικό στο Φυσικό..?


foF2

Recommended Posts

Χαιρετώ το forum

 

Είμαι διπλ. ηλεκτρολόγος μηχανικός & μηχανικός υπολογιστών και μετά απο 4 χρόνια σχεδόν απο τη λήψη του διπλώματος, αποφάσισα να κάνω στροφή στον ακαδημαικό τομέα καθώς η αγορά εργασίας και το αντικείμενο με το οποίο ασχολείται η ειδικότητα μου στην "πιάτσα" ομολογώ πως δεν κατάφερε να με συγκινήσει ιδιαίτερα ως σήμερα.

 

Αυτά για εισαγωγή..ο απώτερος σκοπός μου είναι η ακαδημαική καριέρα στο πολυτεχνείο, συγκεκριμένα στο τμήμα της ειδικότητας μου. Κάνοντας διδακτορικό στο τμήμα Φυσικού μπορώ να κινηθώ προς τα εκεί ή οι θέσεις που προκυρησσονται απαιτούν διδακτορικό απο Πολυτεχνείο; Γενικά, παίζει σημαντικό ρόλο το τμήμα απο το οποίο αποκτάται το διδακτορικό για την εξέλιξη της ακαδημαικής καριέρας ή μόνο ο τίτλος και το αντικείμενο μετράει;

 

Προς τα άτομα που έχουν βρεθεί σε παρόμοιο δίλημμα ή που ήδη κινούνται σε αυτο το μονοπάτι: είναι καλή επιλογή ενός διδακτορικού σε αυτό το τμήμα λαμβάνοντας υπόψη το δίπλωμα του ΗΜΜΥ;

 

Ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Να μην σε απασχολεί τόσο το τμήμα όσο το θέμα που θα ασχοληθείς. Αν είναι στόχος το τμήματα των ΗΜΜΗ πρέπει οπωσδηποτε να κάνεις κάτι το οποίο να έχει σχέση με κάποιο από τα εργαστήρια του τμήματος.

 

Επίσης, ευτυχώς κατ εμε, τα τελευταια χρόνια εξαιρετικά δύσκολα γίνεσαι νέο μέλος ΔΕΠ χωρίς να έχεις σπουδάσει στο εξωτερικό. Είτε phd, είστε στη συνέχεια ένα εκτενες postdoc 2-3 ετών τουλαχιστον.

 

Καλή τύχη

Link to comment
Share on other sites

Διδακτορικό χρειάζεται οπωσδήποτε αλλα οπως παντα ειναι στην κρίση των εκλεκτόρων. Καλη επιτυχία σου ευχομαι πάντως

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.