Μετάβαση στο περιεχόμενο

IKA & TΣΜΕΔΕ


rainman

Recommended Posts

Γεια και παλι.Τον περασμενο Νοεμβρη προσληφθηκα με συμβαση ορισμενου χρονου σε ΝΠΙΔ οποτε μου κρατουσαν ΙΚΑ κανονικα.Τον Φλεβαρη εδωσα εξετασεις στο ΤΕΕ και ενημερωσα να μου κρατησουν μονο το 4.18% σαν εισφορες ΙΚΑ (παροχες σε χρημα,αποζημιωση λογω ασθενειας)απο το μισθο του Μαρτιου και ετσι να πληρωσω εγω απο την τσεπη μου το ΤΣΜΕΔΕ οταν ερθει.Οταν ζητησα αναλυτικη μισθοδοσιας του Μαρτιου,ειδα πως σωστα ειχαν κρατησει μονο το 4.18% απο μενα,αλλα οι εργοδοτικες εισφορες ηταν πολυ μειωμενες επισης.Απο 400+ που ηταν τους αλλους μηνες επεσε στα 97 ευρω περιπου.

 

Ερωτηση.Τι μπορει να εγινε και ο εργοδοτης μου εδωσε τοσα λιγα?

Επισης αυτες οι εισφορες εγιναν προς το ΙΚΑ.Θα επρεπε να γινουν προς το ΤΣΜΕΔΕ?Επειδη δν ειχα τοτε ΑΜ.Και ουτε εχω ακομα.Το περιμενω συντομα ομως.

 

Επισης,πως το ΤΣΜΕΔΕ θα ξερει τι μισθο επαιρνα καθε μηνα απο το Μαρτη και μετα ωστε να μου ζητησει το νομιμο 10.99% μετα?Το λεω αυτο επειδη κυμανθηκε ο μισθος αναλογα με τις περικοπες καποιων επιδοματων που εγιναν.

 

Κατι τελευταιο.Θα πρεπει εγω να ενημερωσω το ΤΣΜΕΔΕ για το γεγονος πως ημουν ασφαλισμενος στο ΙΚΑ μεχρι και τον Φλεβαρη?

 

Σορυ για τον καταιγισμο αλλα δν θελω να πληρωσω καποιο προστιμο λογω βλακειας του λογιστη της υπηρεσιας που εργαζομαι.

 

 

Οποιος γνωριζει κατι τον ευχαριστω εκ των προτερων.

Link to comment
Share on other sites

επειτα απο ενα ψαξιμο στο νετ διαπιστωσα πως με εβαλαν στο πακετο καλυψης 131 οπου ο εργαζομενος επιβαρυνεται με 4.18% και ο εργοδοτης με 7.43%. Ετσι δικαιολογουνται οι χαμηλοτερες του εργοδοτη.

 

Ευχαριστω και ελπιζω να βοηθησα και οποιον αλλον ειχε την ιδια απορια.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 7 months later...

Δεν ισχύει ότι οι εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ αρχίζουν απο την ημ/νία εξέτασης στο ΤΕΕ. Οι εισφορές αρχίζουν αφού δώσει τα χαρτιά το ΤΕΕ στο ΤΣΜΕΔΕ που επιβεβαιώνουν οτι πέρασες με επιτυχία τις εξετάσεις. Η ακριβής ημ/νια φαίνεται στο ειδοποιητήριο (βεβαίωση) που σου στέλνει το ΤΣΜΕΔΕ αργότερα. Παραδειγμα: εγω έδωσα εξετάσεις το Φλεβάρη και οι εισφορές μου μετράνε απο το Ιούνιο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.