Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ένσημα Ι.Κ.Α.


Recommended Posts

Γεια σας,

 

Πρέπει να πληρωσω ΙΚΑ για κάποιες οικοδομικές εργασίες που κάνω και βλέπω στην δήλωση του ΙΚΑ ότι υπάρχουν εισφορές ασφαλισμένου και εισφορές εργοδότη. Εγω που είμαι ο εργοδότης, πληρώνω μόνο τις δικές μου εισφορές (του εργοδότη) ή τις συνολικές εισφορές (ασφαλισμ+εργοδότη);

 

Να διευκρινήσω εδώ ότι το θέμα δεν είναι ποιος θα επωμιστεί το κόστος. Το κόστος θα το επωμιστώ εγώ σαν εργοδότης. Το θέμα είναι αν πρέπει να πληρώσω εγω τις εισφορες εργοδότη και μετά να δώσω τα λεφτά για τις εισφορές ασφαλισμένου στους εργάτες και να πάνε να τα καταθέσουν μόνοι τους. Αν τα καταθέσω όλα εγώ, ίσως να φαίνεται όλο το ποσό σαν εργοδοτικές εισφορές και μετά να ζητάει το ΙΚΑ και τις εισφορές του ασφαλισμένου.

 

Ξέρει κάνεις πως δουλεύει το σύστημα?

 

Ευχαριστώ,

papage

Link to comment
Share on other sites

Καταθέτεις όλο το ποσό και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα μελλοντικά, διότι πληρώνεις με βάση την κατάσταση που κάνει τον διαχωρισμό.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Xονδρικά μόνο μια και παίζουν και άλλοι παράγοντες ρόλο όπως παντρεμένος ανύπαντρος και τριετίες, εργάτης-βοηθός-τεχνίτης, υπολόγιζε 55-60 ευρω μέσο όρο...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.