Μετάβαση στο περιεχόμενο

fractal

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Αθήνα

fractal's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Διάβασα με πολύ ενδιαφέρον το thread αυτο και σαν "ελέυθερος άνεργος επαγγελματίας" επιβεβαίωσα το μέγεθος του προβλήματος των νεων μηχανικών και κυρίως αυτών που δεν έχουν ένα αρχικο στήριγμα. Έιμαι Ηλ. Μηχ. και μέλος του ΤΕΕ απο το Μάρτη του 2009. Πέρασα ακόμη και απο τηλεφωνικά κέντρα για να καταφέρω μετά απο χίλια ζόρια να μου κάτσει μια θέση ΙΤ με σύμβαση ενός χρόνου η οποία βέβαια τώρα έχει λήξει και βρίσκομαι πάλι στην διαδικασία να ψάχνω για κάτι άλλο. Βέβαια για το δίαστημα που δεν εργαζόμουν, απο την στιγμή που είμαι στο ΤΣΜΕΔΕ, δεν έχω πληρώσει φράγκο στο ΤΣΜΕΔΕ και δεν ξέρω καν τι τους χρωστάω αυτή τη στιγμή και μάλλον προς το παρόν δεν θέλω να μαθω. Αλλά λυπάμαι για την κατάσταση, λυπάμαι το ότι είμαι μηχανικός στα χαρτιά ή όπως ειρωνικά μας λένε "ελέυθερος επαγγελματίας" και που συγχρόνως βλέπω ότι η πραγματική πορεία του μηχανικου μόνο περίφανο δεν με κάνει! Η λέξη μηχανικός μου φαίνεται ότι έχει μείνει σαν διακοσμητικό προσφώνημα για να κοκορευόμαστε με τα πτυχία μας χωρίς όμως να έχει κάποιο αισθητο αντίκρισμα. Διάβασα αρκετα στο forum αλλα δεν κατάφερα να ξεκαθαρίσω κάτι: Τελικά μπορεί κάποιος άνεργος μηχανικός να πάρει επίδομα ανεργίας απο ΟΑΕΔ? Και αν όχι γιατι? Δεν συνεργάζεται το ΤΣΜΕΔΕ με τον ΟΑΕΔ?
  2. Δεν ισχύει ότι οι εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ αρχίζουν απο την ημ/νία εξέτασης στο ΤΕΕ. Οι εισφορές αρχίζουν αφού δώσει τα χαρτιά το ΤΕΕ στο ΤΣΜΕΔΕ που επιβεβαιώνουν οτι πέρασες με επιτυχία τις εξετάσεις. Η ακριβής ημ/νια φαίνεται στο ειδοποιητήριο (βεβαίωση) που σου στέλνει το ΤΣΜΕΔΕ αργότερα. Παραδειγμα: εγω έδωσα εξετάσεις το Φλεβάρη και οι εισφορές μου μετράνε απο το Ιούνιο.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.